Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
Zapowiada się fajne krejzolstwo, czekam ;)

Odpowiedz
Mnie to nie przekonuje, wygląda jak kolejny sezon American Horror Story, kojarzy mi się z wieloma rzeczami, ale na pewno nie z tym na czym jest oparty.

Odpowiedz
Prawda, wygląda jak spin-off AHS Asylum (choć już zdjęcia promocyjne na to wskazywały).

Odpowiedz
Czy to źle? ;) Dobre momenty AHS były dobre (Asylum to imo najlepszy sezon, więc tym bardziej mam pozytywne przeczucia).

Odpowiedz
Nie byłoby złe gdyby był to zwiastun spin offu AHS, ale jest to prequel do filmu który prezentował się stylistycznie zupełnie inaczej.

Odpowiedz
Według mnie idziesz złą drogą. Dla mnie jest jasne, że to nie ma nic wspólnego z tamtym filmem, a bardziej z sirkowskim w duchu campem. Wystarczy oczyścić umysł i cieszyć się fajną jazdą (oczywiście o ile to będzie dobre). AHS mnie dawno zmęczyło i miało to tylko jeden dobry sezon, ale bardziej mi to przypomina Feud, a była w tym jakaś gracja i ładna melodrama, więc liczę na podobne wrażenia. I totalnie nie obchodzą mnie żadne powiązania z filmem (przereklamowanym zresztą), bo te będą z pewnością powierzchowne. To jest kolejna produkcja pewnego telewizyjnego autora z określonym stylem i tematyką i jako taki trzeba ten serial postrzegać.

Ta reakcja trochę przypomina mi sytuację z Hannibalem, gdzie poświęcono kupę czasu na jego zestawianie z filmami, sam wpadłem w te pułapkę, jednak gdy zrobiłem drugie podejście odkryłem, że mam do czynienia, owszem, z czasem problematycznym (zwłaszcza w 1 sezonie), ale drapieżnym, przewrotnym i jeżdżącym po bandzie autorskim podejściem do tematu.

Odpowiedz
Serialowy debiut Ridley'a Scotta! Para androidów wychowuje ludzkie dzieci na odległej planecie. Przychodzi jednak dzień, w którym przyszłość kolonii staje pod znakiem zapytania. W rolach głównych Amanda Collin, Abubakar Salim i Travis Fimmel. Premiera 3 września.

Plus plakat...
[Obrazek: c1863b65bba78b54med.jpg]

Odpowiedz
Co ten Ridley ma z psychotycznymi androidami? 
Sama zajawka...raczej meh, ale nie można odmówić klimatu samym zdjęciom.
Czekam na recki.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Fajny tytuł, klimatyczny trailer, aktorka wygląda świetnie w roli maszyny...
Ale to współczesny Ridley z robotami, więc oczekuję zapierających dech w piersiach debilizmów.

Odpowiedz
Wygląda cholernie dziwacznie! Podoba mi się! Nawet jak nie będzie to dobre, to ma spore szanse zostania kultowcem.

I to już 3 września.

Odpowiedz
To będzie albo kompletnie nieoglądalne albo totalnie zajebiste.
Ja jestem bardzo zainteresowany! To swoją drogą chyba pierwsza na taką skale zrobiona produkcja sci-fi HBO i technicznie wygląda fenomenalnie. Od razu mniej się o "The Sisterhood" martwie :)

Odpowiedz
To w sumie nie jest produkcja HBO, to zdaje się było robione z myślą o TNT, ale HBO najwyraźniej kupiło serial.

Odpowiedz

Odpowiedz
Miniserial, za którego scenariusz, produkcję i reżyserię odpowiedzialny jest Steve McQueen. Mała antologia przybliżająca kulisy życia zachodnioindyjskiej społeczności Londynu w latach 1960-1980. W obsadzie między innymi John Boyega.

Odpowiedz
Trailer taki sobie.
Promuje chyba głównie Mangrove, które nie zapowiada się ciekawie. Większy potencjał widze w Lover's Rock.

Mimo wszystko to McQueen więc czekam.

Odpowiedz
Nic ciekawego, zresztą jak cała jego filmografia po Shame.

Odpowiedz
Protestuję, Wdowy były świetne. One i Głód to jego najlepsze filmy.

Odpowiedz
Pełen zwiastun "The Third Day". Jude Law w roli mężczyzny, który trafia na małą wyspę u wybrzeży Wielkiej Brytanii. Jej mieszkańcy to odizolowana od świata społeczność przestrzegająca swoich dziwnych zasad i rytuałów. W obsadzie także Naomie Harris, Katherine Waterston i Emily Watson. Premiera 14 września.

Odpowiedz
(07-08-2020, 14:23)Trailery Srailery napisał(a): Miniserial, za którego scenariusz, produkcję i reżyserię odpowiedzialny jest Steve McQueen. Mała antologia przybliżająca kulisy życia zachodnioindyjskiej społeczności Londynu w latach 1960-1980. W obsadzie między innymi John Boyega.

Ten serial zapowiadał się dla mnie jak wyjątkowo nachalny gracz o nagrody już w momencie ogłoszenia prac nad nim. Trailer jakoś specjalnie nie zmienił mojego punktu widzenia, choć reżyser ma w swojej filmografii ponoć ciekawsze filmy jak "12 Years of Slave". Jest zatem szansa, że się mylę.

Boyega i Wright z kolei wyraźnie obsadzeni tylko dlatego, bo są znani :P

Odpowiedz
Pełen zwiastun "Rozłąki" z Hilary Swank w roli dowódcy załogowej wyprawy na Marsa. Premiera 4 września.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości