Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(07-09-2019, 11:55)OGPUEE napisał(a): A w porównaniu z innymi opisanymi przez forumowiczów akcjami, nie jest uciążliwe i licealista zachowywał się ogólnie poprawnie.
Dla mnie jednak wąchanie i wdychanie tego gówna jest uciążliwe, co gorsza ilekroć mam z tym styczność to trafiam na jakieś smakowe wynalazki śmierdzące jak odświeżacze powietrza w sprayu.
07-09-2019, 14:18
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
(07-09-2019, 13:53)Szaman napisał(a): U mnie taka dziewczyna z 16 lat siedząca obok bardzo się bała, podskakiwała na wszystkim, ale gorzej, że zasłaniała sobie ekran... nogami :)
To jakaś akrobatka? Ale to akurat chciałbym zobaczyć.
Akurat osoby, które emocjonalnie reagują na film, śmiech, podskakiwanie ze strachu, płacz mi nie przeszkadzają. Wiadomo głośne komentowanie i gadanie odpada, ale naturalne reakcje są OK. Oczywiście pomijam zachowanie fanbojów MCU w amerykańskich kinach, którzy na widok ulubionych bohaterów rozdzierają się jakby to było kolejne nadejście Jezusa. Taki seans byłby zbyt uciążliwy.
E-fajka,czy zwykła fajka nie lubię i w kinie nie toleruję. To tutaj OGPUEE był wyjątkowy tolerancyjny.
07-09-2019, 14:26
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Jak to w ogóle z tymi e-papierosami jest? To wolno zazwyczaj palić w pomieszczeniach? Regulowano to jakoś?
U mnie na "It 2" był śmieszny koleś, który w trakcie końcówki krzyknął z wielkim przejęciem w głosie "ZARAZ SIĘ PORZYGAM ZE STRACHU". Chyba był lekko pijany.
.
07-09-2019, 14:41
Stały bywalec
Liczba postów: 12,541
Liczba wątków: 29
(07-09-2019, 14:41)srebrnik napisał(a): Jak to w ogóle z tymi e-papierosami jest? To wolno zazwyczaj palić w pomieszczeniach? Regulowano to jakoś?
Jak znam życie, pewnie nie wolno (choć na chwile obecnym w naszym prawodawstwie to chyba zależy od osoby prywatnej).
I tak, byłem tolerancyjny (poza tym parę buchów w długich odstępach czasu > palenie tradycyjnego peta). Ale mam świadomość, że komu innemu by to przeszkadzało i rozumiałbym, gdyby ktoś pognał z tym do obsługi.
07-09-2019, 14:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2019, 14:56 przez OGPUEE.)
Stały bywalec
Dziś przeżyłem chyba najlepszą kinową przygodę. Jestem zachwycony
Wieczorny seans filmu "Piłsudski". Trochę poniżej mnie siedziała parka starszych ludzi. Bardzo tacy dystyngowani. Nie pasowało im wszystko. Siedzenia nie takie, godzina nie taka, ekran nie taki, za głośno. No wszystko źle. Jednak cyrk zaczął się jak zauważyli jakiegoś młodego chłopaka, który wszedł na salę z popkornem. Dumna baba jedząc jakieś wafelki rzuciła od niechcenia pogardliwy komentarz "Jak można coś takiego jeść na TAKIM filmie. Skandal. Powinni gnojka usunąć z pokazu.". Szczęśliwie chłopak usiadł rząd poniżej parki. Dziad długo nie wytrzymał. Krzyknął "Skończ to żreć. Gdzie kultura?". Zdezorientowany chłopak się odwrócił. Nie zdążył nawet się odezwać, a dziad wstał i zaczął próbować złapać pudełko z popkornem krzycząc " Wysypie ci to. To jest brak kultury." Młody szybko wstał i zszokowany uciekł z sali.
Chwilę później puszczono zwiastun nowego "Rambo", na którym rozochocony już dziad zaczął komentować "Skandal takie coś puszczać. To brak kultury". Po czym nerwowo kręcąc głową wykrzykiwał "Obsługa? Halo. Wyłączyć to". Jednak prawdziwy hit zaczął się już po zgaszeniu świateł, wraz ze zwiastunem "Bożego ciała" Komasy. Dziad jak zobaczył, że to film o księdzu w świetle, które nie robi z duchownym ideałów, wstał i zaczął wykrzykiwać "Skandal. Obrażają księży. Wyłączyć to". Idealnym timingiem wykazał się chłopak od popkornu, który w tym czasie wszedł na salę wraz z chłopakiem oraz dziewczyną z obsługi kina. Usłyszałem, jak mówi do nich "Widzicie? To on. Ten co krzyczy". Dziad nie zauważył ich w swoim szale i wołał dalej "Obrażać księży to brak kultury. Wyłączyć". Dziewczyna z obsługi kina podeszła do dziada i mu mówi, że jak się nie uspokoi, to będzie przerwany seans i go usuną z sali. Tego to tylko rozgniewało i zaczął sapać w jej stronę i wyciągać łapy. Wydarł się przy tym słowami "Wy gnojki nie macie kultury. Wyłącznie to i dajcie mi obejrzeć film wreszcie". Dziewczyna się wycofała i za nią do dziada podszedł chłopak z obsługi, który absurdalnie powiedział, że jak się zaraz sytuacja nie uspokoi, to wezwie policję. Dziada to jakoś tam przygasiło. Usiadł.
Skomentował już później tylko sam początek filmu, kiedy na ekranie widać obślinionego Piłsudskiego w psychiatryku. "To brak kultury, żeby marszałka pokazywać w taki sposób" rzucił. Potem już był spokój. Może zasnął.
.
13-09-2019, 21:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2019, 22:12 przez srebrnik.)
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
To co ten dziad oglądał 30 lat temu jak jeszcze nie był dziadem jeśli nie Rambo :)
13-09-2019, 22:03
Oskarmeister
Liczba postów: 6,849
Liczba wątków: 18
Haahhahahahahaah, to na pewno nie jest pasta? Zrobiłeś mi wieczór XD
13-09-2019, 22:06
Stały bywalec
Liczba postów: 18,543
Liczba wątków: 148
Mogę wrzucić na jbzd?
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
13-09-2019, 22:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2019, 22:07 przez Pelivaron.)
Stały bywalec
Śmiało
.
13-09-2019, 22:09
Nowy
Liczba postów: 158
Liczba wątków: 1
Świetna historia Srebrnik. Jak odcinek Kiepskich.
13-09-2019, 22:39
Miami Vice
Liczba postów: 8,055
Liczba wątków: 43
Ta historia jest tak mało wiarygodna że aż prawdziwa. XD
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
14-09-2019, 00:35
Stały bywalec
Oj, widać nie znacie starszego pokolenia, które jeszcze pamięta uczenie się Mickiewicza na pamięć jako coś obowiązkowego :).
Mental wspominał kiedyś, że gdy wracał z Katynia to starsza widownia wychodziła w milczeniu i jak ten otworzył usta, to popatrzyli się na niego jak na komunistycznego bezbożnika :).
I jestem w stanie uwierzyć w historię srebrnika.
14-09-2019, 01:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2019, 16:22 przez OGPUEE.)
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
(13-09-2019, 22:39)brandon_lee napisał(a): Świetna historia Srebrnik. Jak odcinek Kiepskich.
Raczej jak odcinek "Trudnych spraw" xD
Nie no Srebrnik, Ty to trafiłeś na osobników... Ciekawe czy pogadaliby sę ze starym zgredem z mojego sąsiedstwa. Raz jak przechodziłem na jego oczach przez szparę w płocie, to groził że "mi dupę przestrzeli". Co to musi się dziać czasem z ludźmi, że na starość zjedliby młodsze pokolenia z kośćmi...
14-09-2019, 07:42
Stały bywalec
Red Crow
Liczba postów: 12,690
Liczba wątków: 50
Czekam sobie na seans The Lighthouse w malutkim, kaliskim kinie studyjnym, kiedy nagle z sali, na której za chwilę miał być grany film Eggersa, wychodzi na oko 50-osobowa grupa karków, w przedziale wiekowym od kilkunastu do kilkudziesięciu lat., większość wytatuowana, zakazane mordy, zajmują pół korytarza. Dość niecodzienny widok jak na takie miejsce. Z ciekawości podpytałem biletera, co za seans się własnie odbył.
"Niebieskie Chachary", odpowiedział. Okej, wszystko jasne. :)
30-11-2019, 21:33
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Doceńmy że poszli do kina a nie czekali aż na jakimś cda będzie :)
30-11-2019, 21:40
Krzyżowiec
Liczba postów: 7,255
Liczba wątków: 19
(30-11-2019, 21:33)nawrocki napisał(a): Czekam sobie na seans The Lighthouse w malutkim, kaliskim kinie studyjnym, kiedy nagle z sali, na której za chwilę miał być grany film Eggersa, wychodzi na oko 50-osobowa grupa karków, w przedziale wiekowym od kilkunastu do kilkudziesięciu lat., większość wytatuowana, zakazane mordy, zajmują pół korytarza. Dość niecodzienny widok jak na takie miejsce. Z ciekawości podpytałem biletera, co za seans się własnie odbył.
"Niebieskie Chachary", odpowiedział. Okej, wszystko jasne. :)
Bogu dzięki, że nie poszedłeś do kina w szaliku Zagłębia Sosnowiec.
30-11-2019, 21:44
Red Crow
Liczba postów: 12,690
Liczba wątków: 50
W Kaliszu gorzej jest wyjść w szaliku Lecha Poznań, mimo wszystko. :)
30-11-2019, 21:45
Stały bywalec
Liczba postów: 18,543
Liczba wątków: 148
Albo Górnika Konin :P To już w ogóle... :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
30-11-2019, 22:05
Stały bywalec
|