No oczywiście nie musi być kopią "Baldura" - wystarczy że jest dobre, izometryczne są czarodzieje, rycerze, smoki i inne pierdoły :)
No i słyszałem, że 3 część "Baldura" robią!!!
31-10-2019, 13:45
|
Gry
|
|
W "Pillars 2" grałem, bo tutaj już ktoś polecał. Całkiem, całkiem niezłe choć z sentymentem do "Baldura" wygrać nie mogło.
No oczywiście nie musi być kopią "Baldura" - wystarczy że jest dobre, izometryczne są czarodzieje, rycerze, smoki i inne pierdoły :) No i słyszałem, że 3 część "Baldura" robią!!!
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
31-10-2019, 13:45
No to polecam, bo "Original Sin 2" to wybitny izometryczny RPG, tylko właśnie z jajem (chociaż historia nie ucieka od ciężkich tematów). Mechanika walki jest cudowna, choć wymagająca, a historia trzyma wysoki poziom.
Nowy "Baldur's Gate" wylądował a najlepszych rękach, w jakich mógł :) 31-10-2019, 13:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2019, 13:58 przez patyczak.)
A to dzięki, pewnie spróbuję.
A "Tyranny", bo też słyszałem że niezłe.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
31-10-2019, 14:12
Tyranny też jest dobre, ale czuć, że to była odskocznia między wielkimi projektami. A może budżet był za mały? Gra jest dużo mniejsza (chociaż to może być też plus dla niektórych) od "Pillars od Eternity", lokacji nie ma tak wiele i są bardziej kameralne, finał następuje chyba zbyt szybko. Cały czas jakby czegoś tu brakowało, ale fabuła jest dobra, a świat gry fenomenalnie nakreślony.
31-10-2019, 14:19
DOS2 jest świetne, razem z Wieśkiem to najlepsze co powstało na rynku RPG w ostatnich latach.
Obsidian od jakiegoś czasu robi straszne średniaki i Outer Worlds jest tego potwierdzeniem. Dostają kilka plusów za nie bycie Bethesdą, ale nic tam nie wybija się ponad przeciętność. Nie mają już pazura i odwagi, żeby wprowadzać coś świeżego. Lepiej pocisnąć w Disco Elysium. 31-10-2019, 18:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2019, 18:31 przez Salto.) Cytat:I jest raczej liniowo, bo nie uświadczyłem sytuacji, że jakiegoś questa mogłem skończyć na diametralnie różne sposoby, najwyżej w dialogu mam minimalny wybór. Absolutnie sie nie zgodze - przeciez questa z odprowadzaniem mocy od miasta/osadnikow, mozna skonczyc na tyle sposob, i to w dodatku naturalnie! No bo co ja zrobilem: odcialem prad osadnikom i dostarczylem do miasta. Przeprosilem osadnikow i wytlumaczylem czemu to zrobilem. Rozmawiajac z jej przywodczynia namowilem ja na powrot - pod warunkiem, ze pozbede sie korpo agenta z miasta. Poszedlem do korpo agenta i przekonalem go zeby sobie poszedl. Wszyscy wrocili. Przeciez to mozna zrobic na mnostwo sposobow. Moze za malo daliscie w personality czy coś :D 31-10-2019, 19:49
Kogoś to może zainteresować:
https://www.reddit.com/r/Diablo/comments/dpgwmv/diablo_4_information_leak_spoiler/ 31-10-2019, 21:52
Haha, dałem wszystko w personality :D Spróbuję ponownie pogadać z tą przywódczynią.
01-11-2019, 07:48
Mnie natomiast przez myśl by nie przeszło wybierać Edgewater zamiast ogrodu. To miasto to wrzód, który trzeba przeciąć.
01-11-2019, 18:19
Nie wiem jak wy, ale ja się zmoczyłem - na takie Diablo pół życia czekałem:
https://imgur.com/gallery/qtZJoNC Teraz niech jeszcze pokażą dzisiaj jakiś miodny gameplay w stylu D2 i Cyberpunk 2077 zdetronizowany w moim dzienniczku najbardziej wyczekiwanych premier... 01-11-2019, 19:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2019, 19:22 przez Albertino.)
To już nie ten Blizzard co kiedyś, a to są koncept arty. Jak powiedzą coś o mechanikach/monetyzacji i się jakimś cudem okaże, że nie będzie mikropłatności to spojrzę na resztę. Na razie pozostaję kompletnie obojętnym mimo że bardzo lubię te klikacze.
Na szczęście lukę wypełniły inne studia i zrobiły to z dużo większą gracją niż ActiBlizz 01-11-2019, 20:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2019, 20:33 przez zdzichon.)
No i pojawił się gamplay - wygląda to dużo ciekawiej niż D3, ale jednak dupy nie urywa. Teraz dużo zależy od tego o czym piszesz: czy nie będą zbyt chciwi oraz czy nie zinfantylizują mechaniki. Co mnie zaskoczyło, to że gra planowana jest na PS4 i Xone, co wskazuje, że wyjdzie jeszcze przed następną generacją...
01-11-2019, 20:37
Crov mam dla Ciebie świetny pomysł na skecz: zmarnowany chłopak w brudnym podkoszulku siedzi po ciemku i wygląda jakby się po kryjomu masturbował, ktoś wchodzi do pokoju, przyłapany na gorącym uczynku mówi: "nie osądzaj mnie", kamera robi obrót w stronę monitora, a tam Fallout 76.
14-11-2019, 08:12
https://www.ign.com/articles/2019/11/14/tell-me-why-is-the-new-episodic-game-from-life-is-strange-studio
Transgenderowy bohater w grze xD
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
14-11-2019, 23:37
W sumie nic. Taka ciekawostka. Pierwszy raz w historii. Ciekawe, czy będzie to miało uzasadnienie fabularne czy będzie to tylko tania agitka.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
14-11-2019, 23:43
Jest to nawet ciekawe, że to pierwszy taki bohater, gry jeśli chodzi o kwestie seksualności bohaterów (nawet jak poruszane w dość ograniczony sposób) zawsze były bardziej do przodu.
Tutaj ekipa jest chyba dobra jeśli chodzi o opowiadanie więc jest szansa, że jakoś to dobrze przedstawią. Co nie zmienia faktu, że oczywiście do premiery będzie lament :) 14-11-2019, 23:49 (15-11-2019, 15:45)Mierzwiak napisał(a):(14-11-2019, 23:43)Snappik napisał(a): Ciekawe, czy będzie to miało uzasadnienie fabularne czy będzie to tylko tania agitka.Ciekawe że nikt nie wymaga by bohater płci męskiej / żeńskiej był uzasadniony fabularnie :) Pewnie dlatego, że mężczyźni i kobiety stanowią jakieś 99% społeczeństwa ;) 15-11-2019, 16:17 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |