Zachowanie ludzi w kinach
Obowiązkowa godzina reklam przed seansem i popcorn za 5 dych

Odpowiedz
(27-05-2020, 09:22)Pelivaron napisał(a): Jeżeli tak będą wyglądać obecnie sale kinowe, to pandemia będzie jedną z najlepszych rzeczy jaka się mu przydarzyła od wielu lat :)

Pół sali wyłączone z użytku z przerwami - cudownie.

A zdajesz se sprawę z tego, że przy takich zasadach, o ile one utrzymają się dłużej, kina pójdą na śmietnik historii? Chcesz wiedzieć, czemu? Bo, kurva, zbankrutują. Jeśli zaś podniosą ceny, by to jakoś się spięło, ludzie pokażą im faka i zostaną w domu z Nerdflixem.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
A zdajesz sobie sprawę z tego, że nie pisałem tego na serio? :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nawet przez moment nie pomyślałeś, że fajnie by to było? Jeśli tak, to OK. Super żart, anyway. Zwłaszcza, jak np. dojebią operacją TRESER-19 (new edition) na jesień. Jeśli tak się stanie, kina z wielkim prawdopodobieństwem przejdą do historii.

Odpowiedz
Kto go wypuścił z tematu o wirusie?

Odpowiedz
Oczywiście, że pomyślałem. Co więcej - uważam, że byłoby to zajebiste, gdybym mógł mieć salę tylko dla siebie. Dlatego jak mogę to wybieram tylko i wyłącznie seanse, gdzie nie ma ludzi lub jest ich bardzo mało. To znaczy wybierałem. Bo wiadomo, kina przechodzą za chwilę do historii.

Nie no koleś, wiem, że kina to biznes i mają przynosić zyski.
__

PS - u mnie 12 czerwca pokaz w kinie samochodowym filmu "Na noże", bardzo możliwe, że się wybiorę :)

Odpowiedz
(28-05-2020, 00:16)Kuba napisał(a): Kto go wypuścił z tematu o wirusie?

Napisałem do Gieferga na priv, czy jak tu zapostuję, to czy nie rozwalę mu świętego spokoju na kolejne tygodnie.
On na to, że ma wywalone, żebym se pisał, bo on i tak na takich warunkach nie ruszy dupy do kina ;) 

Ale umówiliśmy się tylko na kilka postów, potem wracam do rzeczonego wątku. 

Odpowiedz
Myślę że większość osób nie ma pojęcia o filmie Tenet, cóż, nie jest częścią Xmenów czy innych Avengersów :) nie przewiduję tłumów w kinach.

Odpowiedz
No, biorąc pod uwagę sytuacje pandemiczną to może być różnie. Gdyby jednak nie pandemia...zerknij sobie lepiej na wyniki finansowe filmów Nolana a potem jeszcze możesz na ostatnich Xmenów (wtf, co za przykład)

Odpowiedz
Myślę, że kolega dwa posty wyżej nie ma pojęcia o niczym i chce tu coś reklamować.

Odpowiedz
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158653774882859&id=105674927858

Jeśli jest ktoś z Łodzi i okolic to Charlie ogłosiło repertuar. Niestety, mamy głównie premiery z tego roku :/

Odpowiedz
No trudno, żeby były premiery z przyszłego :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Liczyłem, że cofna się bardziej i wrzucą troche starszych rzeczy.

Odpowiedz
Po wuj?

Odpowiedz
Pewnie wykorzystują te kopie, które im tam jeszcze zostały przed epidemią i nie zwrócono ich z powrotem dystrybutorowi.

Odpowiedz
Dokładnie tak jest - kina, oprócz nowości, będą grały co najwyżej to co zalega im lub dystrybutorom z nieodległej przeszłości.

Stare kopie filmów to ciężki temat - kina filmy oficjalnie tylko wypożyczają od dystrybutorów, ale nawet jakby mieli je na własność to i tak chyba bez prawa do grania ich kiedy chcą, zresztą gdzieś musiałyby to gromadzić, a taśma pełnometrażowego filmu to nie jest mała rzecz, więc trzebaby inwestować w spore archiwa, poza tym celuloid jest łatwopalny i do jego magazynowania potrzeba specjalnych warunków. Dystrybutorzy takowych archiwów też nie mają, albo mają nieduże, więc stare kopie filmów po prostu utylizują. Nie mogą nawet tych kopii sprzedać osobom fizycznym, bo prawo autorskie nie przewiduje sprzedaży fizycznego nośnika bez równoczesnego przeniesienia praw do odtwarzania/dystrybucji - tak było przynajmniej kilka lat temu jak czytałem wywiad z jednym dystrybutorem. Wielka szkoda, bo nawet ja chętnie kupiłbym kopię jakiegoś zacnego filmu tuż po zejściu z ekranów i trzymał ją sobię, nawet bez możliwości obejrzenia tej kopii w domu.

Odpowiedz
A dużo kin jeszcze celuloidu używa. 15 lat temu jak pracowałem w cinema city to jeszcze woziłem czasem taśmy, ale teraz to już raczej dyski twarde

Odpowiedz
No właśnie teraz kopie są przeważnie cyfrowe, także nie wiem o czym simek pisze :)

Odpowiedz
Ach, byłem dzisiaj w kinie. Piękna sprawa. Zero żywej duszy, sam na sali. Aż chce się chodzić do kina, szkoda, że repertuar taki biedny na razie :)

Odpowiedz
Siedziałeś grzecznie jak pizda w maseczce? :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon