DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Cytat:Jestem zaskoczony jak bardzo bez echa przechodzi info o serialu GLC.

Jednak serial? Aha, ok... <flush sound>

Odpowiedz
Gdyby Reynolds ciągle o tym filmie nie przypominał, to nikt już by o nim nie pamiętał. :)
Taka to była dla komiksowa i mas istotna produkcja.

Serialowy GL nie budzi euforii bo:
1) w świadomości masowego widza ta postać nie istnieje,
2) z perspektywy fanów komiksów - absolutnie nic ciekawego nie ogłosili. (obecność Berlantiniego też pewnie nie nastraja większości pozytywnie)

Co do koncepcji serialu. Z jednej strony + bo fabularnie ma to całkiem spory potencjał na taką dłuższą formę. Z drugiej zaś strony - bo pod względem finansowym ten projekt średnio nadaje się do TV. Filmowy GL nie udźwignął potrzeb jakich ta marka wymaga, na razie nie zapowiada się, aby serial poszedł w lepszym kierunku.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Green Lantern jest bardzo popularny w USA, więc nie ignorowałbym jego potencjału. No ale Warner nie umie w DC, to już wszyscy wiemy, a szkoda, bo z tego mógłby być fajny Kosmos, na pewno nie gorszy od tego z Marvela.

Odpowiedz
The Rock wrzucił na swojego fejsa

[Obrazek: 0lfbm40.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
No to w 2021 czeka nas 7 filmów superbohaterskich w kinie.. :) nawet wyjątkowo czekam na praktycznie każdy (Black Adam i Thor troche meh)

Odpowiedz
Larry scenarzystą Black Adama.

Cytat:Larry Sher has come aboard the project as cinematographer. Sher's previous credits include The Hangover trilogy, Paul, Godzilla: King of the Monsters, and Joker. He also did additional photography for The Rock's upcoming Jungle Cruise movie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
https://www.comicbookmovie.com/black_adam/black-adam-star-the-rock-confirms-jsa-hawkman-atom-smasher-stargirl-expected-to-appear-a171789?fbclid=IwAR31P6PhImjfFyVfGeiDFOS0h13nv1Fdfo5ORb1eDs-4mTMBXLS1K1nQfSs

W Black Adamie pojawią się przedstawiciele Justice Society of America <3

Odpowiedz
Producent Black Adama chciałby, aby Henry pojawił się gościnnie w tym filmie.
https://www.comicbookmovie.com/black_adam/black-adam-producer-addresses-the-possibility-of-a-cameo-appearance-from-henry-cavills-superman-a171836

To byłby dla mnie pierwszy powód żeby na to czekać.

Odpowiedz
Z tego co się orientuję, to Black Adam ma się dziać na długo przed wydarzeniami z Shazama, więc nie wiem w jaki sposób miałby się tam pojawić Superman. Co innego w Shazam 3, wtedy pojawienie się Supermana miałoby sens, tym bardziej, że w pierwszej części Superman stanowił pewną inspiracje dla głównego bohatera i na końcu filmu go "spotkał".
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ja wciąż nie wierzę że ten film powstanie, a nawet jeśli to pewnie i tak flopnie albo flopnie trochę jak Shazam!

Wiecie że o zagraniu tej postaci przez Dwayne'a pisano po raz pierwszy 12 lat temu?

Odpowiedz
Podaj link, bo ja pamiętam, że ogłoszono to 5 lat temu.

Niemniej, też myślę że to nie powstanie.

Odpowiedz
Johnson już od kilku lat męczy ten temat i nie widać by miał zamiar odpuścić, ale kto wie... Biorąc pod uwagę ile już filmów z DCEU anulowano, nie zdziwi mnie jeśli nie powstanie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(25-11-2019, 14:33)Juby napisał(a): Podaj link, bo ja pamiętam, że ogłoszono to 5 lat temu.
https://www.slashfilm.com/shazam-the-rock-is-black-adam/

Odpowiedz
Też obstawiam, że anulują.

Chociaż czy taki projekt z Rockiem jest szczególnie zagrożony flopem? Nie sądze.
Tak czy inaczej, kompletnie obojętny projekt. Jedynie gdyby pojawił się Superman i członkowie JSA to jakoś bym się zainteresował.
Shazama ciągle nie widziałem.

Odpowiedz
https://variety.com/2019/film/news/dc-comics-superman-michael-b-jordan-green-lantern-aquaman-birds-of-prey-1203415757/

Artykuł Justina Krolla na temat przyszłości DC. Jedna rzecz:

Cytat:To help find a way to make Superman relevant to modern audiences, studio brass has been polling lots of high-profile talent. There have been discussions with J.J. Abrams, whose company Bad Robot recently signed a massive first-look deal with the studio, and there was a meeting with Michael B. Jordan earlier this year with the “Creed” star pitching Warners on a vision for the character. However, Jordan isn’t ready to commit to taking on the project since filming doesn’t seem likely to happen for several years and he has a full dance card of projects. Insiders think that a new Superman film is unlikely to hit screens before 2023, given that there’s no script and no director attached.

Wiadomo, że to tylko plotki i oby tak pozostało.

Tzn. film Abramsa z Cavillem byłby ok.

Odpowiedz
Czyli żadnego Supermana przez najbliższe 4 lata i przymierzają się do recastu? Hej Warner Bros., chciałem wam tylko powiedzieć

Odpowiedz
Jordan jako Superman?

Odpowiedz
A niech Jordan gra Supermana, czytanie reakcji w internecie będzie wspaniałym doświadczeniem :P

Brak filmu o Clarku przez te 4 lata to chyba była jasna oczywistość. Zwłaszcza skoro pozwolili CW na robienie o nim serialu.

Odpowiedz
https://www.comingsoon.net/movies/news/1112739-david-corenswet-frontrunner-superman

Plotka jakoby niejaki David Corenswet - o którym pierwszy raz słyszę - miałby zastąpić Cavilla w roli Supermana.

Odpowiedz
Wygląda jak zwycięzca konkursu na młodszego, brzydszego, mniej przystojnego sobowtóra Cavilla.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości