Zapowiedzi
Nie mniej ciekawe jest, że scenariusz napisał... Rafał Woś.

O panie. Ciekawe co to będzie.

Odpowiedz
Jest i pierwsze zdjęcie ;)

[Obrazek: HWjktkpTURBXy8xYzk0NTE5N2M5ZmY0YjdmNzhjY...AgDNAvjCww]

Odpowiedz
Szczególnie podobny nie jest, ale to akurat żaden problem. Cały projekt prezentuje się fascynująco, jestem w kinie na bank. W sumie jak na każdym sensownie zapowiadającym się polskim filmie.

Odpowiedz
Zgodnie z zapowiedzią - pełen zwiastun filmy opartego na głośnej historii Tomasza Komendy, który niesłusznie skazany za gwałt oraz zabójstwo i spędził w więzieniu 18 lat. W roli głównej Piotr Trojan. Obsadę uzupełniają także Agata Kulesza, Jan Frycz, Andrzej Konopka, Magdalena Różczka i Dariusz Chojnacki. Reżyserem jest Jan Holoubek (m.in. "Rojst"). Premiera 18 września.

Odpowiedz
Sama historia Komendy to wręcz perfekcyjny materiał na film, ale no kurcze... Trochę nie za wcześnie z nim wyskakują? Przecież to zbyt świeża sprawa by już teraz przypomninać o niej Polakom.

Odpowiedz
Przecież to idealny moment, po tym filmie ludzie jeszcze bardziej będą chcieli by PiS rozmontował sądy ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nowy film Agnieszki Holland. Koprodukcja, której bohaterem jest Jan Mikolasek - znany w całej Europie czechosłowacki zielarz i uzdrowiciel. Wśród jego pacjentów był m.in. angielski król Jerzy VI. W roli głównej Ivan Trojan. Premiera 25 września.

Odpowiedz
Twórcy Twojego Vincenta wzięli się teraz za Chłopów Reymonta:

Odpowiedz
Na stan obecny prezentuje się to oczywiście rewelacyjnie. Z drugiej strony jestem zdania, że ta animacja potrafi być i plusem i minusem. W prztpadku "Twojego Vincenta" ta pieszczotliwa realizacja wręcz odwracała moją uwagę od historii.

Czekam, bo szczególnie jestem ciekaw jak Ci twórcy się rozwiną na tym polu.

Odpowiedz
Premiera nowego filmu Roberta Glińskiego planowana była na połowę marca, ale z wiadomych względów została przesunięta. Do kin ma trafić 28 sierpnia. Bohaterem jest ksiądz Jan Zieja - współzałożyciel Komitetu Obrony Robotników, a akcja toczy się 1977. Osiemdziesięcioletni duchowny jest przesłuchiwany przez Służbę Bezpieczeństwa i namawiany do współpracy. Rozmowy z oficerem SB (Zbigniew Zamachowski) stają się okazją do retrospekcji z barwnego życia księdza.

Polski kandydat do Oscara - "Śniegu już nigdy nie będzie" Małgorzaty Szumowskiej i Michała Englerta.

Odpowiedz
Nowy film Anny Wieczur-Bluszcz ("Być jak Kazimierz Deyna"). Katarzyna Sawczuk w roli obdarzonej wybuchowym temperamentem i dobrym głosem dziewczyny, która bierze udział w kontrowersyjnym talent show. W obsadzie także Maciej Zakościelny, Anita Sokołowska, Julia Kamińska, Tomasz Karolak, Maria Pakulnis, Urszula Dudziak i... Krzysztof Ibisz. W kinach już od 2 października.

Odpowiedz
Robią film, które pono mają bać się banki:

Cytat:Karolina (Katarzyna Zawadzka) pracuje w banku, jest energiczna, pewna siebie, przebojowa. Kiedy w jej ręce wpada najnowszy produkt walutowy - kredyt we frankach szwajcarskich, kobieta otrzymuje wielką szansę, żeby się wykazać. Mając pełne przyzwolenie szefa - Adama (Tomasz Karolak), bez skrupułów zaczyna namawiać klientów na najbardziej ryzykowne i niekorzystne inwestycje.

Jan (Jan Frycz) jest szarą eminencją krajowej finansjery. W swoim telefonie ma kontakty do prezesów największych banków w Polsce. Jego cyniczne pomysły i decyzje, z dnia na dzień, wpływają na gospodarkę i losy setek tysięcy osób. Takich jak Artur (Rafał Zawierucha) - ambitny szef firmy IT, który, by rozwijać działalność, decyduje się na opcje walutowe. Jego wspólnikiem jest Mateusz (Antoni Królikowski), który marzy o niezależności, własnym lokum i upragnionej wyprowadzce od teściów. Choć młode małżeństwo pozostaje nieufne wobec proponowanych przez banki rozwiązań, to przyparte do muru daje się wciągnąć w finansową pułapkę.

Wkrótce losy bohaterów po obu stronach barykady splotą się w pętli wstrząsających wydarzeń, których przebieg ujawni szokujący mechanizm manipulacji, żerujących na potrzebach i emocjach, ale też bezwzględną i bezduszną siłę systemu bankowego. A gdy skończą się wszystkie racjonalne rozwiązania, bohaterom pozostaną już tylko najbardziej dramatyczne wybory.

Ten plakat XD
[Obrazek: 000AFQCBEH7MIQ4F-C122.jpg]

Odpowiedz
Nowy film Piotra Domalewskiego ("Cicha noc"). Debiutująca na dużym ekranie Zofia Stafiej w roli dziewczyny przybywającej do Irlandii, by odebrać zwłoki ojca, który zginął podczas pracy na budowie. W obsadzie także Kinga Preis i Arkadiusz Jakubik. W kinach od 25 września.

Odpowiedz
Here we go again...

https://www.filmweb.pl/news/Patryk+Vega+szykuje+film+rozgrywający+się+w+trakcie+pandemii+koronawirusa-139098

Odpowiedz
No przecież to była kwestia czasu.

Stawiam, że Janusz Chabior zagra Szumowskiego.

Odpowiedz
Byłem zmuszony obejrzeć trailer Pętli przed Tenetem, i z tego miejsca chcę powiedzieć, że aktorzy grający u Vegi nie mają za grosz szacunku do siebie samych, a Warnke to nie wiem, chyba myślała, że książki dla dzieci czyta z tą grą polegającą niemal na szeptaniu.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Mają za to szacunek do pieniędzy, a u Vegety można chyba łatwo zarobić i się nie narobić przecież.

Odpowiedz
No 2,5 minutowy zwiastun Pętli bardziej mnie zmęczył niż 2,5 godzinny Tenet. To że Papryk Vegeta zarabia na tych filmach to jedna z większych tajemnic tego świata, zaraz przed Roswell i zabójca JFK.

Odpowiedz
Mój jedyny kontakt z filmami Vegi to zwiastuny w kinach. Nie mogę w ogóle pojąć, że są ludzie którzy marnują czas aby to oglądać w całości, a a co dopiero oszołomy które jeszcze płacą za bilet do kina. To już lepiej dać te kilka dych bezdomnemu na wino.

Odpowiedz
Znajomi ostatnio mnie namawiali na filmy Vegi.
Byłem w szoku :)
Nawet zwiastunów nie daję rady obejrzeć na raz.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości