Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
Nowy serial BBC. Hugh Laurie w roli konserwatywnego polityka, który ma coraz więcej problemów zarówno w życiu publicznym, jak i prywatnym. W obsadzie także Helen McCrory, Sarah Greene i Sidse Babett Knudsen.

Odpowiedz
Przeczytałem Sidse Babett Knudsen, kliknłąem i nie ma jej w zwiastunie. Teraz jestem rozczarowany.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Roadkill z Laurie będzie od 19 X na HBO GO.

Netflix doczekał się od Ryana Murphy'ego swojego American Horror Story, czyli Ratched, a gdyby tego było dostaną swoje American Crime Story, czyli Monster - The Jeffrey Dahmer Story.

https://deadline.com/2020/10/monster-the-jeffrey-dahmer-story-limited-series-ryan-murphy-netflix-ian-brennan-richard-jenkins-carl-franklin-janet-mock-1234590117/

Odpowiedz
Clint Eastwood planuje kolejny film - "Cry Macho". Fabuła ma opierać się na prozie N. Richarda Nasha. Historia ma opowiadać o byłej gwieździe rodeo, który otrzymuje zlecenie od byłego szefa. Zadanie polega na sprowadzeniu syna mocodawcy, którym opiekuje się matka alkoholiczka. Akcja ma skupiać się na podróży emerytowanego kowboja i chłopca po bezdrożach Meksyku oraz Texasu i ma być okazją do rachunku sumienia głównego bohatera.  

żródło: https://www.filmweb.pl/news/Clint+Eastwood+nie+my%C5%9Bli+o+emeryturze+i+szykuje+nowy+film-139618
,,Nawet kałuże odbijają Słońce''

Odpowiedz
Japoński serial na podstawie mangi. Miłośnik gier komputerowych razem z dwójką przyjaciół trafia do opustoszałej wersji Tokio, gdzie muszą walczyć o przeżycie. Premiera 10 grudnia.

Nowa zapowiedź drugiego sezonu "Snowpiercera". Premiera 25 stycznia.

Odpowiedz

OBrzydliwe

Odpowiedz
Widzę, że skupiać się będzie na koszmarnej części książki... albo tak zmontowani ten zwiastun. A szkoda, bo kingowski Bastion to dobre postapo na pierwszych stronach, które potem zamienia się w jakiegoś smutne pierdololo o snach i innych dziwach.

Odpowiedz
No właśnie - zawsze dziwilo mnie stawianie Bastionu w ścisłej czołówce dokonań Kinga. Książka sypie się zupelnie w drugiej połowie i jedynie pojedyńcze elementy wybijają się ponad przeciętność.

Serial od początku zapowiadał się średnio, więc nie jestem zdziwiony marnością, bijacą z tej zajawki.

Odpowiedz
Ja Bastion bardzo lubie, pierwsza połowe wręcz uwielbiam, finał jedynie to parodia.

No, ale to wygląda tak źle, że aż cieżko to jakoś skomentować.

Odpowiedz
Pierwsza zapowiedź serialu inspirowanego cyklem "Świat Dysku" Terry’ego Pratchetta! Premiera w styczniu 2021.

Odpowiedz
Fajnie to wygląda, zwłaszcza wizualnie. Straż i półświatek Ankh-Morpork to fantastyczny materiał na serial.

Odpowiedz
Materiał fantastyczny, ale to, co zrobili z postaciami to okropieństwo. Vimes powinien być Eastwoodem za najlepszych lat, a nie... tym kimś. Angua jako niska chłopczyca? Cudo jako chłop prawie równy wzrostem Marchewie? Sybil jako młoda, zgrabna dziewczyna? Patrycjusz jako kobieta? No nie, nie kupuję tego, zwłaszcza, że Gardło ma być odnoszącą sukcesy kobietą na wózku z własną mafią (albo to tylko plotka, nie wiem, nie wczytywałem się aż tak bardzo i nie chcę tego robić).

Odpowiedz
Ooook, oglądałem to bez dźwięku w biegu. To co piszesz brzmi strasznie, zwłaszcza jeśli ten wiecznie wykrzywiony cwaniak to ma być Vimes. Kobietę patrycjusza też ciężko mi będzie przełknąć mimo że często mi takie zmiany nie przeszkadzają.

Odpowiedz

Cytat:Losy trzech osób krzyżują się podczas bitwy w Lesie Teutoburskim w 9 roku p.n.e., kiedy to germańscy wojownicy powstrzymali rozprzestrzenianie się Cesarstwa Rzymskiego.
Nie wiem, co o tym myśleć - z jednego strony wspaniale, bo starożytność, bo Rzym, bo las. Z drugiej - no to jest Netflix, w dodatku w wersji niemieckiej :)

Odpowiedz
A w jakiej innej wersji chciałbyś to zobaczyć? Przecież ta bitwa stanowi jeden z mitów założycielskich narodu niemieckiego. Jej status można porównać to Grunwaldu w przypadku Polski czy Poitiers w przypadku Francji (Karol Młot pokonał wtedy Saracenów).

Odpowiedz
Wiem wiem, chodzi mi po prostu o to, że niemieckich produkcji widziałem bardzo mało i jakoś nie mogę się do nich przekonać przez język, a Netflix to... no Netflix. Czarnoskóry gej pewnie gdzieś tam będzie, jako kochanek dowódcy albo sam dowódca.

Odpowiedz
dla mnie bomba. Rzymianie nawijajacy po włosku, Germanie po niemiecku, co za miła odmiana.

edit

po komentarzach widze, ze Rzymianie nawiajaja po łacińsku.

Proszę, nie spier*olcie tego.

Odpowiedz
Poczytajcie sobie o przebiegu tej bitwy i jej finale (łącznie z samobójstwem rzymskiego dowództwa, które nie chciało dostać się do germańskiej niewoli z obawy przed torturami) - to jest samograj. Fakt, że twórcy napisali dialogi po starogermańsku i łacinie, dowodzi szczerego zaangażowania całej ekipy w projekt.

Odpowiedz
Za ten miniserial (6 odcinków) odpowiadają ludzie którzy maczali palce m.in. przy Wikingach. Jestem dobrej myśli. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Intrygujące.

Wojenny serial w reżyserii Grzegorza Jonkajstysa zadebiutuje w serwisie 11 listopada.

Cytat:Do produkcji czteroodcinkowego serialu po raz pierwszy wykorzystano animację hybrydową (Trioscope Enhanced Hybrid Animation) — zgłoszoną do opatentowania technologię łączącą najnowocześniejsze techniki animacji komputerowej z grą aktorską. Korzystając z niej, twórcom animowanego dramatu udało się wiernie odwzorować rzeczywistość i emocje targające polem bitwy. Technologię Trioscope opracowali Grzegorz Jonkajtys i L.C. Crowley ze studia School of Humans.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości