DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Ja mam nadzieję, że kiedyś zobaczymy kolejnego Constantine'a z Keanu. Pierwsza część miała mało wspólnego z komiksem, ale z drugiej strony zbudowała całkiem interesującą alternatywną wersję tego bohatera która mi bardzo przypadła do gustu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
@zombie

Może się nie zrozumieliśmy. "Kingdom Come" to wariacja na temat JL i po prostu nie bardzo wierzę, że komuś (a w szczególności Warnerowi, lol) uda się zrobić jednostrzałową, udaną drużynówkę i zmieścić się nawet w 3h. Tym bardziej, że tam jednak się przewija cała plejada mitologii DC (Sandman!) i po prostu widzę tę adaptację właśnie bardziej w duchu epy a'la "Endgame" (z fajną podbudową solo filmów, ale to już spalony pomysł).
No i mnie przełożenie KC 1:1 z komiksu na film (vide Watchmen) nie interesuje, bo uważam to za durne podejście.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Coraz częściej mówi się w plotkach o tym, że Abrams majstruje przy filmie o Green Lantern oraz Supermanie, oraz że te filmy mają w jakiś sposób się łączyć. Zaś sam Cavill w rozmowie z jakimś jutuberem na SDCC, przyznał, że wciąż ma nadzieję na nowy film o Supermanie, czyli jeszcze ostatecznie się nie rozstał z tą rolą.

Abrams może być reżyserem, byleby nie był scenarzystą, bo nie chce oglądać kolejnej laurki bez wyobraźni.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
A ten cały koncept Superman/Green Lantern to nie był materiał Christophera Mcquarriego, na który Warner się nie zgodził, bo to Warner?

Odpowiedz
Tak, a teraz znowu w newsach mówią o tym, że Abrams się za to zabiera.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(25-07-2019, 18:52)marsgrey21 napisał(a): Zaś sam Cavill w rozmowie z jakimś jutuberem na SDCC, przyznał, że wciąż ma nadzieję na nowy film o Supermanie
Czyli odpowiedział w dokladnie taki sam sposób jak wszyscy aktorzy pytani o takie rzeczy.

Idę o zakład że już nigdy nie zobaczymy Cavilla w tej roli.

Odpowiedz
Obstawiam, że przy dobrej ofercie, sensownym twórcy i POMYŚLE Cavill skusiłby się do przyodziania kostiumu raz jeszcze. Tylko na nic takiego się na razie nie zanosi.

Abrams to bezpieczny wybór. Do tej pory mówiło sie jeszcze w kontekście GLC o kilku twórcach, ale Miller jest zajęty, wspominany McQuarrie zaraz leci na plan dwóch części MI i obstawiam, że jak je skończy to zrobi sobie przerwe od blockbusterów. Niby Jackson miał dostać poważną oferte pracy przy jakimś projekcie DC, ale na razie cisza.

Osobiście nie byłbym zaskoczony gdyby, w przypadku sukcesu Jokera, kolejnym projektem DC Black został "Red Son" z Vaughnem za kamerą.

Odpowiedz
Jakoś nie widzę scenariusza w którym Cavill miałby powrócić, słabe przyjęcie BvS i JL zmiotło go razem z Affleckiem. Sukces Batmana z Pattinsonem i Jokera z JP utwierdzi Warnera co do nowej drogi i pogrzebie zarówno Cavilla, jak i Flasha. Porażka tych dwóch tytułów skłoni tylko do zamrożenia Batmana i wszystkich których DCEU zdołało zakopać. I tak źle i tak nie dobrze, nie widzę scenariusza sprzyjającego Cavillowi, zresztą dlaczego on miałby być chętny na ten powrót po wszystkim co wydarzyło się przez ostatnie 6 lat.

Odpowiedz
(25-07-2019, 21:57)Kuba napisał(a): Obstawiam, że przy dobrej ofercie, sensownym twórcy i POMYŚLE Cavill skusiłby się do przyodziania kostiumu raz jeszcze. Tylko na nic takiego się na razie nie zanosi.

Jakie "dobrej ofercie", jakie "skusiłby się"? Z zakulisowych plotek wyłaniał się raczej nieciekawy obraz - potencjalny sequel "MoS" blokował sam Cavill swoimi negocjacjami ze studiem i ostatecznie to studio go olało, bo stawiał za duże warunki (w tym również i te płacowe).
I ja to jak najbardziej rozumiem. Cavill nie jest RDJotem DCU i nie może sobie stawiać nie wiadomo jakich wymagań. Zwłaszcza, że co te jego filmy zarobiły dla studia? Grosze. Niech już lepiej naprawdę zrobią szybki re-cast i reboot marki, tak jak to poszło z Batmanem. Nie chce mi się czekać 5-6 kolejnych lat na film o Supermanie, bo Cavillowi marzy się większy czek na Boże Narodzenie.

(25-07-2019, 21:57)Kuba napisał(a): (...) Niby Jackson miał dostać poważną oferte pracy przy jakimś projekcie DC, ale na razie cisza.
Kojarzy mi się, że w którymś wywiadzie o tym mówił: ciągle mu coś wciskają, ale to nie jego typ kina i nie jest zainteresowany.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Efron byłby niezłym Supermanem u boku Batmana-Pattinsona :)

Odpowiedz
"That’s not true. I had no discussions about that. I’m not a fan of comics, I’ve never read any, so I’m not particularly interested in adapting one for cinema. That’s not true at all."

https://screenrant.com/peter-jackson-dceu-director-rumors/

"“He said, ‘Are you a fan of Aquaman?’ I said, ‘No.’ Six months later: ‘Peter, are you a fan of Aquaman?’ I said, ’No, Kevin, I already told you this’,” Jackson told Empire. “I’m not a superhero guy. I read Tintin."

https://www.cbr.com/peter-jackson-turned-down-aquaman/

Odpowiedz
https://www.google.com/amp/s/www.nme.com/news/film/lex-luthor-solo-movie-reportedly-in-the-works-with-villain-as-president-2554658/amp

Jest plota, że po Jokerze Warner chce zrobić film polityczny z Lexem Luthorem.

Jestem za chociaż imo ciężej pokazać Lexa bez Supermana niż Jokera bez Batmana.

Odpowiedz
Fuck You, Warner. Tyle powiem.

Na chwilę obecną z wszystkiego co zapowiedzieli tylko drugi Aquaman mnie jako tako interesuje.

Odpowiedz
Pewnie odkopali plotki z 4chana sprzed, hmmm, 3-4 miesięcy. Tam to nawet podany był już reżyser i aktor grający główna rolę...

Nie powiem, całkiem fajny zestaw, ale pachniało fejkiem na kilometr.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Same here.

Warner ma najsłabszy rok w box office od lat, więc szkoda, że jego największym hitem tego sezonu akurat okazuje się Joker, a w przyszłym będzie to na 90% Wonder Woman, bo utwierdzą się w przekonaniu, że są na dobrej drodze... A nie są.

Joker to pierwszy film DC od dwóch lat na jakim byłem w kinie i... w sumie mogłem odpuścić. Z planowanych na najbliższe trzy lata idę tylko na Batmana (bo to Batman) i wciąż czekam na powrót Cavilla w roli Supermana, reszta ich projektów to zupełna pomyłka, a plotka o tym pomyśle - :P

Odpowiedz
Można nakręcić fajny film o Luthorze, ale taki film ma mniejszy potencjał komercyjny od Jokera i to o wiele mniejszy.

Z resztą taka plotka to naturalny wynik sukcesu Jokera, już dzisiaj widziałem kolejną ściemę o solowym filmie z Two-Face.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
https://www.empireonline.com/movies/news/dwayne-johnson-black-adam-movie-production-date/

Cytat:Production begins this July 2020.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/green-lantern-tv-series-pair-greg-berlanti-dc-dramas-set-at-hbo-max-1250950
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Jestem zaskoczony jak bardzo bez echa przechodzi info o serialu GLC. Myśle, ze to przede wszystkim kwestia tego, ze mamy teraz w telewizji SW, wiele superhero, będzie LOTR, pare innych wielkich marek, ale nadal - kilka lat temu informacja o wysokobudżetowym serialu z GL na pierwszym planie rozpalałaby internet miesiąc po ogłoszeniu.
Troche szkoda. Ja w sumie też jakoś hypu na razie nie czuje, dużo zależy od ogłoszenia showrunnera oraz reżysera.

Odpowiedz
Myślę że smród po filmie z Reynoldsem wciąż jest wyczuwalny, no i czy Green Lantern to aż tak popularna postać / seria? Fakt że będzie to serial też robi swoje. Marvel też robi seriale, jasne, ale one będą kontynuacją losów znanych już i lubianych bohaterów umiejscowioną w znanym i lubianym uniwersum, w konwencjach (przynajmniej WandaVision tak się zapowiada) które niekoniecznie sprawdziłyby się w filmie kinowym. Tutaj wygląda to tak, jakby studio nie wierzyło w sukces filmu więc zamiast tego powstanie serial za 1/3 czy 1/4 (dodając marketing) tego, ile musieliby wydać na produkcję kinową.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości