11-12-2019, 16:25
|
Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams
|
|
Ja tam zapewne nie trafie na film. Mimo bycia fanem Disney Wars, powrót Palpatina tak mnie zniechęca, że nawet świetna strona wizualna nie stanowi dla mnie odpowiedniej zachęty. Zwłaszcza, że alternatywy bedą znacznie ciekawsze (Knives Out jeszcze czy niedługo Polański a potem oczywiście ciąg oscarowych premier).
(11-12-2019, 14:22)marsgrey21 napisał(a): Przecież nikt nie będzie tego oglądał na poważnie, tylko po to by zobaczyć na własne oczy co wysrał Abrams i mieć większą frajdę z szamba które później wybije w sieci.To tylko Twój punkt widzenia, z wyników w box office nie wynika kto z jakim nastawieniem poszedł na film... 11-12-2019, 16:45
Na StarWarsLeaks jest zjednoczenie w bólu tych co nienawidzą i kochają TLJ
![]() J.J. coś ty narobił 11-12-2019, 18:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2019, 18:48 przez harlequinade.)
To ja mam dla Was zagadkę: Kto jest hejterem Star Wars Disney, a i tak kupił bilety na następny czwartek na Rise of the Skywalker? Wiem, pewnie jakiś godny pożałowania hipokryta, który nie tylko nie szanuje swoich pieniędzy, swojego czasu, ale i samego siebie. :/
#BoycottEIX czy też #boycottIX - śmiechu warte. Miliony i tak pójdą i miliard na pewno zarobią. Tak już jest. 11-12-2019, 19:45
Myślałem, że złamię się, jeśli marketingowcy staną na rzęsach i pokażą coś fajnego w spotach/zwiastunach, ale poza ładnymi kwestiami wizualnymi (tu akurat oddam sprawiedliwość Disney Wars) wygląda to totalnie na siłę, z postaciami, które mam w pompie.
Bojkotuję, ale jestem w obozie, że film i tak swoje zarobi i utwierdzi osoby decyzyjne o słuszności swoich racji ¯\_(ツ)_/¯ 11-12-2019, 20:24 (11-12-2019, 19:45)Lawrence napisał(a): To ja mam dla Was zagadkę: Kto jest hejterem Star Wars Disney, a i tak kupił bilety na następny czwartek na Rise of the Skywalker? Wiem, pewnie jakiś godny pożałowania hipokryta, który nie tylko nie szanuje swoich pieniędzy, swojego czasu, ale i samego siebie. :/ Dostałem bilet na premierę jako prezent świąteczny ale chętnie go sprzedam, naprawdę. Zwłaszcza że wolę obejrzeć Gran Derbi na "żywo". 11-12-2019, 20:28
https://ianslife.in/entertainment/adam-driver-kylos-character-graph-star-wars-interesting
Cytat:Adam about Kylo: "... a character completely opposite to Darth Vader... someone who starts as a child and becomes a man." Jak na razie to wszystko co widzieliśmy i co zwiastuje TRoS, to Vader Redemption Arc 2.0 tylko w gorszym wydaniu. 11-12-2019, 20:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2019, 20:30 przez marsgrey21.)
https://www.reddit.com/r/StarWarsLeaks/comments/e9a9ub/who_can_speak_german_spoiler_whopper_from_burger/
co się dzieje Reklama BK w Niemczech ze spoilerami, które zapostowano na SWLeaks
11-12-2019, 20:34
Czyli podsumowując... Jeśli dobrze się orientuję, parę miesięcy temu, jeszcze przed premierą ostatniego zwiastuna, niejaki JediPaxis wrzucił na Reddit wiarygodnie brzmiące przecieki, którym brakowało jednak sporo kontekstu. Ludzie logicznie wysnuli podejrzenie, że jego źródło musi pracować w marketingu lub przy postprodukcji obrazu; tłumaczyłoby to, dlaczego mimo sporej wiedzy gubi kluczowe fakty. Materiały promocyjne niczego nie obaliły, choć to też nie musi niczemu dowodzić.
Wczoraj JediPaxis wrócił, uzupełniając przecięki o większe konkrety dzięki rzekomym zamkniętym pokazom. To wrzucił marsgrey. Dzisiaj Burger King wypuścił w niemieckiej aplikacji w ramach promocji filmu spoilery dla chętnych, które są dokładnym przełożeniem wczorajszego wysypu informacji. Um, lol, wut? Burger King popłynął po całości, lekceważąc NDA z Disneyem? Sami wybierzcie opcję, która brzmi najmniej dziwacznie. ... Znaczy, promocja żadnego filmu dawno nie dostarczyła tyle frajdy. What a time to be alive! 11-12-2019, 21:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2019, 23:48 przez Galadh.) ![]() Albo błąd matrixa... Przekonamy się niebawem jak jest. 11-12-2019, 22:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2019, 22:20 przez marsgrey21.)
To oczywiste że za wycieki odpowiada Disney, a WSZYSTKIE fragmenty TROS pokazane w trailerach i spotach powstały na potrzeby zmylenia publiczności i zagrania na nosie toksycznemu fandomowi. JJ i Kennedy mają w rękach arcydzieło które wyleczy raka i egzemę.
11-12-2019, 22:44
No to trochę wygląda na kontrolowany wyciek.
Teorię o tym, że Disney celowo wypuszczał fejkowe przecieki po to, by zaniżyć oczekiwania fandomu nabiera jakiegoś sensu. Z drugiej strony celowe redukowanie hype'u w obliczu tych wszystkich spotów, jechaniu na nostalgii i pierdyliarda innych materiałów podkreślających ZWIEŃCZENIE SAGI? Nic tu się kupy nie trzyma ;v Ja nie mam żadnych oczekiwań co do tego filmu, nie mam zamiaru go oglądać w kinie ale jedno jest niemalże pewne - całe to zamieszanie w okół epizodu IX jest ciekawsze od dwóch poprzednich filmów
11-12-2019, 22:45
Raczej chodzi o to aby doprowadzić do podniesienia ciśnienia tą cała sytuacją. Nieważne, co o Tobie mówią, ważne że mówią.
Teraz to już każdy będzie chciał sprawdzić czy przecieki podane przez BK są prawdą. Taka dziwaczna kampania reklamowa gdy wiadomo, że film nie zadowoli pewnie nikogo, więc ratuj co możesz. 11-12-2019, 23:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2019, 23:15 przez Doppelganger.)
Preview do komiksu o Kylo.
https://www.starwars.com/news/the-rise-of-kylo-ren-1-exclusive To jest komiczne, że wątek który stanowi punkt startowy całego Disney Wars zostanie zaprezentowany w komiksie, a nie w filmie. 11-12-2019, 23:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2019, 23:31 przez marsgrey21.)
Bo chodzi tylko o to abyś wydał dutki na kolejne badziewie... Po co wyjaśniać cokolwiek skoro przynajmniej 5% fanów kupi kolejny gówno-komiks albo żenującą nowelizację (TFA było koszmarne).
Znak dzisiejszych czasów i tego jak dojony jest widz. 11-12-2019, 23:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2019, 21:13 przez Doppelganger.)
Tyle tylko dobrego, że tak jak pisałem, zabrał się za to gość który w przeciwieństwie do Abramsa i Johnsona ma jakieś ambicje by napisać ciekawą historię i pewnie nawet da radę przypudrować bzdury które wymyślił Johnson, ale teraz to musztarda po obiedzie.
Już widzę jakby to poprowadzili Abrams i Johnson, jeden by przepisał coś z prequeli i wątku Anakina, a drugi by subvert expectations. 11-12-2019, 23:41 (11-12-2019, 22:44)Mierzwiak napisał(a): To oczywiste że za wycieki odpowiada Disney, a WSZYSTKIE fragmenty TROS pokazane w trailerach i spotach powstały na potrzeby zmylenia publiczności i zagrania na nosie toksycznemu fandomowi. JJ i Kennedy mają w rękach arcydzieło które wyleczy raka i egzemę. Jak zwykle w punkt. Zdziwiłbyś się (albo wprost przeciwnie), jak prężna reprezentacja hardcore'owego fandomu tropi właśnie ten spisek, przekonana o swojej wyjątkowości tak bardzo, że aż zdołała przekonać siebie, że Disney byłby na to gotowy... Przynajmniej nikt nie powie, że nie jest zabawnie. 11-12-2019, 23:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2019, 23:49 przez Galadh.)
https://www.nytimes.com/2019/12/11/movies/star-wars-the-rise-of-skywalker-jj-abrams.html
![]() I na deser reakcje w sieci ![]()
12-12-2019, 00:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2019, 01:11 przez marsgrey21.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |

Reklama BK w Niemczech ze spoilerami, które zapostowano na SWLeaks
![[Obrazek: neo-matrix-woah-1566564750.gif]](https://hips.hearstapps.com/hmg-prod.s3.amazonaws.com/images/neo-matrix-woah-1566564750.gif)
Zdziwiłbyś się (albo wprost przeciwnie), jak prężna reprezentacja hardcore'owego fandomu tropi właśnie ten spisek, przekonana o swojej wyjątkowości tak bardzo, że aż zdołała przekonać siebie, że Disney byłby na to gotowy... ![[Obrazek: wpzqlbih01441.jpg]](https://i.redd.it/wpzqlbih01441.jpg)