Tremors(reż. Ron Underwood)
Wężoidy cz. I Każdy powrót do tego filmu to rewelacja rozrywka. Dialogi, naturalność i chemia pomiędzy postaciami (wszystkimi!) robi tutaj kawał dobrego, redneckowego klimatu. Efekty praktyczne bardzo dobre, animatronika okej, praca kamery i dawkowanie napięcia też super. No taki atak na plaży i wciągnięcie samochodu do piachu - maestria! Bardzo lubię i szanuję - tak jak katowałem to na VHSie, właśnie pod tytułem Wężoidy, tak raz na rok gdy leci w telewizji to muszę obejrzeć.

8/10

Odpowiedz
Świeżutki making of z nadchodzącego w grudniu nowego wydania "Wstrząsów":

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
[Obrazek: 0ea62589b0e3197a20f71b82f39a8572da844c28...f9f6_1.jpg]

Odpowiedz
Ten pilot serialu można gdzieś znaleźć? Bo oficjalnie chyba go nie wypuścili
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jakoś miałem zakodowane, że film miał premierę w 1995 roku, a powstało to 5 lat wcześniej. Anyway ma ten niezły klimat zachodnioamerykańskiego zadupia oraz świetne efekty specjalne - namacalne i praktyczne, co pokazuje jak analog ma wyższość z większością cyfry. Trochę mnie zaskoczyła relatywnie mała skala wydarzeń, a 70% filmu dzieje się w jednej lokalizacji. I choć nie traktuje się serio i sporo zabawnych momentów (jak Bacon dzwoni do o robalach właściciela sklepu, a ten wyciąga strzelbę z małżonką. Lub jak trolują tego nastolatka w fioletowym sweterku), to nie zapomina o grozie, więc wężoidy i ich języki stanowią poważne wyzwanie. Swoją drogą widzę, że części do tego... powstało aż 7!? Pierdzielę, nie będę tracił czasu.

8/10

Odpowiedz
Druga nawet nie była zła.

Odpowiedz
Yup, sequel jest świetny.

Odpowiedz
Jedynka była zajebista i ostatnio trafiłem na nią na jakimś AMC czy innym takim dziwnym kanale w kablówce i obejrzałem z niezakłamaną radością. Kolejnych części kompletnie nie kojarzę.

Odpowiedz
Nie słuchaj ich, OGPUEE, sequel jest fatalny. Rezygnuje z elementów, które wyróżniały "Wstrząsy" (że robale są podziemne i trzeba kombinować, jak nie zwrócić na siebie ich uwagi drganiami lub wykorzystywać owe drgania, by tę uwagę odwracać - tu niewiele z tego zostało, bo zamiast tego
). Bida z nendzom.

Odpowiedz
Sequel jest nieogladalny i tak gdzies od polowy staje sie filmem ktory ma malo wspolnego z pierwowzorem. Robi sie z tego Jurrasic Park dla uposledzonych. Nie tykac nawet kijem.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości