DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
@Juby gdyz rozmawiam również z Giefergiem, na.telefonie mam problem z cytowaniem, on jak widać rozumie.

Gieferg, Boys czy Watchmen wygladaja fantastycznie wizualnie. Podobnie Daredevil. W temacie efektów - tu jest gorzej, mimo takich pereł jak King Shark w The Flash. Ale to tez dlatego, ze NA RAZIE nikt na to nie dawał tyle kasy. GLC ma mieć wielki budżet i promowac HBO Max - spokojnie grubo ponad 100 mln na to pójdzie.
Czyli tyle ile będą miały seriale MCU.

Wiem, że tobie chodzi oczywiście o produkcje CW, ale to nie jest w ogóle porównywalna skala.

Odpowiedz
Cytat:oys czy Watchmen wygladaja fantastycznie wizualnie. Podobnie Daredevil.

No to widać mamy zupełnie inne definicje tego co wygląda fantastycznie wizualnie. Daredevila przestałem oglądać w połowie pierwszego sezonu z kilku różnych powodów, wśród nich była także jego wizualna bida z nędzą. Watchmen po zwiastunach prezentuje podobny poziom i nawet nie chce mi się zaczynać.

Jeśli Green Lantern będzie tak samo "fantastyczny wizualnie" to znajomość z nim zakończę na zwiastunie, tak jak z większością seriali superbohaterskich. No ale kto wie, może mnie zaskoczą. A jak nie oni to może Marvel, zobaczymy. Póki nie pokażą czegoś co mnie przekona pozostanę sceptyczny, bo na chwilę obecną nie zetknąłem się z żadnym serialem superhero wyglądającym tak, żebym miał ochotę go obejrzeć (z tym, że mnie do oglądania jakiegokolwiek serialu trudno przekonać).

Odpowiedz
(09-12-2019, 13:45)Kuba napisał(a): No ale po co robić film o nich i jednocześnie serial? Zwłaszcza ze forma serialowa jest znacznie, znacznie lepsza dla historii Corps. Budżet będzie wysoki, to też nie jest problemem.

Hmm. Idąc tym tokiem myślenia, to po co robić filmową Diunę i serialowy spin-off Diuny?
:)

Jakbyś nie zauważył to przy ogłaszaniu serialu "Green Lantern", nie powiedziano że:
1) film trafił do kosza;
2) film przekształcił się w serial,

Ostatni materiał z Variety sugerował wręcz, że Johns nadal pracuje nad scenariuszem do filmowego "Green Lantern Corps",  co raczej wskazywałoby, że to 2 odrębne projekty. Może nawet w żaden sposób ze sobą niepowiązane, co akurat w przypadku WB nie byłoby nowością. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(09-12-2019, 12:05)Juby napisał(a): Żadnego Supermana z Cavillem, żadnego filmu o Flashu, żadnego Green Lantern. Zamiast tego Shazam 2!

Shazam 2 to ponoć fake news.

Odpowiedz
No i prosze, Flash oficjalnie w 2022.
Przy tym projekcie jeszcze nic to nie oznacza, ale przynajmniej jakiś konkret w końcu :P może nawet serial zakończą do tej pory.

Odpowiedz
Tylko 8 lat po tym jak ogłosili że Miller go zagra.

[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
No do 2022 to jeszcze może się kilku reżyserów przewinąć.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ja tu widze spore szanse na recast :)

Niech pożegnają sie z Millerem (jego, w odróżnieniu od Cavilla czy Afflecka mi nie szkoda) i ruszają z tematem od początku. Najlepiej by pod maską biegał Wally West, Barry jest nudny i wymęczony na wszystkie możliwe sposoby przez telewizje

Odpowiedz
(12-12-2019, 00:01)Mierzwiak napisał(a): Tylko 8 lat po tym jak ogłosili że Miller go zagra.

To i tak szybciej niż solowa Black Widow xD

A kim jest w branży taki Miller, a kim Johansson...

@Kuba
Hmm. Jakby chcieli się pożegnać z Millerem, to zrobiliby to już teraz, bo była ku temu okazja i nie wywalali do kosza projektu Daley'a/Goldsteina.

Odpowiedz
Mogli mieć jeszcze inne powody...ale pewnie masz racje. Chociaż też nie zdziwiłbym się gdyby woleli jednak sukcesywnie zmieniać wszystkich członków JL, nie licząc oczywiście Aquamana i WW.

Odpowiedz
(10-12-2019, 00:31)Grievous napisał(a): Shazam 2 to ponoć fake news.

Fake news z potwierdzoną datą premiery na 1 kwietnia 2022. :P

http://filmozercy.com/wpis/shazam-2-oficjalnie-zapowiedziany-jest-data-premiery

Odpowiedz
To chyba pierwszy raz kiedy Warner ma jakiś wiarygodny plan na przyszłe produkcje:

[Obrazek: qhby8rodvc441.png?width=640&height=1120&...2b781654da]

Odpowiedz
(13-12-2019, 10:56)Juby napisał(a):
(10-12-2019, 00:31)Grievous napisał(a): Shazam 2 to ponoć fake news.

Fake news z potwierdzoną datą premiery na 1 kwietnia 2022. :P

http://filmozercy.com/wpis/shazam-2-oficjalnie-zapowiedziany-jest-data-premiery

Bo wtedy to był fake news, bo filmu nie zapowiedziano na CCXP. To że zapowiedziano go później, to inna sprawa ;)

A że w to brną to trochę się dziwię. Film może nie flopnął, ale hitem też nie był. Nie widzę szczególnych powodów dlaczego sequel miałby sobie poradzić lepiej.

Cytat: To chyba pierwszy raz kiedy Warner ma jakiś wiarygodny plan na przyszłe produkcje

A najciekawsze z tego wszystko to mityczny Snyder Cut i będzie-nie będzie sequel "Jokera" :P

Odpowiedz
https://deadline.com/2020/01/justice-league-dark-universe-movie-tv-bad-robot-development-1202837412/amp/?__twitter_impression=true

Cytat:EXCLUSIVE: I hear that Bad Robot, through its new deal at Warner Media, is exclusively developing both film and TV ideas based on DC’s Justice League Dark universe at Warner Bros.

This deal is all very nascent and at this point in time there aren’t any specific projects or characters that are being specifically developed out of the franchise. I understand that Bad Robot’s Head of Motion Pictures Hannah Minghella and Head of Television Ben Stephenson will soon be taking meetings with talent reps and their writing clients on which characters will get their own projects.

Hmm... Dżej Dżej.

Odpowiedz
https://www.thewrap.com/batman-returns-michael-keaton-bruce-wayne-the-flash-movie/

Według TheWrap Michael Keaton powróci jako Bruce Wayne w "The Flash" a kto wie, może i innych filmach DC.
Jeśli to prawda..wow.

news podłapały i podają dalej Deadline czy Variety. Wayne Keatona ma stać się Furym uniwersum a jego kolejnym projektem mogłaby być "Batgirl", gdzie pełniłby rolę mentora. Tym samym trylogia Reevesa funkcjonowałaby oddzielnie od reszty projektów, jak Joker. 

Kolejna informacja - Barry cofając się w czasie stworzy uniwersum w którym działa Wayne i ma to być ten sam znany z poprzednich filmów w jakich Keaton wystąpił. Tylko oczywiście 30 lat starszy.

Odpowiedz
A idźcie wpizdu, marnować powrót Keatona to roli Batmana w jakichś Flashach i kolejnych pokracznych próbach budowania biedawersum.

"Batman Beyond" jako stand alone sequel do filmów Burtona albo GTFO.

Odpowiedz
Pełna zgoda

(22-06-2020, 21:33)Grievous napisał(a): "Batman Beyond" jako stand alone sequel do filmów Burtona albo GTFO.

Ale ta plota, to takie marnotrawstwo w stylu WB, więc o "BB" pewnie nie ma co marzyć...

Odpowiedz
Chyba, że BB byłoby którymś z tych kolejnych projektów. Skoro Pattinson wypada z uniwersum a przywracanie Afflecka nie ma sensu to DCEU może w którymś momencie (o ile jakoś wypali) potrzebować młodszego Batmana..

Tak jak samego Keatona chętnie zobacze tak śmieszy mnie fakt, że oni absolutnie nie ruszą żadnego projektu bez postaci Batmana. Irytuje to strasznie. Pare lat temu Mroczny Rycerz był czymś co elektryzowało natychmiast a teraz w sumie jest wszędzie i w kazdej wariacji..eh.

(to moje wow odnosiło się bardziej do tego, że nie spodziewałem się powrotu akurat Keatona)

Teraz to mnie nie zdziwi nawet jak za 20 lat zrobią BB, ale z Balem.

Odpowiedz
Ale "BB" powinno być samodzielnym* filmem, zupełnie nie powiązanym z tym całym bajzlem z DCEU. W innym przypadku to nie ma sensu.

*nawiązującym jedynie do Burtonów, ofkors.

Odpowiedz
Ale ja wiem i rozumiem i się zgadzam. Po prostu na razie to jedyna opcja - BB jako element DCEU lub ewentualnie któryś z innych Batmanów.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości