22-10-2019, 09:11
|
Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
|
|
Też anulowałem. Jakość samego serwisu jeszcze bym przebolał, ale kompresja przypomina momentami czasy RMVB. Aż się łezka w oku kręci.
Ja zrezygnowałem ze względu na to, że nie pojawiały się żadnej interesujące mnie nowości. Katalog też nie był jakiś nadzwyczaj bogaty, więc po obejrzeniu kilku wybranych pozycji nie było sensu dalej im płacić.
Swoją drogą w ramach nieziszczalnej fantazji: ile bylibyście wstanie zapłacić za serwis oferujący dostęp do wszystkich filmów i seriali? Myślę, że 250 zł byłbym w stanie co miesiąc płacić za taką nierealną ofertę. 22-10-2019, 09:40
Ja już zrezygnowałem ale będę rozważać powrót na miesiąc czy dwa z myślą o Westworldzie i może Watchmenach.
22-10-2019, 10:29 (22-10-2019, 09:40)Kluski napisał(a): Myślę, że 250 zł byłbym w stanie co miesiąc płacić za taką nierealną ofertę.Gdyby oferował 4K HDR - tak, ale za zwykłe 1080p nie dałbym więcej jak 150 zł. Ja wróciłem do HBO ze względu na Big Little Lies i Euforię, zostanę na razie i poczekam na wszystkie odcinki Watchmen a przy okazji zaliczę kilka filmów (jest Black Rain Scotta, nigdy nie widziałem) no ale potem buh bye. Nie z taką jakością. 22-10-2019, 10:35
Ja wróce jak już będzie cały sezon Watchmen, His Dark Materials, The New Pope.
(22-10-2019, 09:40)Kluski napisał(a): Swoją drogą w ramach nieziszczalnej fantazji: ile bylibyście wstanie zapłacić za serwis oferujący dostęp do wszystkich filmów i seriali? Myślę, że 250 zł byłbym w stanie co miesiąc płacić za taką nierealną ofertę.Pewnie 150-200 mógłbym spokojnie zapłacić. Jakby dodać do tego jeszcze wszystkie transmisje sportowe, to macie tutaj moje 3 stówy i mogę nawet umowę na rok-dwa podpisać :D 22-10-2019, 10:39
Odnośnie Netflixa to pojawił się tam "Rejs" Piwowskiego :)
A na "Miłość blondynki" już nie mogę się doczekać. Rewelacja film jak dla mnie. 22-10-2019, 10:39 (22-10-2019, 10:39)simek napisał(a): Ja wróce jak już będzie cały sezon Watchmen, His Dark Materials, The New Pope. To samo :) Apropo Netflixa - platforma ma wziąć kolejny kredyt opiewający na 2 mld zielonych. Co ciekawe w kwietniu tego roku już wzięli taką samą pożyczkę. W październiku roku ubiegłego również. Łącznie mają zadłużenie sięgające 12 mld dolarów.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
22-10-2019, 10:55
Podobno mają się też ostro wziąć za udostępnianie haseł do konta. Wiecie w stylu "pożycz konto Netflixa" między przyjaciółmi. W tym m.in. upatruje się utratę potencjalnych zysków. Ciekaw jestem jak będą chcieli to załatać - wprowadzą limit adresów IP?
22-10-2019, 12:42
Jak dla mnie byłoby to normalne: dajemy ci 5 użytkowników do jednego konta, ale trzeba korzystać z tego same IP cały czas. NC+GO tak robi: są dozwolone 3 różne IP i masz prawo zmienić je chyba 2 razy w miesiącu.
22-10-2019, 12:54 (22-10-2019, 10:35)Mierzwiak napisał(a): (jest Black Rain Scotta, nigdy nie widziałem) Ożesz kurza morda. To jedno z najbardziej szokujących wyznań na tym forum.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 22-10-2019, 15:15
I właśnie dlatego Mierzwiak pewnie powie "meh..." jak już zobaczy ;)
been there ;) 22-10-2019, 15:18
Ciekawostka - według analityków HBO Max będzie potrzebować 15 milionów subskrybentów, żeby się jako tako zwrócić.
Dla porównania, Netflix ma w tej chwili około 158 mln, a taki Amazon Prime około 100 mln subskrybentów https://www.businessinsider.com/hbo-max-will-need-15-million-subscribers-break-even-barclays-2019-10?IR=T Cytat:HBO Max, due out in April, will need at least 15 million subscribers to break even on the cost of programming for the platform, the firm estimated. Content for the service is expected to total more than $2 billion per year, according to the report. HBO Max, AT&T’s answer to Netflix, will need to scale faster than its niche predecessor HBO Now to break even and appease investors, Barclays analysts say. AT&T said HBO Max will launch with 10,000 hours of content, which is about three times the amount currently on HBO’s subscription-streaming outpost, HBO Now, analysts at Barclays wrote in an Oct. 22 report. The analysts estimate that HBO Max will need to attract between 15 million and 20 million new subscribers to break even on the cost of that content (not including cannibalization). Cytat:HBO Now is estimated to have 10 million subscribers after launching in 2015. And it took Hulu eight years to reach that subscriber milestone, the report says. Streaming video is more popular now than when those services launched, so HBO Max may be able to grow faster when it’s released in 2020 than either of those services did.
What a bunch of a-holes.
--- KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja W wolnych chwilach - copywriting 24-10-2019, 10:15
Tutaj z kolei o tym jak bardzo, w pierwszych latach, stratny będzie Disney:
https://www.hollywoodreporter.com/news/disney-subscriber-forecasts-raised-verizon-giveaway-deal-1249545 24-10-2019, 10:38
Cyfrowy Polsat i Discovery planują utworzyć wspólnie platformę streamingową - OTT:
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-10-25/polsat-i-tvn-tworza-wspolny-platforme-filmowa-konkurencja-dla-miedzynarodowych-serwisow/?ref=slider&fbclid=IwAR2QSsvf8uW7NnWY5ZmZgeyYaa3TNYj5FYavK9rtlfvRWvZ5FvHCixSRl1M 25-10-2019, 21:55
Wow, kolejny tytuł jaki od dawna chciałem zobaczyć jest na Netflixie a ja znowu zupełnie przegapiłem, że dodają "zagubioną autostrade" :P
Powinni zrobić jakieś powiadomienia czy coś, nie wiem wpisuje sobie tytuły jakie chce zobaczyć i jak dodadzą to dostaje maila czy coś. 25-10-2019, 22:07
Dodali Zagubioną dopiero dzisiaj wieczorem. Na stronie na której sprawdzam netflixowe nowości nadal jej nie ma, w porannych nowościach jej nie było, a kilka dni temu po dodaniu prequela Twin Peaks sprawdzałem czy jest coś od Lyncha na Netflixie.
25-10-2019, 22:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2019, 22:17 przez Szaman.)
A była w zapowiedziach? Bo na tych wszystkich stronach czy w rozpisce prezentowanej we wrześniu jestem prawie pewien, że nie. Chociaż oczywiście jestem mega zadowolony :) w ciągu tygodnia koniecznie nadrabiam. Od Lyncha mogliby jeszcze dorzucić "Człowieka słonia".
25-10-2019, 22:21
O ile piątek jest dla Netflixa dniem własnych nowości, tak w soboty potrafi wrzucić zupełnie niezapowiedziane starocie. Robi tak też w pierwszy dzień miesiąca, często wychodząc poza wcześniejsze zapowiedzi. Tak przynajmniej wynika z moich obserwacji. Autostrada jest właśnie wrzuconą wcześniej sobotnią nowością, no i tak, nie było jej w żadnych zapowiedziach.
25-10-2019, 22:27 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |