Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
(01-08-2019, 11:24)Kuba napisał(a): Fleabag jest serialem Amazona? Byłem przekonany, że ten ma tylko prawa do dystrybucji a sam projekt jest od BBC. Musze w końcu ruszyć z resztą odcinków :P

Jeśli mnie pamięć nie myli jest to koprodukcja Amazonu i BBC. Chyba coś na podobnej współpracy HBO ze Sky.

Zresztą mają go wśród swoich Amazon Original.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Pelivaron - sprawdzone i lubiane przeze mnie seriale Amazonu, ustawiam w kolejnosci od najwazniejszych do najmniej waznych, ale wszystkie powyzej 8/10:
Patriot, Homecoming, Goliath, Sneaky Pete (o polskim drobnym oszuscie, wreszcie Giovanni Ribisi dostal godna siebie role), Red Oaks, The Boys, Bosch, Transparent, Mozart in the Jungle, The Widow i One Mississippi.

I love dick, Comrade Detective, Forever, Hand of God i Man in High Castle tez spoko, ale tych nie obejrzałem w całości i ponizej 8mki jednak.

Właściwie tyko Romanoffs było solidnym niewypałem, chociaż odpuściłem po 3ech odicnkach.

#PrimeFanboy

Odpowiedz
Nie widziałeś Maisel? Taki serialowy freak jak Ty? :o

Bosch jest bardzo dobry - widziałem 2. sezony, muszę powrócić. Klimat tego serialu to 10/10 :)
Transparent miałem okazję 1. sezon. Całkiem solidne, może kiedyś obejrzę resztę.
Homecoming porzuciłem po 2-3 odcinkach, nawet nie wiem dlaczego. Chyba miałem czasu mało, a pamiętam, że dobre było. Na pewno obejrzę.

The Boys i Patriot też na liście must see.

Odpowiedz
Sam teraz jestem po 4. odcinku Mrs. Maisel i jestem zachwycony, może nawet temat założę. Nie wymieniacie Too Old To Die Young, ale to raczej tylko dla fanów Refna, ja sobie powolutku dawkuję.

A Homecoming to na razie najlepsze co skończyłem na Prime, nie wiem jak mogłeś to przerwać :P

I jeszcze warto podkreślić, że Prime jest tani jak barszcz - 3 EUR miesięcznie, do tego aplikacja na TV działa perfekcyjnie no i mają 4K z/lub HDR, ale chyba tylko dla swoich produkcji, nie widziałem żadnego "obcego" filmu który mieliby w 4K.

Odpowiedz
Sam myślałem o temacie serialu "The Marvelous Mrs. Maisel", tym bardziej, że trochę o tym serialu w temacie epizodycznym jest napisane.

@Snuffer da radę wygrzebać te posty i zrobić z tego temat? :)

Odpowiedz
Widziałem, pominąłem te które chwaliłeś czyli Fleabag i Maisel :D Również uwielbiam. O, przypominam sobie ze byłeś chyba jedna z pierwszych bądź jedyna osoba recenzujące Transparent tutaj. Serial się rozkręcił trochę, choć charakteru nie zmienił. Będzie ostatni sezon w formie musicalu bo uśmiercili Tambora po oskarżeniach o molestowanie.

Odpowiedz
(01-08-2019, 12:45)simek napisał(a): I jeszcze warto podkreślić, że Prime jest tani jak barszcz - 3 EUR miesięcznie
Subskrypcję włączyłem przez Apple TV, po darmowym pierwszym tygodniu pobrało mi z karty 25,99 zł.

Odpowiedz
Chyba zaczynamy lekko odjeżdżać od clue tego tematu, więc może warto przenieść do odpowiedniego? :)

Co do Transparent - jesteś po całości, więc powiedz mi - czy klimat i ogólnie panująca atmosfera w serialu nadal jedzie taką mocną tragikomedią (przynajmniej ja to tak odbierałem kilka lat temu, jak miałbym wrócić to pewnie zacząłbym od początku, 30 minutowe odcinki więc nie tak źle), gdzie humoru w sumie tam jak na lekarstwo za to wątki czysto dramatyczne wybrzmiewają mocno?

Odpowiedz
Snuffer, nie zapominajmy o Loży 49:)

Wszystko co wymieniliście warto obejrzeć, też te, które Snuffer ocenił na 7/10. Niektóre z nich dłużej się rozkręcają, jak np.  Człowiek z wysokiego zamku, który mnie wciągnął w 2 serii,  ale i tak  polecam.

Comrade Detective to świetna parodia, ale nie dziwię się jak niektórzy odbijają się od tej produkcji.

Snuffer nie do końca zgadzam się w przypadku Goliatha, bo 1 sezon dobry, ale 2 seria to padaka, w stylu najgorszych seriali Ryana Murphy'ego. Nie pomyliłem scenarzystów, ale tak się ogląda, czyli jak pomysły wzięte z serialu 911, Liczę że w 3 serii Goliata wrócą do prawniczo sądowych tematów.

Wymieniłbym też Jacka Ryana, ale to głównie dla stęsknionych za dobrymi sezonami Strike Back i dla sierot po 24 godzinach, a 2 sezon zapowiada się po trailerze na lepszy od 1 serii.

Spoko też jest Looming Tower o 11 września i  McMafia z Jamesem Nortonem.  Ale przede wszystkim polecam true crime Lorena Jordana Peele'a o żonie co obcięła mężowi penisa oraz Deutschland 83 (niestety tylko 1 sezon jest na Prime, drugi, czyli Deutschland 86 trzeba szukać w zatoce).

Co do Dicka to myślę czy nie sprawdzić, bo Bacon, ale on ma do mnie pecha. Nie ważne jaki z nim serial oglądam, to i tak porzucam wcześniej czy później. Tak było wieki temu z Following, który mnie zanudził tak w 1 serii, że nie wiem czy skończyłem 1 sezon, a  ostatnio tak jest z City on a Hill na HBO GO. Miasto na wzgórzu to dobra produkcja, ale zupełnie nie interesuje mnie żaden z bohaterów, ani żaden wątek, choć tematycznie powinien mi idealnie przypasować. A na dodatek jest boska Shahi, której z każdym kolejnym odcinkiem jest więcej (nie zdziwię się jak 2 serii awansuje do głównej obsady) i mimo niej zrezygnowałem:)

Odpowiedz
Dokładnie tak - z czasem chyba coraz bardziej skreca w klimaty dramatyczne, wlasciwie gdybym nie interesowal sie tak kultura zydowska jak i zagadnieniem transseksualizmu to chyba bym odpuścił bo to momentami ciezka i niezdarnie poprowadzona rzecz. Jednak, jak zalapiesz juz troche sympatii do bohaterow to pozniej plynie fajnie i maja pomysl na kazdego bohatera i umiejscowienie go w fabule.

No i czasem dowala niezlym wystepem goscinnym, jak fenomenalny Michael Stuhlbarg w roli dziadka glownego bohatera w PRZEJMUJACEJ retrospekcji. Ale Patriot na poczatek prosze :D

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz
Podoba mi się setting i steampunkowy klimat Carnival Row, ale mam nadzieję, że rasistowskie pierdololo nie będzie na pierwszym planie. 
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Andrew Scott dołączył do obsady 2 sezony "His Dark Materials". Premiera pierwszej serii prawdopodobnie w listopadzie.

Odpowiedz

Odpowiedz
https://variety.com/2019/tv/news/steven-knight-sas-rogue-heroes-bbc-1203305739/

Steven Knight pisze więcej seriali niż ja postów na tym forum. Tym razem będzie to projekt o początkach SAS. Robiony oczywiście dla BBC.

Odpowiedz
Będę oglądał pod warunkiem, że główny bohater będzie miał porządne, sumiaste wąsy ;)

Odpowiedz
(20-08-2019, 20:39)Kuba napisał(a): https://variety.com/2019/tv/news/steven-knight-sas-rogue-heroes-bbc-1203305739/

Steven Knight pisze więcej seriali niż ja postów na tym forum. Tym razem będzie to projekt o początkach SAS. Robiony oczywiście dla BBC.

Knight idzie drogą najbardziej zapracowanego showrunnera w USA, czyli Ryana Murphy'ego, któy  potrafi kilka seriali rocznie robić i co ciekawe na dobrym poziomie większość z nich była/jest (Glee, American Horror Story, Scream Queens, American Crime Story, Feud, 911, Pose), a ostatnio kręci serial za serialem dla Netflixa (np. Politician, Ratched, Hollywood, a to dopiero początek). Ciekawe czy u Knighta też poziom dobry seriali się utrzyma jak poszedł w ilość, czy poziom spadnie. Choć o Tabu to możemy chyba zapomnieć, też przez to jak zajęty jest Hardy. Ale z drugiej strony jakoś Knight znajduje czas na kolejne serie Peaky Blinders, mimo kręcenia tylu seriali.

Ale zastanawia mnie co takiego się ostatnio stało, że tak dużo pisze. Skąd ta nagła nadwyżka pisania scenariuszy u niego się objawiła w tym roku. Chyba tylko Russell T Davies z twórców angielskich seriali ostatnio też się tak przebudził, jak na angielskich twórców serialowych to spore zaskoczenie, bo oni tworzą powoli, co kilka lat, i mało, a nie serial za serialem:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
14 gości