NOWOŚCI NA STRONIE
military zgłaszam się do AVPR.

Odpowiedz
Excellent. :) Zaczekajmy może do wieczora, żeby ustalić skład i szczegóły. Może zgłosi się jeszcze ktoś.

Odpowiedz
Co do tekstu o TF, chwilami nawet zabawne, jednak tak z połowa to dość wymuszone czepianie się na siłę, trzeba było zrobić 25 prawd.

Najbardziej wkurzającą rzeczą w tym filmie jak dla mnie był nr.40.

Odpowiedz
I czemu nie ma najbardziej oczywistej oczywistosci? Nr 51: roboty sikaja.

Odpowiedz
Czy 50 prawd to za dużo na jednego człowieka? Skłaniałbym się raczej w stronę teorii, że to film po prostu nie daje możliwości wyciśnięcia z niego 50. prawd, a nie że jeden człowiek nie daje rady ich odnaleźć ;). Kilka prawd w Transformerach jest faktycznie nieco na siłę, bo trzeba było dobrnąć do magicznej liczby 50. Ale nikt nie powiedział, że wszystkie punkty muszą być niesamowicie odkrywcze, oczywiste i zabójczo zabawne ;). Co do "Roboty sikają" - wywalę jakiś inny punkt i dam je w jego miejsce. Może jakieś propozycje, który punkt wydaje się Wam najbardziej lipny i zbędny? :)
PS. Dzięki za komentarze i poprawki - naniosę wszystko w najbliższym czasie.
"It's alive!"

Odpowiedz
W ogole dodalbym jeszcze inne prawdy... ;)

1. Mozesz zostac specem w Pentagonie w polowie szkoly sredniej
2. Najwazniejsze informacje we wszechswiecie zapisuje sie na rownie trwalym i wytrzymalym materiale jak szkla od okularow. Material ten, nawet wrzucony do skrzyni ze starociami przenoszonej sto razy podczas przeprowadzek, po stuleciu bedzie w idealnym stanie.
3. Jednym z elementow budowy telefonow komorkowych sa naboje. Jesli telefon dostanie "impuls zycia", zacznie piszczec, skrzeczec i strzelac we wszystkie strony.
4. Robot o wysokosci dziesieciu i szerokosci pieciu metrow moze zmienic sie w niewielki, sportowy samochod. Przedtem polyka magiczne zmniejszajace fasolki Alicji z krainy czarow.
5. Skomplikowany metalowy robot wielkosci jednego metra moze zmienic sie w plastikowy magnetofon wielkosci kilkunastu centymetrow. Zmieni sie rowniez jego waga: z prawdopodobnych kilkunastu (lub kilkudziesieciu) kilogramow do kilkuset gram.

i tak dalej... Ten film to prawdziwa kopalnia wiedzy.

A tak generalnie to Dux zauwazyl wiele glupot, ktore ja przeoczylem, i teraz uderzaja mnie one z podwojna sila. Brawo.

Odpowiedz
Ja bym dodal, ze Megatron budzac sie z lodowego snu, pierwsze co robi to przedstawia sie w jezyku angielskim :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:4. Robot o wysokosci dziesieciu i szerokosci pieciu metrow moze zmienic sie w niewielki, sportowy samochod. Przedtem polyka magiczne zmniejszajace fasolki Alicji z krainy czarow.
5. Skomplikowany metalowy robot wielkosci jednego metra moze zmienic sie w plastikowy magnetofon wielkosci kilkunastu centymetrow. Zmieni sie rowniez jego waga: z prawdopodobnych kilkunastu (lub kilkudziesieciu) kilogramow do kilkuset gram
To jest norma w TF od zawsze (czyli od 25 lat), tutaj i tak występuje to w bardzo ograniczonej postaci.

Odpowiedz
Wow, to zes odkryl, tylko ze ja to wiem, i uwazam ze to megaglupota wystepujaca w TFach od samego poczatku. Powtarzajac glupote nie sprawisz, ze stanie sie madra.

Odpowiedz
Równie dobrze mógłbyś się czepiać, że Superman lata, przecież to głupota :roll:

Odpowiedz
To nie glupota, to zalozenie sf ktore ma swoje wyjasnienie w roznicy masy planet na ktorych zyl Supcio. Glupie, ale zawsze jakies wyjasnienie. Tymczasem w TFach mamy czyste fantasy: tak jest, bo tak i juz. Bo fizyka tamtego swiata jest magiczna, a to, ze samochody sie kurcza, to zasluga kucykow Pony.

Odpowiedz
military napisał(a):To nie glupota, to zalozenie sf ktore ma swoje wyjasnienie w roznicy masy planet na ktorych zyl Supcio. Glupie, ale zawsze jakies wyjasnienie.

Pierwsze słyszę...
Z tego co wiem moc Superowi zapewniało nasze Słońce.

Odpowiedz
Technologia TFów pozwala na zmianę masy, wyjasnienia znajdziesz chocby w More Than Meets The Eye 8, zaprzecza to znanym nam prawom fizyki tak samo jak zaprzecza im tłumaczenie mocy Supermana. Ale oczywiście TF jest głupie bo TF dla Military'ego jest głupie z definicji, więc każde wyjaśnienie będzie głupie i kropka. A Superman już głupi nie jest. Bo tak. Pogratulować.

Odpowiedz
A wszystkie watpliwosci o AVP rozwiewa AVP: The Manic Fans Underground Kickass Manual 32, nie czytales? No to nie masz prawa oceniac tego filmu, jesli nie jestes fanem, bo to film dla fanow. I nie masz prawa mowic, ze cos jest glupie, kiedy nie jest, a jest to dokladnie wyjasnione w wyzej wymienionej pozycji. Ignorancie.

Odpowiedz
Widzę, że za trudne było, nie skumałeś w czym rzecz i odpowiadasz gadając od rzeczy, proszę bardzo spróbujemy jeszcze raz, prościej:

Dla ciebie to, że jeden kosmita potrafi latać, strzelać laserami z oczu, mieć w oczach rentgen, do tego podnosić miliony ton jest ok, bo tak, a to że drugi kosmita potrafi zmienić swoją masę jest głupie, bo tak.

po raz kolejny, gratulacje.

Odpowiedz
postuluje zamknąć ten topic :)

Odpowiedz
Dziekuje, dziekuje. :) Ale ty nie czaisz. Widzisz, TF pozuja na film sf. Wiec zakladam, ze konwencja jest sf. Ale kiedy pojawia sie taki - bylo nie bylo - magiczny element, burzy to caly koncept TFow. Bo skoro moga ot tak, bez zadnego wyjasnienia (W filmie wyjasnienia nie ma, a to odrebne dzielo) sie zmniejszyc, to rownie dobrze moga wszystko. I nie wiem, czemu nie wyjma jakiegos ultra-mega-hiper dziala z rekawa i nie zniszcza calego swiata jednym strzalem. Skoro potrafia ZMNIEJSZAC rzeczy bez zadnej trudnosci ani zadnego, bo ja wiem, mechanizmu... Czemu nie zmniejsza sie do rozmiaru krasnoludkow i nie przemkna niezauwazeni do megatrona? Znajdz mi na to odpowiedz w filmie. Czaisz roznice? Ograniczenia Supermana sa znane. TFy, z tego co pokazano, ograniczen nie maja. Wiec to, co robia, jest glupie.

P.S.
Nie lubie Supermana.

Odpowiedz
Cytat:Widzisz, TF pozuja na film sf. Wiec zakladam, ze konwencja jest sf.
Superman to również tego samego typu SF. Tak samo i Spiderman :P
Cytat:Ograniczenia Supermana sa znane.
Nie w filmach. W filmach robił masę rzeczy, których nigdy wcześniej nie robił. Jeśli potrafi nawet cofać czas (bzdura totalna) to trudno mówić o jakichkolwiek ograniczeniach.

I dlatego Superman to bzdura tego samego kalibru co TF.
PS. też dziada nie lubię :P

Odpowiedz
Panowie, to nie miejsce na tego typu, pierdolkowate dyskusje. ;)

Odpowiedz
WIDMO!!!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon