NOWOŚCI NA STRONIE
zbeszczesciles obraz przenajswietszego Baya :)
Za kare musisz obejrzec 5 razy TFy :)
Bluzgi mi nie przeszkadzaja, ale spodziewalem sie tekstu w stylu peanow pochwalnych jakie biles w strone "Predatora" :) Patrzac na nicka autora, liczylem na cos innego (zerka w strone tekstow o "Collateral" czy "Se7en"). Anyway, ni ziembi ni grzeje mnie to:) Kiedy napiszesz mega analize MV, ktora wreszcie przekona mnie (i wiekszosc ludzi) o wielkosci tego filmu?
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10

Odpowiedz
Cytat:peanow pochwalnych jakie biles w strone "Predatora" :)

w sumie mozna by to przerobić na konkretna recke. Zakładnika również.

jeśli chodzi o analize Seven, to tekst jest nieaktualny - nie czytaj go, nie pokazuj znajomym, zapomnij o nim:)

Cytat:Kiedy napiszesz mega analize MV,

jak skoncze pisac mega analize Heat:)

Cytat:ktora wreszcie przekona mnie (i wiekszosc ludzi) o wielkosci tego filmu?

nie pomagaj sobie "większością ludzi" - większość ludzi mówi jednym głosem dopóki stanowi większość. rozbij grupę, otrzymasz spektrum opinii:)

KONIEC OFFTOPA z mojej strony

Odpowiedz
to ostatni offtop z mojej strony: MV byloby fajne, gdyby nie gral w nim czlowiek z drewna. I chyba dla mnie zawsze pozostanie filmem zmarnowanej szansy (jak Kingdom of Heaven). Co do mega analizy Heat- starczy Ci na to zycia? Albo miejsca na serwerze?:)
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10

Odpowiedz
Indroman napisał(a):KMF powoli, ale konsekwentnie zmienia kierunek swej działalności.

to bardzo interesujące co mówisz, ale mało konkretne. podaj przykłady, autorów, nikt się nie obrazi 8)

Odpowiedz
Wyniki konkursu "Gramatyka jezyka filmowego":
http://www.film.org.pl/ksiazki/gramatyka/konkurs.html
A L () E E N

Odpowiedz
desjudi napisał(a):
Indroman napisał(a):KMF powoli, ale konsekwentnie zmienia kierunek swej działalności.

to bardzo interesujące co mówisz, ale mało konkretne. podaj przykłady, autorów, nikt się nie obrazi 8)

No właśnie, również jestem ciekaw przykładów. 8)
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
Przedpremierowo:

W OBRONIE AVPR
autor: ja :)
http://www.film.org.pl/prace/avpr_w_obronie.html

Odpowiedz
Fajny, nietypowy tekst. Brawo! :)

Literówka: "może istnieć i cudowny pływ."

Odpowiedz
Brawo przede wszystkim za podjęcie się niemożliwego, czyli obrony gniota totalnego. Nie udało się, ale liczą się dobre chęci :)

Tylko gdzie punkty broniące aktorstwo, reżyserię, scenariusz... ???

Odpowiedz
99% czerwonego tekstu nie dotyczy mojej osoby. to są typowo fanowsko-gikowskie narzekania, na które lache klade. wali mnie, czemu prom był kwadratowy, skoro w cześci pierwszej miał parametry trójkątne. wali mnie, czemu predator strzela w swój statek, skoro punkt czwarty kodeksu predatorów wyraźnie postuluje zakaz strzelania w statki własnej roboty.

tekst military'ego to tekst napisany z myślą o fanach, dla fanów i przeciwko fanom. hermetyczna dyskusja, która zadowoli jedynie dwie grupy: fanatycznych zwolenników lub fanatycznych przeciwników. idealna polaryzacja. "zwykłego" widza brak, a tak się akurat składa, że alieny scottowsko-cameronowsko-fincherowskie oglądane są z zapartym tchem przez normalnych widzów, którzy w zadzie mają powiązania alfabetu predatora z cerkiewnym abecadłem.

Cytat:N: Co za żenada. Jakiś chłopak rozmawia o swojej pracy w pizzerii. W filmie o Alienie
i Predatorze. I bohaterami są tu nastolatkowie. W filmie o TAKIEJ tematyce... Że-ju-ną-ce.

to jedyny czerwony tekst, który dotyczy takiego widza jak ja. otóż odpowiadam: gdyby AvP powstawał, dajmy na to, 15-20 lat temu, bohaterem byłby gliniarz, miejscowy szeryf, jego żona, ewentualnie grupa kultowych drwali-twardzieli. słowem, byłby to film adresowany do dorosłych widzów, podobnie jak Trylogia i dwa pierwsze Predatory. szkopuł w tym, że AvP:R powstał wczoraj, tj. w okresie, kiedy film bez nastolatków obejść się nie może. pal licho, że fabuła wygląda przez to jak American Pie z potworami, problemy poruszane w filmie to jakieś gimnazjalne dylematy w stylu: "Czy ona pójdzie ze mną na bal maturalny?" i tym podobne bzdety.

military, z przykrością stwierdzam, że nie obroniłeś gniota, jakim jest AvP:R, no chyba ze w oczach kogoś z tej samej piaskownicy.

poza tym tekst jego mega grafomański i jedynie z sympatii do autora daje mu naciągane 5/10 :)

Odpowiedz
Dzieki, Romeck i wam tez, narzekacze - przynajmniej jest jakas reakcja. :)

Odpowiedz
Tekst jak dla mnie słabiutki, chwilami na siłe stara się byc zabawny - bezskutecznie, do tego tendencyjny, usiłujący przedstawić każde czepianie się tego gniota jako czepianie się na siłę, kiedy to właśnie cała ta "obrona" jest zdecydowanie na wyrost i na siłę. W dodatku nie broni go ani trochę przed najpoważniejszymi zarzutami, którymi wbrew pozorom nie są wcale głupawe nowości w nim wprowadzone, ani wtopy w stylu zmiany statku kosmicznego, czy krótkiego rozwoju obcych - przed prawdziwymi zarzutami nawet go autor bronić nie próbuje. A tłumaczenie, że coś nie jest błędem, bo na DVD będzie wyjaśnione to żadne tłumaczenie i w żaden sposób to filmu nie ratuje. Nie jest ważne kto film spi****ił, grunt że jest spi******ny.

btw - pierwszy AVP jest jak dla mnie ZDECYDOWANIE lepszym filmem niz to coś, kilka krwawych scen w AVP-R niczego tu nie zmieni.

Odpowiedz
Nikt nie powiedział, że musisz się zgadzać z tym tekstem.

Odpowiedz
To że się nie zgadzam to oddzielna sprawa. Są teksty z którymi się nie zgadzam amimo to uważam je za dobre, ten się do nich nie zalicza, mimo że sama forma jest oryginalna, to cały tekst przypomina dyskusję kogoś kto sprawia wrażni z lekka upośledzonego i sam nie wie o co się czepić z kimś, kto wszystko, nawet największy bullshit wytłumaczy.

Takich dyskusji się już naczytałem sporo, a ten tekst rózni się od nich tylko tym, że kwestie jednej i drugiej strony pisze ta sama osoba w tendencyjny sposób. Tym samym nie widzę w ogóle sensu czytania tego, lepiej zajrzeć na pierwsze lepsze forum poswięcone obcemu lepsze teksty się tam znajdzie :P .

Odpowiedz
Zgadzam sie z Gregiem. I od siebie dodam, ze tekst ani mnie nie przekonal do rzekomych plusow AvP2, a jedynie pokazal, ze wy naprawde nie widzicie, lub nie chcecie widziec zlych stron tej produkcji, tlumaczac sie ze je widzicie, ale nie sa tak zle wcale. Nie, nie, nie. Ten film JEST zly, niezaleznie jak sie do niego podchodzi. I nie chodzi o gusta i gusciki, tylko kurde, wszystko w tym filmie jest na ledwo-powyzej-amatorskim poziomie!
Coz, moze to wina tego, ze dawno nie wyszlo nic dobrego z Predatorem lub Obcym...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Gieferg, dla ciebie jest jeden z ostatnich akapitow:

"to twoja opinia, którą każdy szanuje. Przynajmniej dopóki nie wykrzykujesz jej agresywnie w co drugim poście na dziesięciu forach"

Co robisz nagminnie.

A, i chcialbym sie dowiedziec, jakiej to zasadniczej kwestii dupowatosci tego filmu nie poruszylem. Napisz, dopisze. :)

Odpowiedz
Cytat:Co robisz nagminnie.
Tak samo jak ciągłe najeżdżanie na TFy przez wszystkich którym się nie podobały z tobą włącznie. Praktykujesz filozofię Kalego?W tym temacie krytykuję tekst a nie film. Tekst uważam za słabiutki, nie dlatego, że sie z nim ni zgadzam, nie dlatego że próbuje bronic straconej sprawy, tylko za sposób w jaki to robi. Ale cóż, jaki film takie i teksty o nim.
MIlitary napisał(a):, i chcialbym sie dowiedziec, jakiej to zasadniczej kwestii dupowatosci tego filmu nie poruszylem. Napisz, dopisze.

Mierzwiak napisał(a):Tylko gdzie punkty broniące aktorstwo, reżyserię, scenariusz... ???

Dlaczego film nawiązujący do tak kultowych serii jak Obcy i Predator wygląda jak kiepski fanfilm? Dlaczego wszystko tu jest amatorszczyzną, dlaczego wszystko tu jest zrobione na od****dol się? Nawet zakończenia tu właściwie nie ma, nie wiemy co zrobić to walniemy atomem i skończymy z tym gównem, choć nie ma to żadnego sensownego uzasadnienia w scenariuszu.

Cytat:Coz, moze to wina tego, ze dawno nie wyszlo nic dobrego z Predatorem lub Obcym...

Nie wyszło nic dobrego od 16 lat i już raczej nie wyjdzie. Fanboje poszli do kina po pięc razy i przekonali wytwórnię, że można na nich lać, bo i tak z uśmiechem poowiedzą, że to deszcz pada :P AVP3 jeszcze gorsze od dwójki już w drodze :evil:

Odpowiedz
Relacja z FEMINOSTRADY (nad którą KMF miał patronat):
http://www.film.org.pl/prace/feminostrada_relacja.html
Autorzy: BEOWULF, DIRK i WOJZU
"It's alive!"

Odpowiedz
Fajny tekst panowie ;)
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
Cytat: Sam tytuł (choć to tylko fragment trwający 2.5 minuty - całość podobno jest nie do zdobycia w Europie)

Google => "Submission Part I" => 1 link :

wikipedia też odsyła bezpośrednio do tego, więc naaaaprawde nie do zdobycia!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon