The Matrix (1999-2022)
Warner musi być naprawdę zdesperowany.

- Uniwersum DC to wciąż chuj wie co, gdzie sukcesy (Wonder Woman, Aquaman) idą w parze z klapami (Justice League, Shazam!)
- Fantastyczne Zwierzęta 2 zaliczyły spory spadek, film był strasznym syfem i na trójkę czekają już chyba tylko najbardziej hardkorowi fani
- Godzilla II też zaliczyła spory spadek w stosunku do jedynki
- Pikachu poradził sobie, no, tak sobie

Mogę sobie tylko wyobrazić tę burzę mózgów i przerzucanie się tytułami, od Zabójczej broni po Kac Vegas; Matrix to chyba ostatnia tak duża marka która nie zaliczyła jeszcze powrotu po latach.

Na ten moment ten projekt mi wisi, ale z dwojga zlego chyba lepiej że na pokładzie będzie jedno z Wachowskich i oryginalna obsada niż pies wie kto, kto miałby silić się na naśladownictwo. Z drugiej strony Matrix, nawet jeśli ponadczasowy (powtórzyłem ostatnio całą trylogię na UHD, genialnie je odrestaurowali), to wciąż dziecko swoich czasów i nawet sequele mają sceny utrzymane w tak genialnym stylu i klimacie, że dzisiaj takie coś nakręciłaby chyba tylko genetyczna krzyżówka Finchera i Villeneuve'a po zażyciu Molly.

Błagam tylko o jedno: żadnego retroaktywnego zmieniania Trylogii, OK?

Odpowiedz
Wpadłem tylko wyrazić swoje zainteresowanie tym jakże potrzebnym, kolejnym reaktowywaniem serii, które skończy się jak powroty do Terminatora, lub The Farce Awakens i kolejne epizody Star Wars.

[Obrazek: RaUTZNX.gif]

Oczywiście nie obejrzę i życzę, aby to tak naprawdę nigdy nie powstało. :)

Odpowiedz
Powstanie powstanie, skoro jest oryginalna obsada, to film ma zapewniony miliardzik w box officie, a jeśli będzie dobry to może spokojnie być dwa razy tyle.

Odpowiedz
Alee by było, jakby Matrix stał się... ponownie fenomenem i przekroczył 2 mld dolarów w BO :O
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Matrix z miliardem, raczej nie. Od 16 lat marka jest martwa a i chyba przeceniamy jej popularność w czasach kinowych. Do tego dziś konkurencja takich blockbusterów jest nieporównywalnie większa. Gdybym miał strzelać to co najwyżej wynik podobny do finału trylogii (≈700 mln)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(21-08-2019, 14:33)Juby napisał(a): Wpadłem tylko wyrazić swoje zainteresowanie tym jakże potrzebnym, kolejnym reaktowywaniem serii, które skończy się jak powroty do Terminatora, lub The Farce Awakens i kolejne epizody Star Wars.

[Obrazek: RaUTZNX.gif]

Oczywiście nie obejrzę i życzę, aby to tak naprawdę nigdy nie powstało. :)

Jak Termek nie skonczy, bo finansowo to spokojnie bedzie czolowka roku w ktorym sie pojawi.

(21-08-2019, 15:21)simek napisał(a): Powstanie powstanie, skoro jest oryginalna obsada, to film ma zapewniony miliardzik w box officie, a jeśli będzie dobry to może spokojnie być dwa razy tyle.

Otoz to.

(21-08-2019, 15:28)SonnyCrockett napisał(a): Matrix z miliardem, raczej nie. Od 16 lat marka jest martwa a i chyba przeceniamy jej popularność w czasach kinowych. Do tego dziś konkurencja takich blockbusterów jest nieporównywalnie większa. Gdybym miał strzelać to co najwyżej wynik podobny do finału trylogii (≈700 mln)

Nostalgia zrobi swoje. Konkurencja blockbusterow oczywiscie wieksza, ale zanim Matrix wejdzie do kin to jeszcze chwile potrwa, a do tego czasu filmy komiksowe wyjda ludziom nosem. No ale czas pokaze.

Odpowiedz
Warto też dodać, że obecnie Keanu Reeves jest na takiej fali, że łoo panie. Jakby ten film miał wchodzić za rok do kin do miliardzik na bank :)

Odpowiedz
I to będzie jakaś odskocznia od filmów komiksowych, więc na pewno na tym nie stracą.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Reeves jest na takiej fali że jego najlepszy John Wick zarabia trochę ponad 300 baniek. Sorry ale to jak dla mnie marny argument.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(21-08-2019, 15:44)SonnyCrockett napisał(a): Reeves jest na takiej fali że jego najlepszy John Wick zarabia trochę ponad 300 baniek. Sorry ale to jak dla mnie marny argument.

John Wick był chyba przed konferencją Redów :P

Neo + Reeves + dorzuć Cyberpunk = ja tam czuję piniondz :)

Odpowiedz
(21-08-2019, 15:44)SonnyCrockett napisał(a): Reeves jest na takiej fali że jego najlepszy John Wick zarabia trochę ponad 300 baniek. Sorry ale to jak dla mnie marny argument.
Przebijajac o prawie 100% zarobki poprzedniej części, warto dodać. ;)

Odpowiedz
Nie przeczę że Reeves to sympatyczny facio ale wyniki jego filmów tego nie potwierdzają i jeżeli to on miałby być najbardziej rozpoznawalnym aktorem w filmie to ja wątpię w miliard.

Odpowiedz
Dokładnie :)

John Wick - 88,7 mln
John Wick 2 - 171,5 mln
John Wick 3 - 321,3 mln

Sonny wg mnie to bardzo dobry prognostyk i potwierdzenie tego, że Reeves jednak znowu zaczyna być na TOP-ie. Także co jak co, ale pod względem finansowym może to być niezły strzał Warnera.

Odpowiedz
Keanu ma siłę, tylko jest różnica między marką, a marką. John Wick to nie Matrix.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Tak jak wspomniano wyzej, kazda czesc JW zarabia wiecej, a do tego to tez nie jest rodzaj kina, ktory z automatu zarabia grube miliony. Jak dla mnie te 300 baniek to cholernie dobry wynik. W sumie nie ma co sie licytowac, czas pokaze, ale tak jak Pelivaron, czuje tutaj piniondz :)

Odpowiedz
Bill i Ted 3 będzie kubłem zimnej wody w temacie Reevesa. John Wick i popularność memiczna mocno przesłaniają osąd, facet od lat kroczy od klapy do klapy w filmach o których nawet nie słyszeliście (Replicas? Destination Wedding? Exposed? Syberia?).

Odpowiedz
Taki Harrison Ford też przed IJ4 zaliczał klapę za klapą i nie przypominam sobie, żeby miało to większy wpływ na wyniki w BO. A status popkulturowy Matrixa jest porównywalny przecież.

Generalnie trudno przewidywać, jaki wynik finansowy może osiagnać nowy Matrix, ale potencjał na zarobienie grubych baniek na pewno jest. Nie zdziwiłbym się, gdyby zaistniał tutaj casus Jurassic World. Nie zdziwi mnie również sromotna klęska, zwłaszcza artystyczna. :)

Odpowiedz
(21-08-2019, 16:11)Szaman napisał(a): Bill i Ted 3 będzie kubłem zimnej wody w temacie Reevesa.
W jakim sensie? Przecież to nie jest tak, ze ludzie kochają Kijanu, bo robi filmy zarabiające miliardy.

Odpowiedz
Bo z wypowiedzi można było wywnioskować, że Reeves będzie lokomotywą Matrixa 4 i przyczyni się do miliarda a nawet dwóch. Memy z Keanu są popularne od kilku lat i nic mu nie pomagały, to John Wick wystrzelił, a nie (ponownie) Keanu. Bill i Ted pokażą, że star power Reevesa nie jest wcale w stanie windować wyników filmu, odszczekam jeśli film przekroczy chociaż te 60 mln$ z Ameryki.

Odpowiedz
Potencjał to jest tutaj zarówno na miliard jak i gigantycznego flopa. Wszystko zależy od dwóch czynników - marketingu oraz od tego jak zostanie ten film odebrany przez widzów.

Obejrzeć obejrzę, ale ekscytacji tym zero. Temat wykorzystany i zamknięty, a sam projekt zajeżdża desperacją z każdej możliwej strony.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon