Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
07-06-2019, 22:30
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
|
Ja mam nadzieję, że kiedyś zobaczymy kolejnego Constantine'a z Keanu. Pierwsza część miała mało wspólnego z komiksem, ale z drugiej strony zbudowała całkiem interesującą alternatywną wersję tego bohatera która mi bardzo przypadła do gustu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 07-06-2019, 22:30
@zombie
Może się nie zrozumieliśmy. "Kingdom Come" to wariacja na temat JL i po prostu nie bardzo wierzę, że komuś (a w szczególności Warnerowi, lol) uda się zrobić jednostrzałową, udaną drużynówkę i zmieścić się nawet w 3h. Tym bardziej, że tam jednak się przewija cała plejada mitologii DC (Sandman!) i po prostu widzę tę adaptację właśnie bardziej w duchu epy a'la "Endgame" (z fajną podbudową solo filmów, ale to już spalony pomysł). No i mnie przełożenie KC 1:1 z komiksu na film (vide Watchmen) nie interesuje, bo uważam to za durne podejście. 07-06-2019, 23:28
Coraz częściej mówi się w plotkach o tym, że Abrams majstruje przy filmie o Green Lantern oraz Supermanie, oraz że te filmy mają w jakiś sposób się łączyć. Zaś sam Cavill w rozmowie z jakimś jutuberem na SDCC, przyznał, że wciąż ma nadzieję na nowy film o Supermanie, czyli jeszcze ostatecznie się nie rozstał z tą rolą.
Abrams może być reżyserem, byleby nie był scenarzystą, bo nie chce oglądać kolejnej laurki bez wyobraźni.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 25-07-2019, 18:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2019, 18:53 przez marsgrey21.)
A ten cały koncept Superman/Green Lantern to nie był materiał Christophera Mcquarriego, na który Warner się nie zgodził, bo to Warner?
25-07-2019, 19:18
Tak, a teraz znowu w newsach mówią o tym, że Abrams się za to zabiera.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 25-07-2019, 19:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2019, 19:21 przez marsgrey21.) (25-07-2019, 18:52)marsgrey21 napisał(a): Zaś sam Cavill w rozmowie z jakimś jutuberem na SDCC, przyznał, że wciąż ma nadzieję na nowy film o SupermanieCzyli odpowiedział w dokladnie taki sam sposób jak wszyscy aktorzy pytani o takie rzeczy. Idę o zakład że już nigdy nie zobaczymy Cavilla w tej roli. 25-07-2019, 21:48
Obstawiam, że przy dobrej ofercie, sensownym twórcy i POMYŚLE Cavill skusiłby się do przyodziania kostiumu raz jeszcze. Tylko na nic takiego się na razie nie zanosi.
Abrams to bezpieczny wybór. Do tej pory mówiło sie jeszcze w kontekście GLC o kilku twórcach, ale Miller jest zajęty, wspominany McQuarrie zaraz leci na plan dwóch części MI i obstawiam, że jak je skończy to zrobi sobie przerwe od blockbusterów. Niby Jackson miał dostać poważną oferte pracy przy jakimś projekcie DC, ale na razie cisza. Osobiście nie byłbym zaskoczony gdyby, w przypadku sukcesu Jokera, kolejnym projektem DC Black został "Red Son" z Vaughnem za kamerą. 25-07-2019, 21:57
Jakoś nie widzę scenariusza w którym Cavill miałby powrócić, słabe przyjęcie BvS i JL zmiotło go razem z Affleckiem. Sukces Batmana z Pattinsonem i Jokera z JP utwierdzi Warnera co do nowej drogi i pogrzebie zarówno Cavilla, jak i Flasha. Porażka tych dwóch tytułów skłoni tylko do zamrożenia Batmana i wszystkich których DCEU zdołało zakopać. I tak źle i tak nie dobrze, nie widzę scenariusza sprzyjającego Cavillowi, zresztą dlaczego on miałby być chętny na ten powrót po wszystkim co wydarzyło się przez ostatnie 6 lat.
25-07-2019, 22:05 (25-07-2019, 21:57)Kuba napisał(a): Obstawiam, że przy dobrej ofercie, sensownym twórcy i POMYŚLE Cavill skusiłby się do przyodziania kostiumu raz jeszcze. Tylko na nic takiego się na razie nie zanosi. Jakie "dobrej ofercie", jakie "skusiłby się"? Z zakulisowych plotek wyłaniał się raczej nieciekawy obraz - potencjalny sequel "MoS" blokował sam Cavill swoimi negocjacjami ze studiem i ostatecznie to studio go olało, bo stawiał za duże warunki (w tym również i te płacowe). I ja to jak najbardziej rozumiem. Cavill nie jest RDJotem DCU i nie może sobie stawiać nie wiadomo jakich wymagań. Zwłaszcza, że co te jego filmy zarobiły dla studia? Grosze. Niech już lepiej naprawdę zrobią szybki re-cast i reboot marki, tak jak to poszło z Batmanem. Nie chce mi się czekać 5-6 kolejnych lat na film o Supermanie, bo Cavillowi marzy się większy czek na Boże Narodzenie. (25-07-2019, 21:57)Kuba napisał(a): (...) Niby Jackson miał dostać poważną oferte pracy przy jakimś projekcie DC, ale na razie cisza.Kojarzy mi się, że w którymś wywiadzie o tym mówił: ciągle mu coś wciskają, ale to nie jego typ kina i nie jest zainteresowany.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
25-07-2019, 22:33
"That’s not true. I had no discussions about that. I’m not a fan of comics, I’ve never read any, so I’m not particularly interested in adapting one for cinema. That’s not true at all."
https://screenrant.com/peter-jackson-dceu-director-rumors/ "“He said, ‘Are you a fan of Aquaman?’ I said, ‘No.’ Six months later: ‘Peter, are you a fan of Aquaman?’ I said, ’No, Kevin, I already told you this’,” Jackson told Empire. “I’m not a superhero guy. I read Tintin." https://www.cbr.com/peter-jackson-turned-down-aquaman/ 25-07-2019, 22:37
https://www.google.com/amp/s/www.nme.com/news/film/lex-luthor-solo-movie-reportedly-in-the-works-with-villain-as-president-2554658/amp
Jest plota, że po Jokerze Warner chce zrobić film polityczny z Lexem Luthorem. Jestem za chociaż imo ciężej pokazać Lexa bez Supermana niż Jokera bez Batmana. 09-10-2019, 10:52
Fuck You, Warner. Tyle powiem.
Na chwilę obecną z wszystkiego co zapowiedzieli tylko drugi Aquaman mnie jako tako interesuje. 09-10-2019, 10:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-10-2019, 10:58 przez Gieferg.)
Pewnie odkopali plotki z 4chana sprzed, hmmm, 3-4 miesięcy. Tam to nawet podany był już reżyser i aktor grający główna rolę...
Nie powiem, całkiem fajny zestaw, ale pachniało fejkiem na kilometr. Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
09-10-2019, 11:01
Same here.
Warner ma najsłabszy rok w box office od lat, więc szkoda, że jego największym hitem tego sezonu akurat okazuje się Joker, a w przyszłym będzie to na 90% Wonder Woman, bo utwierdzą się w przekonaniu, że są na dobrej drodze... A nie są. Joker to pierwszy film DC od dwóch lat na jakim byłem w kinie i... w sumie mogłem odpuścić. Z planowanych na najbliższe trzy lata idę tylko na Batmana (bo to Batman) i wciąż czekam na powrót Cavilla w roli Supermana, reszta ich projektów to zupełna pomyłka, a plotka o tym pomyśle - :P 09-10-2019, 11:05
Można nakręcić fajny film o Luthorze, ale taki film ma mniejszy potencjał komercyjny od Jokera i to o wiele mniejszy.
Z resztą taka plotka to naturalny wynik sukcesu Jokera, już dzisiaj widziałem kolejną ściemę o solowym filmie z Two-Face.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 09-10-2019, 11:06
https://www.empireonline.com/movies/news/dwayne-johnson-black-adam-movie-production-date/
Cytat:Production begins this July 2020.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 18-10-2019, 21:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2019, 21:56 przez marsgrey21.)
Jestem zaskoczony jak bardzo bez echa przechodzi info o serialu GLC. Myśle, ze to przede wszystkim kwestia tego, ze mamy teraz w telewizji SW, wiele superhero, będzie LOTR, pare innych wielkich marek, ale nadal - kilka lat temu informacja o wysokobudżetowym serialu z GL na pierwszym planie rozpalałaby internet miesiąc po ogłoszeniu.
Troche szkoda. Ja w sumie też jakoś hypu na razie nie czuje, dużo zależy od ogłoszenia showrunnera oraz reżysera. 02-11-2019, 14:26
Myślę że smród po filmie z Reynoldsem wciąż jest wyczuwalny, no i czy Green Lantern to aż tak popularna postać / seria? Fakt że będzie to serial też robi swoje. Marvel też robi seriale, jasne, ale one będą kontynuacją losów znanych już i lubianych bohaterów umiejscowioną w znanym i lubianym uniwersum, w konwencjach (przynajmniej WandaVision tak się zapowiada) które niekoniecznie sprawdziłyby się w filmie kinowym. Tutaj wygląda to tak, jakby studio nie wierzyło w sukces filmu więc zamiast tego powstanie serial za 1/3 czy 1/4 (dodając marketing) tego, ile musieliby wydać na produkcję kinową.
02-11-2019, 14:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2019, 14:53 przez Mierzwiak.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |