Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
Ten film to w ogóle jakoś chyba w ramach sabotażu umieszczono na serwisie. Głośny tytuł, w którym niski stały bitrate wychodzi, jak nigdzie

[Obrazek: c3d1013a2eb47c4be67f18e1c80cbe2e.jpg][Obrazek: 01600fee5b670b2ce516cf7c7933979b.jpg][Obrazek: 333e9dda4dc52d05120fa62ec728d825.jpg][Obrazek: 230a64be2741727e3527a60fc67dbf04.jpg][Obrazek: 7bcd9edcbb4c9dcee9e8834dc5901435.jpg][Obrazek: 41140b960982dc3898dfe4d6a0a65995.jpg]
.

Odpowiedz
Jak działa ten Prime od Amazona? Można za niego płacić abonament normalnie w Polsce, ale mi chodzi o te pozycje, które trzeba osobno kupić - jak się wejdzie na Amazon.com to tam kurde mają prawie każdy film jaki bym chciał (i których oczywiście próżno szukać na jakimkolwiek serwisie w Polsce) i cenę za wypożyczenie/kupno. Czy to jest tak, że to jest dostępne za darmo dla abonentów Prime'a, tylko ograniczeniem jest kraj oglądania? Czy oferta na Prime swoją drogą, a najlepsze kąski są osobno płatne plus jeszcze ograniczenie regionalne? No nie ogarniam tego.

Odpowiedz
Nie wiem o jakich filmach piszesz, ale zakładam, że jeśli to "prawie każdy film jaki bym chciał" to jednak chodzi o dodatkowo płatne wypożyczenia. Sprawdziłem losowo kilka tytułów, które mają opcję rent i buy na amzonie i nie mam ich na prime. Zbyt piękne by to było. Cały czas jest chyba ta promocja za 3 euro miesięcznie, więc samą bazę można bezproblemowo przetestować. Ja za te 3 euro miesięcznie utrzymuję subskrypcję, chociaż ostatnio oglądam więcej z Netflixa i HBO Go, ale za te pieniądze to nie chcę mi się anulować a czy to Fleabag do powtórki czy takie rzeczy jak Maisel lub Patriot oraz pojedyncze strzały jak specjalny odcinek Grand Tour fajnie mieć pod ręką. Nie wiem w sumie czy na jakiś film od nich czekam.  

Odpowiedz
No ja za normalnego Prime'a płaciłem. Przykładowo chciałbym kupić/wypożyczyć film Hair, wpisuję do Amazona, znajduję, są sobie ceny. Mogę zapłacić i normalnie obejrzeć to w aplikacji na TV jeśli jestem w Polsce? Przykład w drugą stronę: film King of Comedy - jest dostępny w abonamencie w Polsce, ale jak go wpiszę w wyszukiwarkę Amazona, to też wyskakują ceny za wypożyczenie/kupno i ani słowa o tym, że tytuł dostępny w abonamencie. Czy to znaczy, że on nie jest dostępny a USA i tam trzeba płacić osobno, a w Polsce jest? W ogóle da się jakiekolwiek filmy od nich kupić będąc w Polsce?

Odpowiedz
PropJoe, dobrze wyczytałem ze Patriot oglądany? Będzie opinia w temacie? :>

Odpowiedz
@simek

Z tego co rozumiem Amazon Prime a Amazon Prime Video to są dwie osobne usługi - ta pierwsza daje Ci określone profity...
Cytat:Start your free trial of Prime to enjoy
Fast, free and convenient ways to get millions of items, from unlimited Two-Day Delivery to Same-Day and 2-Hour Delivery in select areas.
Enjoy Amazon Originals, movies & TV Shows
Over 2 million songs ad free
Unlimited reading on any device
Free unlimited photo storage
30-minute early access to select Amazon Lightning Deals
Read free ebooks with a Kindle device
...i dostępna jest w całości tylko dla głównych krajów gdzie jest Amazon, czyli USA, UK itd. ale np. z Prime w UK można korzystać z jakiejś okrojonej wersji nie będąc z UK, a to drugie to osobny serwis z filmami i serialami dla każdego i tylko to.

Mając wykupiony abonament Prime na Amazonie masz te wszystkie profity włącznie z ich serwisem streamingowym, ale już mając tylko subskrypcję Prime Video nie masz dostępu do niczego innego, nie musisz mieć nawet konta na Amazonie, tak to rozumiem.

Odpowiedz
Kurde, tak jakby nie mogli tego nazwać jakoś inaczej dla rozróżnienia.

Odpowiedz
Powiedz to Apple, które swoje urządzenie nazwało Apple TV a serwis Apple TV+ :)

Odpowiedz
(02-12-2019, 16:47)Snuffer napisał(a): PropJoe, dobrze wyczytałem ze Patriot oglądany? Będzie opinia w temacie? :>

Dobrze, dobrze. Ale daj mi chwilę na obejrzenie 2-3 odcinków więcej. Bo na razie.... no chyba wolisz, żebym nie dzielił się opinią. ;) W trakcie pilota miałem momenty zachwytu, ale ogólnie po dwóch odcinkach w skrócie wygląda to tak, że jest wiele świetnych elementów, ale też niemniej takich, które mnie mega irytują. Szkoda, bo wolałbym jednak chyba średniaka, który nie daje nadziei na coś super niż taki miks 10/10 i 3/10.

simek, sorry, źle zrozumiałem pierwszego posta. Co prawda dziwne wydało mi się, że możesz mieć nadzieję, że wszystko co jest do kupienia osobno jest też w abonamencie, ale jakoś się nad tym nie pochylałem za bardzo...

Odpowiedz
To, że w Polsce w abonamencie nie ma tego czego szukam to oczywiste, bo go miałem :) Była jeszcze możliwość że te wszystkie cuda są w abonamencie ale jak jesteś w USA.

Swoją drogą to rodzi inne pytanie: skoro filmy które pojedynczo sprzedają Amazon albo Apple są u nich dostępne, to znaczy że mają do nich prawa, czyli teoretycznie na Prime albo Apple+ mogliby to wszystko udostępnić, ale nie robią tego ze względów biznesowych? Biblioteka tego co można kupić w Apple Store jest przecież gigantyczne, a w tym ich abonamencie jest tyle co kot napłakał.

Odpowiedz
Cytat:Swoją drogą to rodzi inne pytanie: skoro filmy które pojedynczo sprzedają Amazon albo Apple są u nich dostępne, to znaczy że mają do nich prawa, czyli teoretycznie na Prime albo Apple+ mogliby to wszystko udostępnić, ale nie robią tego ze względów biznesowych? Biblioteka tego co można kupić w Apple Store jest przecież gigantyczne, a w tym ich abonamencie jest tyle co kot napłakał.
Odpowiem jako że pracowałem kiedyś w podobnym biznesie. Umowy między właścicielami produktów wyglądają zgoła inaczej w przypadku streamingu a sprzedaży. Tutaj chodzi wyłącznie o rozdział kasy. Łatwiej policzyć procent od sprzedaży, ciężej od wyświetlenia. Apple może mieć prawa do sprzedaży wszystkich filmów świata a nie mieć nawet do 10% w streamingu
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(05-11-2019, 15:39)Corn napisał(a):
Cytat: Bo z takiego brytyjskiego Prime bez problemu można korzystać.
Jak ci się to udało? Ja próbowałem i zawsze wyskakuje mi komunikat, że nie jestem w UK więc nie mogę oglądać

Zagadka chyba rozwiązana. Brat wziął właśnie darmowego triala, ale nie na Prime Video, a po prostu na Prime (nie widział czym to się różni) i ma normalnie dostęp do brytyjskiego Prime Video.

Odpowiedz
Bodajże wczoraj wystartował darmowy (są reklamy przed filmami, nie wiem czy w trakcie też) serwis stremingowy Plex.

Z ciekawości zainstalowałem aplikację na Apple TV, po jakichś 10 minutach ją odinstalowałem.

Krótko, na podstawie kilku tytułów które uruchomiłem i co widziałem w bazie:
- przeciętna jakość obrazu, jedne filmy miały 720p, inne 1080p
- brak jakichkolwiek napisów
- w większości fatalny katalog tytułów z masą szrotów wyglądających na straight to video / TV / toilet, tytułów które rozpoznałem było może nawet nie dziesięć

Odpowiedz
Plus jeden. Wczoraj zrobiłem to samo :) 10 min może na tym byłem.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Amazon wrzucił remaster Terminatora 2 jakby ktoś był zainteresowany :)

Odpowiedz
Ale że w 4k, czy nie ma aż tak dobrze? Chociaż oni chyba nie dają w 4k czegokolwiek innego niż własne produkcje.

Odpowiedz
1080p.

Odpowiedz
Tegoroczne zestawienie najchętniej oglądanych produkcji na Netflixie w USA za 2019 rok:

https://twitter.com/netflix/status/1211689821007208448

Kilka szybkich wniosków:
  • "Murder Mystery" z Sandlerem przebiło wszystko :D
  • Dobre wyniki "Irishmana" i  bardzo dobre"The Witcher"
  • Zaskoczyły mnie dobre wyniki np. "Umberella Academy" czy "The Highwaymen"
  • "Dark Crystal" widoczny tylko w jednej kategorii - i to na 4 miejscu w kategorii "Kids & Family" :(
  • Kompletna nieobecność "Mindhuntera" czy "El Camino"

Odpowiedz
Te listy to zwykła PRowa bujda która nic nie mówi, przynajmniej nie ukrywają na jakiej zasadzie są tworzone:

Cytat:lists are ranked based on accounts that choose to watch two minutes or more of a title during its first 28 days on Netflix in 2019

Odpowiedz
Właśnie. Można powiedzieć że to lista najpopularniejszych tytułów, ale nie jest to lista najchętniej oglądanych (w całości) filmów i seriali. A szkoda bo bardzo chętnie bym się z takimi danymi zapoznał - im prostszymi tym lepiej, czyli po prostu ilość odtworzonych godzin każdego tytułu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości