Cytat:Jestem zaskoczony jak bardzo bez echa przechodzi info o serialu GLC.
Jednak serial? Aha, ok... <flush sound>
02-11-2019, 15:55
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
Cytat:Jestem zaskoczony jak bardzo bez echa przechodzi info o serialu GLC. Jednak serial? Aha, ok... <flush sound> 02-11-2019, 15:55
Gdyby Reynolds ciągle o tym filmie nie przypominał, to nikt już by o nim nie pamiętał. :)
Taka to była dla komiksowa i mas istotna produkcja. Serialowy GL nie budzi euforii bo: 1) w świadomości masowego widza ta postać nie istnieje, 2) z perspektywy fanów komiksów - absolutnie nic ciekawego nie ogłosili. (obecność Berlantiniego też pewnie nie nastraja większości pozytywnie) Co do koncepcji serialu. Z jednej strony + bo fabularnie ma to całkiem spory potencjał na taką dłuższą formę. Z drugiej zaś strony - bo pod względem finansowym ten projekt średnio nadaje się do TV. Filmowy GL nie udźwignął potrzeb jakich ta marka wymaga, na razie nie zapowiada się, aby serial poszedł w lepszym kierunku.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
02-11-2019, 17:26
Green Lantern jest bardzo popularny w USA, więc nie ignorowałbym jego potencjału. No ale Warner nie umie w DC, to już wszyscy wiemy, a szkoda, bo z tego mógłby być fajny Kosmos, na pewno nie gorszy od tego z Marvela.
02-11-2019, 21:58
The Rock wrzucił na swojego fejsa
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
14-11-2019, 19:23
No to w 2021 czeka nas 7 filmów superbohaterskich w kinie.. :) nawet wyjątkowo czekam na praktycznie każdy (Black Adam i Thor troche meh)
14-11-2019, 22:09
Larry scenarzystą Black Adama.
Cytat:Larry Sher has come aboard the project as cinematographer. Sher's previous credits include The Hangover trilogy, Paul, Godzilla: King of the Monsters, and Joker. He also did additional photography for The Rock's upcoming Jungle Cruise movie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 17-11-2019, 11:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2019, 11:20 przez marsgrey21.)
https://www.comicbookmovie.com/black_adam/black-adam-star-the-rock-confirms-jsa-hawkman-atom-smasher-stargirl-expected-to-appear-a171789?fbclid=IwAR31P6PhImjfFyVfGeiDFOS0h13nv1Fdfo5ORb1eDs-4mTMBXLS1K1nQfSs
W Black Adamie pojawią się przedstawiciele Justice Society of America <3 22-11-2019, 07:28
Producent Black Adama chciałby, aby Henry pojawił się gościnnie w tym filmie.
https://www.comicbookmovie.com/black_adam/black-adam-producer-addresses-the-possibility-of-a-cameo-appearance-from-henry-cavills-superman-a171836 To byłby dla mnie pierwszy powód żeby na to czekać. 25-11-2019, 12:25
Z tego co się orientuję, to Black Adam ma się dziać na długo przed wydarzeniami z Shazama, więc nie wiem w jaki sposób miałby się tam pojawić Superman. Co innego w Shazam 3, wtedy pojawienie się Supermana miałoby sens, tym bardziej, że w pierwszej części Superman stanowił pewną inspiracje dla głównego bohatera i na końcu filmu go "spotkał".
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 25-11-2019, 12:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2019, 12:32 przez marsgrey21.)
Ja wciąż nie wierzę że ten film powstanie, a nawet jeśli to pewnie i tak flopnie albo flopnie trochę jak Shazam!
Wiecie że o zagraniu tej postaci przez Dwayne'a pisano po raz pierwszy 12 lat temu? 25-11-2019, 12:53
Podaj link, bo ja pamiętam, że ogłoszono to 5 lat temu.
Niemniej, też myślę że to nie powstanie. 25-11-2019, 14:33
Johnson już od kilku lat męczy ten temat i nie widać by miał zamiar odpuścić, ale kto wie... Biorąc pod uwagę ile już filmów z DCEU anulowano, nie zdziwi mnie jeśli nie powstanie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 25-11-2019, 15:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2019, 15:13 przez marsgrey21.) (25-11-2019, 14:33)Juby napisał(a): Podaj link, bo ja pamiętam, że ogłoszono to 5 lat temu.https://www.slashfilm.com/shazam-the-rock-is-black-adam/ 25-11-2019, 16:07
Też obstawiam, że anulują.
Chociaż czy taki projekt z Rockiem jest szczególnie zagrożony flopem? Nie sądze. Tak czy inaczej, kompletnie obojętny projekt. Jedynie gdyby pojawił się Superman i członkowie JSA to jakoś bym się zainteresował. Shazama ciągle nie widziałem. 25-11-2019, 16:11
https://variety.com/2019/film/news/dc-comics-superman-michael-b-jordan-green-lantern-aquaman-birds-of-prey-1203415757/
Artykuł Justina Krolla na temat przyszłości DC. Jedna rzecz: Cytat:To help find a way to make Superman relevant to modern audiences, studio brass has been polling lots of high-profile talent. There have been discussions with J.J. Abrams, whose company Bad Robot recently signed a massive first-look deal with the studio, and there was a meeting with Michael B. Jordan earlier this year with the “Creed” star pitching Warners on a vision for the character. However, Jordan isn’t ready to commit to taking on the project since filming doesn’t seem likely to happen for several years and he has a full dance card of projects. Insiders think that a new Superman film is unlikely to hit screens before 2023, given that there’s no script and no director attached. Wiadomo, że to tylko plotki i oby tak pozostało. Tzn. film Abramsa z Cavillem byłby ok.
26-11-2019, 18:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2019, 20:17 przez Pelivaron.)
A niech Jordan gra Supermana, czytanie reakcji w internecie będzie wspaniałym doświadczeniem :P
Brak filmu o Clarku przez te 4 lata to chyba była jasna oczywistość. Zwłaszcza skoro pozwolili CW na robienie o nim serialu. 27-11-2019, 08:54
https://www.comingsoon.net/movies/news/1112739-david-corenswet-frontrunner-superman
Plotka jakoby niejaki David Corenswet - o którym pierwszy raz słyszę - miałby zastąpić Cavilla w roli Supermana.
03-12-2019, 19:29 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |