23-02-2021, 11:43
|
Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
|
|
Kto wie, kto wie.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 23-02-2021, 12:19 (23-02-2021, 11:43)Krismeister napisał(a): Jakby był prawakiem to by nie banował? To jest dla mnie głównym problemem, że teraz wszystko stało się polityczne i światopoglądowe i nawet teraz Disney+ puszcza Muppety z tablicą ostrzegawczą, że zawarte materiały mogą urazić niektórych. Przy czym też jestem przeciwnikiem tekstów, które często słyszę po "prawej stronie" "Nie chcemy polityki w naszej rozrywce itd.". To też nie jest tak, gdyż jedne z najlepszych dawnych filmów są super polityczne, jak "Taksówkarz", czy "Czas Apokalipsy", aby tylko wymieniać kilka. Kwestia też jest taka, że liczy się także forma i jakość tego przekazu, która może dawniej była bardziej subtelna. Zresztą zawsze powtarzam słowa Johna Carpentera z jednego z wywiadów, gdzie opisywał współpracę z Kurtem Russelem. I gdzie mówi, że on sam politycznie jest po najdalszej lewej stronie, a Kurt jest po najdalszej prawej stronie. A więc po prostu się w tych kwestiach różnią i nie rozmawiają o nich i koncentrują się na tym co ich łączy, czyli kinie. 23-02-2021, 13:02 (23-02-2021, 13:02)Lawrence napisał(a): Przy czym też jestem przeciwnikiem tekstów, które często słyszę po "prawej stronie" "Nie chcemy polityki w naszej rozrywce itd.". To też nie jest tak, gdyż jedne z najlepszych dawnych filmów są super polityczne, jak "Taksówkarz", czy "Czas Apokalipsy", aby tylko wymieniać kilka. Kwestia też jest taka, że liczy się także forma i jakość tego przekazu, która może dawniej była bardziej subtelna.Oj Lawrence, Lawrence. Przecież to nie chodzi o to, żeby filmy były "neutralne" i nie poruszały tematów politycznych, kontrowersyjnych czy jak to nazwiemy. Nie mów, ze nie rozumiesz o co naprawdę chodzi :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
23-02-2021, 13:13
Tymczasem - Pan Bulwa już nie będzie Panem.
https://apnews.com/article/mr-potato-head-goes-gender-neutral-d3c178f2b9b0c424ed814657be41a9d8 Ciekawe czy w kolejnych shortach z francyzy "Toy Story" się odniosą do kwestii płci Pana i Pani Kartoflanych ;))) 25-02-2021, 23:52
Po 2ch sezonach anulowano nową "Strefę Mroku". Ktoś w ogóle wiedział że to leci? Ale ja nie o tym.
Stał za tą nową wersją niejaki Jordan P.. No i czytam sobie komentarze i.. cóż za niespodzianka, ponoć była to propagandowka, gdzie prawie w każdym odcinku był schemat: źli biali, głupi biali, rasiści... Zgadnijcie jacy... Aaa... I jeszcze ZLA policja :) Ktoś to oglądał?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 26-02-2021, 03:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2021, 03:41 przez shamar.)
Ja widziałem dwa odcinki. Pierwszy faktycznie opowiada o pętli czasowej ze złym szeryfem. Drugi który widziałem nie miał żadnego podłoża - opowiadał o dziewczynie z elitarnej szkoły, w której budzą się różne moce.
26-02-2021, 09:18 ![]() Teraz potrzeba jeszcze by okazało się, że nowy Candyman to taki sam bełkot jak mówią przecieki i będzie komplet. 26-02-2021, 10:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2021, 10:04 przez marsgrey21.) (23-02-2021, 11:43)Krismeister napisał(a): Jakby był prawakiem to by nie banował? Z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić, że raczej nie ;) https://www.rp.pl/Plus-Minus/301319953-Uprzedzony-jak-liberal.html kurła, jak czytałem to te kilka lat temu, to nie było paywalla ;d 26-02-2021, 11:04 (26-02-2021, 03:40)shamar napisał(a): Po 2ch sezonach anulowano nową "Strefę Mroku". Ktoś w ogóle wiedział że to leci? Ale ja nie o tym. No ja wiedziałem... Był odcinek o zmutowanych ośmiornicach, które opanowują świat czy cuś. Jeszcze Peel zdążył nieźle zmasakrować "Koszmar na wysokości 20,000 stóp" Mathesona. Zamiast gremilna na skrzydle samolotu główna bohaterka słuchała podcastu, którego gospodarz opowiadał o katastrofie samolotu, którym akurat leci. 26-02-2021, 12:21 (25-02-2021, 23:52)Kryst_007 napisał(a): Tymczasem - Pan Bulwa już nie będzie Panem. Stare zestawy mają zostać w sprzedaży, zmiana ma dotyczyć tylko nowej linii. Myślę, że postaciom z TS nic nie grozi :P 26-02-2021, 12:22 (26-02-2021, 12:21)Scheckley napisał(a): No ja wiedziałem... Był odcinek o zmutowanych ośmiornicach, które opanowują świat czy cuś. Jeszcze Peel zdążył nieźle zmasakrować "Koszmar na wysokości 20,000 stóp" Mathesona. Zamiast gremilna na skrzydle samolotu główna bohaterka słuchała podcastu, którego gospodarz opowiadał o katastrofie samolotu, którym akurat leci. Kult epizod. Z wybitną rolą.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 26-02-2021, 13:01 (26-02-2021, 03:40)shamar napisał(a): Po 2ch sezonach anulowano nową "Strefę Mroku". Ktoś w ogóle wiedział że to leci? Ale ja nie o tym. To bylo do przewidzenia, pewnie do ucha, niczym bablionska Esther, szepcze mu pewne kwestie jego zona, bo koles jest ostatnio tak nieznosnie rasowo-swiadomy (czyt. krytyczny wobec bialych jako szatanskiej grupy), ze koniec. https://media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/kQePQfmT8jGGiLtY4qdQ_YrW4-c/fit-in/2048xorig/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2018/03/04/054/n/1922398/tmp_b5xiIC_6a35fd76d43273cc_GettyImages-927236162.jpg BTW. Koles wychowany przez samotna biala matke :) (26-02-2021, 12:21)Scheckley napisał(a): Jeszcze Peel zdążył nieźle zmasakrować "Koszmar na wysokości 20,000 stóp" Mathesona. Zamiast gremilna na skrzydle samolotu główna bohaterka słuchała podcastu, którego gospodarz opowiadał o katastrofie samolotu, którym akurat leci. Jako motyw wyjsciowy brzmi calkiem spoko, zabawa klasyka. Zakladam, ze nie wyszlo wykonanie. Oryginal z Shatnerem widzialem tylko raz, za to jako segment z Twilight Zone: The Movie byl dla mnie tym najlepszym, odrobine wyzej niz "It's a Good Life".
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
26-02-2021, 13:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-02-2021, 01:57 przez Bucho.)
1 sezon Strefy Mroku to straszny zawód, a ja lubię twórczość Peele'a, podobają mi się jego dwa filmy. Choć nie uważam ich za arcydzieło, tylko dobrą rozrywkę. Akurat remake odcinka z samolotem i gremlinem uważam za ok, ale za oryginałem nigdy nie przepadałem. Wolę wersję z kinowej SM, to chyba najlepszy segment filmu. Zresztą cała kinowa SM jest super.
To nie są złe odcinki, tylko tak nijakie i średnie, przez co większość zlała mi się w jedno. Jedyne epizody jakie zapamiętałem z 1 serii to właśnie odcinek z samolotem, który był ok, a przede wszystkim finałowy odcinek, który jest po prostu dobry. Ale to jest epizod przełamujący czwarty ścianę, trochę eksperyment i jednocześnie hołd dla Roda Serlinga. Żaden odcinek z 1 serii mnie nie przestraszył, nie trzymał w napięciu, tylko czułem się na każdym tak, jakbym oglądał poglądy Jordana Peele’a i reszty scenarzystów na tematy jakie gnębią USA. Nie mam nic przeciwko temu, bo w oryginalnej Strefie Mroku też było dużo odcinków, gdzie Rod Serling i reszta scenarzystów przedstawiała swoje poglądy na tematy, jakie ich bolały w USA lat 60-ych. Ale oprócz ważnego przekazu odcinki działały też jako fantastyka, horror, thriller, sensacja, western, a w nowej The Twilight Zone odnosiłem wrażenie przy każdym odcinku, że ważniejszy jest przekaz jak dobra rozrywka. O wiele lepsza jest SM z lat 80-ych, a o oryginale to nawet nie ma co wspominać. Więc miałem odpuścić całkowicie 2 sezon, który u nas leci na Canal+, ale słyszałem od kumpla, że jest lepiej w 2 serii, że podobno więcej SF i horroru jest. Przeczytałem recenzje z których wynika, że 2 sezon jest spoko, lepszy, ale też nie jakiś wysoki skok jakości. Zwłaszcza chwalony jest 10 odcinek "You Might Also Like" Osgooda Perkinsa (syn tego Perkinsa), który jest sequelem "To Serve Man" z klasycznej serii. No i obejrzałem 10 odcinek 2 serii i to była dobra rzecz, ale podobnie jak finał 1 serii, bardziej dla fanów oryginalnej SM, jak nowych widzów. Na tyle był dobry, że obejrzałem też odcinek drugi z 2 serii napisany przez Peele'a z Moreną Baccarin, który mnie wynudził i zmęczył. To była ostatnia szansa, żebym nadrobił cały 2 sezon. Niby niewiele odcinków zostało, osiem, ale nie chce mi się. Jedyny dobry serial wyprodukowany przez Peele'a, to "Lorena", dokumentalny true crime, nakręcony dla Amazon Prime. Świetna rzecz. 27-02-2021, 01:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-02-2021, 01:11 przez michax.)
https://www.hollywoodreporter.com/race/golden-globes-times-up-a-listers-slam-hfpas-absence-of-black-voters-ahead-of-ceremony?
Czy tam serio nie ma nikogo z jajami, kto walnie pięścią w stół. Czy te wszystkie gwiazdory są tak zastraszeni że milczą?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-02-2021, 13:40
Nikt mi nie wmówi, że nominacja do globa dla Lilly Collins za bzdurny serial dla Netflixa jest do wybronienia, więc w tym roku i mnie te nominacje dziwią. Absolutnie rozumiem, że twórcy mogą być zirytowani tegorocznymi nominowanymi.
27-02-2021, 13:59
https://naekranie.pl/aktualnosci/ginny-i-georgia-taylor-swift-seksizm-netflix-1614688624
Wiem, że niesprawiedliwościa zawsze było że my faceci za puszczalstwo mieliśmy propsy na osiedlu a kobiety złe łatki, ale gdy się spojrzy na dzisiejszy świat zaczyna się rozumieć czemu tak jest i czemu religie promowały wstrzemięźliwość seksualna. Są badania które udowadniają ze im bardziej rozbujana przeszłość seksualna tym ciężej takie jednostki budują zdrowe relacje. Pewnie niedługo zbanują te badania jako prawackie urojenia. Ale to prawda. Każdy z was kto miał relacje z kobietami po co najmniej 8 bolcach to potwierdzi. Taylor Swift wielce oburzona, pewnie zaraz wytną ten żart i będą się kajać. W Świecie według Bundych jechali równo bez chamulcow. Te czasy już minęły, teraz takie sitcomy nie mogą powstawać. 02-03-2021, 15:29 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Scenariusze, które nie doczekały się realizacji (jeszcze) | Craven | 92 | 32,544 |
07-01-2018, 19:05 Ostatni post: Anibas |
|
| Zagraj to jeszcze raz, Sam | Anonymous | 2 | 1,983 |
20-01-2008, 13:05 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
![[Obrazek: jordan_peele_-_h_2015.jpg]](https://static.hollywoodreporter.com/sites/default/files/2015/09/jordan_peele_-_h_2015.jpg)
Spoiler