Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Gieferg napisał(a):Tak samo jak ciągłe najeżdżanie na TFy przez wszystkich którym się nie podobały z tobą włącznie.
?
Przeciez o TFach wlasnie ty mowisz, bo nikt inny o nich nie wspominal od ladnych paru miesiecy. A ty opowiadasz o AVPR od czasu premiery.
Cytat:Ale cóż, jaki film takie i teksty o nim.
Cytujac najlepsza kwestie z Mgly:
"Ale dojebales". :)
Cytat:Dlaczego film nawiązujący do tak kultowych serii jak Obcy i Predator wygląda jak kiepski fanfilm?
Ok, dopiszemy. :)
25-03-2008, 19:06
Cytat:Przeciez o TFach wlasnie ty mowisz, bo nikt inny o nich nie wspominal od ladnych paru miesiecy. A ty opowiadasz o AVPR od czasu premiery.
Pitu pitu. Widzisz tylko to co chcesz widzieć, więc nie mamy o czym gadać. Cytat:"Ale dojebales".
A co, prawda w oczy kole? Może nie zauwazyłeś, ale to nie tylko moja opinia, zdaje się. Przykro mi, może następnym razem pójdzie ci lepiej.
EDIT: Do postu poniżej
No problem :)
25-03-2008, 19:18
Nowy
Liczba postów: 2,376
Liczba wątków: 12
Panowie, ponieważ i tak nie dojdziecie do porozumienia, więc proszę o zakończenie tej wymiany zdań. Każdy następny post w tej kwestii, zostanie niestety usunięty.
25-03-2008, 19:28
Nowy
Liczba postów: 1,743
Liczba wątków: 5
soldamn napisał(a):Cytat: Sam tytuł (choć to tylko fragment trwający 2.5 minuty - całość podobno jest nie do zdobycia w Europie)
Google => "Submission Part I" => 1 link :
wikipedia też odsyła bezpośrednio do tego, więc naaaaprawde nie do zdobycia!
Chodziło oczywiście o to, że jest nie zdobycia w kopii kinowej albo DVD, bo Festiwale nie mogą się bawić w puszczanie filmów z neta w kinie. ;)
Ale w sumie masz rację - nie zaznaczyliśmy tego. Dzisiaj się poprawi. <ok>
A tak poza tym, jakoś mało komentarzy. Zarzucilibyście nam przynajmniej jakieś grafomaństwo, albo coś. :wink:
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10
26-03-2008, 16:26
Dużo pisze
Liczba postów: 527
Liczba wątków: 2
Materiał o AVPR dobry i że tak powiem...potrzebny. Dzieło wybitne to nie jest ale jak widać wiele pozornych nieścisłości da się normalnie wyjaśnić, wstawki humorystyczne IMO nie przeszkadzają. Powinno coś takiego powstać także o TF i DH4.0 :D
get ready for suprise...
28-03-2008, 08:22
Natural Born Avtaker
Liczba postów: 8,317
Liczba wątków: 23
AVPR, DH4.0, TF... Wielka trójca tego forum. Aż chciałoby się zobaczyć takie DVD: wszystkie trzy wydane w jednym pakiecie tematycznym, a na okładce wielki napis: The Choice of KMF Forum! :)
28-03-2008, 10:53
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Recenzja filmu "To nie jest kraj dla starych ludzi":
http://www.film.org.pl/prace/to_nie_jest_kraj_dla_starych_ludzi_3.html
Autor: MENTAL
PS. Poprawcie "rozdyganą" żabę na "rozdymaną"
Recenzja filmu "Sleeping dogs lie":
http://www.film.org.pl/prace/sleeping_dogs_lie.html
Autor: JIMI
"It's alive!"
29-03-2008, 13:52
Stały bywalec
To nie jest kraj dla starego widma
"It's alive!"
29-03-2008, 13:53
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,419
Liczba wątków: 67
czy tylko mi się krzaczy strona główna?
29-03-2008, 15:16
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Stały bywalec
Może jakieś szczegóły tego krzaczenia opiszcie? Bo ja nic nie widzę..
"It's alive!"
29-03-2008, 15:55
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Ani ja (Firefox 2.0.0.13)
29-03-2008, 16:03
U mnie wszystko w normie (IE7).
29-03-2008, 16:23
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
W "nowościach na stronie" wszystko oprócz pierwszego newsa wygląda tak:
Cytat:TO NIE JEST KRAJ DLA STARYCH LUDZI - recenzja MENTALA
Nietrudno
odgadnąć,
czego
brakuje
w
tej infernalnej mozaice.
Jden wyraz jest pod drugim
29-03-2008, 16:36
Nowy
Liczba postów: 2,376
Liczba wątków: 12
Ja nic takiego nie widzę.
Jak już coś takiego zgłaszacie, to podawajcie na jakiej przeglądarce to widać i wersję tej przeglądarki.
EDIT: Na Operze rozpierdziela się, że aż miło.
EDIT 2: Poprawiłem, chociaż ech, nieważne... strona główna nadaje się bezwzględnie do napisania od nowa.
29-03-2008, 17:20
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
DUX napisał(a):Recenzja filmu "To nie jest kraj dla starych ludzi":
http://www.film.org.pl/prace/to_nie_jest_kraj_dla_starych_ludzi_3.html
Autor: MENTAL\
skad te podpisy pod zdjeciami? co one maja wspolnego z filmem i recenzja? cinema/esensja sie klania.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
30-03-2008, 03:43
Former KMF member
Liczba postów: 991
Liczba wątków: 2
A L () E E N
30-03-2008, 17:19
Dużo pisze
Liczba postów: 549
Liczba wątków: 9
Beowulf napisał(a):desjudi napisał(a):Indroman napisał(a):KMF powoli, ale konsekwentnie zmienia kierunek swej działalności.
to bardzo interesujące co mówisz, ale mało konkretne. podaj przykłady, autorów, nikt się nie obrazi 8)
No właśnie, również jestem ciekaw przykładów. 8)
Panowie wybaczą opóźnienie, ale z braku czasu pisuję ostatnio wyjątkowo rzadko. Przykłady? Proszę bardzo:
- cała seria "50 prawd objawionych..." - były ciekawostki czy filmowe wpadki, gdzie można się pośmiać, ale ważne by trzymać się jakiejś niepisanej tekstowej (cóż za paradoks!) elegancji. Tymczasem "pięć dych" to - nawet jeśli niezamierzenie - teksty sprawiające wrażenie pisanych dla poprawienia sobie samopoczucia poprzez nabijanie się z czegokolwiek. Celem nie jest tekst i jego funkcja sama w sobie, a emocje jakie wyzwala u autora podczas pisania - "a walnę sobie jechankę, bo coś ostatnio nastrój mi nie dopisuje". Dowodem na to może być fakt, że dwa z trzech tekstów (być może trzeci też, ale nie pamiętam) zaczynają się usprawiedliwianiem, że "poniższy tekst nie służy do naśmiewania się" lub coś na ten kształt. Dopuszczałbym takie artykuły na forum, ale już jako "firmowe" teksty nadaje się to najwyżej do "Faktu".
- wynalazki zbliżone do tekstu o AvP2 autorstwa Military'ego (przedpremierowy link kilkanaście postów wcześniej). Było ich wcześniej sporo (nie pamiętam kto pisał), ale niestety czas mi nie pozwala by grzebać teraz po wszystkich działach. Ja rozumiem, że oryginalnie i, że tego jeszcze nie było... Tylko znów pytanie: czy tekst ma cel jakikolwiek poza przeskakiwaniem postawionej sobie poprzeczki przez autora. Nie byłoby w tym nic złego gdyby ta poprzeczka stała przy odpowiedniej dla dotychczasowego profesjonalizmu KMF bieżni, ale niestety... ani to śmieszne, ani zmuszające do jakiejkolwiek myśli. Pozostaje więc jedynie: "tego jeszcze nie było", a właściwie już było, bo nurt ten zauważam tu od jakiegoś czasu.
- recenzja TWIERDZY od Mentala. Może dałbym się nabrać, że chodzi o recenzję tego filmu gdyby nie wszechobecne postulaty autora na forum o głupocie Baya i jego talencie do partolenia wszystkiego czego się dotknie. W efekcie w tekście o samym filmie jest może kilka zdań, natomiast resztę zajmują dowody na głupotę reżysera czasem podawane - jakże sprytnie - na opak, czyli "w Twierdzy wyjątkowo Bay tego czy tamtego nie zepsuł, bo [...], ale przecież to i tak idiota". Ile w tym recenzji filmu, a ile recenzji Baya? Daję 20:80. Znów więc zadaję sobie pytanie: czy tekst został napisany dla filmu, czy dla autora, który w ten sposób wykłada ważne dla swej wewnętrznej dyskusji argumenty?
Czy ja się czepiam? Oczywiście, że tak! Od dobrych się oczekuje, ale od najlepszych wymaga. Nie denerwują mnie słabe teksty na filmwebie czy błędy ortograficzne Cichmińskiego na stopklatce. Pierwszy serwis to web2.0, od którego poziomu wyższego niż standard oczekiwać nie można z racji koncepcji "twórzmy stronę wszyscy". Drugi to dla mnie i tak serwis informacyjny, bo recenzje po odejściu Figielskiego przestały mnie interesować, szczególnie te w wykonaniu Agnieszki "zaraz wygadam zakończenie" Dudy. Tak więc po dobre recenzenckie teksty zawsze zachodzę tutaj. Nie miejcie więc Panowie do mnie pretensji, że odnoszę (może mylnie) wrażenie, że powoli wkraczacie w etap takiej filmowej kawiarenki, gdzie wejść i sobie coś powiedzieć może każdy. Jeden chce się wypowiedzieć o filmie, a drugi postanawia wylać w ten sposób swoje smutki. Jak widzę jedni inaczej nie potrafią, a drudzy "wyluzowują" skoro zauważają, że tak też można.
PS. Mam nadzieję, że faktycznie nikt się nie obrazi :)
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott
31-03-2008, 14:59
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Ja w swoim tekscie nie ukrywam, ze chcialem sobie pojechac po DH4, bo chcialem i tylko na to ten film zasluguje :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
31-03-2008, 15:48
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Indroman, why so serious? Za chwilę przeczytamy że w ogóle jakakolwiek krytyka jest be.
Może trochę dystansu, co?
31-03-2008, 15:52
|