DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Tak skisłem, że mam łzy w oczach XDD
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Film o New Gods od Avy DuVernay skasowany, tak samo jak film o tych potworkach z Aquamana.

Niby to dobrze, bo nie jestem fanem ani Avy, ani Toma Kinga który pisał z nią scenariusz, a który obecnie zażyna postać Batmana, Phantasma i Catwoman w ostatnich komiksach.

Z drugiej strony, te liczne zapowiedzi i kasacje ukazują niekompetencje Warner Bros, jak to jest, że potrafili w ciągu kilku miesięcy ogarnąć serial o Peacemakerze który dopiero co ma się pojawić w nowym Suicide Squad, a nie potrafią zdecydować na jakich projektach powinni się skupić.

Gdyby w 2017 trzymali się wizji Snydera, to mieliby bardzo porządny fundament pod filmy o Flashu, Cyborgu, Batmanie i ewentualny spin-off z Green Lanternem, do tego ostatnio wypłynęła informacja, że Snyder przedstawił Warnerowi pomysł na film o Atomie którego wprowadził w Justice League i też to olali.

Odpowiedz
No ale w zasadzie wszystko idzie z jakimś tam planem. Hity "pierwszej fazy" dostały/dostaną sequel (Wonder Woman i Suicide Squad), to co miało realne szanse na dostanie solówek - dostało (Aquaman, Shazam! i wygląda na to że w końcu Flash i Black Adam. Battfleck przetransformował się w Battinsona). Jedynie Joker i Birds of Prey trochę z czapy wyskoczyły.

Ktoś w ogóle wierzył że New Gods, Trench, Nightwing czy inne Cyborgi powstaną?

Odpowiedz
W Trench i Nightwinga nie wierzyłem, w Cyborga przestałem wierzyć zaraz po JL, a New Gods to nawet nie kojarzę co to i czy o tym w ogóle słyszałem.

Odpowiedz
Cyborg pewnie by powstał. Zależy też jak zostałaby przyjęta postać w 2017, gdyby do kin wyszedł, no powiedzmy - MAX 3h SnyderCut i jak później potoczyły by się jego losy we Flashu. Naprawdę szkoda, że część projektów upadła, gdy WB straciło wiarę w Snyderverse po wtopie BvsS, bo ich miejsce zajęły właśnie takie odpryski jak chociażby "Ptaki Nocy" czy niedorobiony sequel WW...

Tego spin-offu Aquamana mi nie szkoda. Pomysł od początku zapowiadał się letnio. Ale kasacja "New Gods" mnie zaskoczyła. Tzn. Z pewnością nie chciałbym tego od tej twórczyni, jakości żadnej ona nie gwarantowała, ale to był tego typy projekt, że spodziewałem się bardziej newsa typu: "xyz przejmuje projekt, z powodu różnic kreatywnych".

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Cytat:Tego spin-offu Aquamana mi nie szkoda.
Mi szkoda z jednego tylko powodu: komiks, w którym się pojawili był bardzo fajny i w odpowiednich rękach można było zrobić naprawdę dobrą rzecz. Z drugiej strony, to, co sprawdziło się na papierze i jako króciutki epizod w filmie pewnie nie byłoby w stanie pociągnąć całego metrażu.

Odpowiedz
No ale nie lepiej to wtedy zekranizować w sequelu Aquamana zamiast dedykować temu spin off?

Odpowiedz
To zależy o czym ma być "The Trench" poza formą horroru. Trenchersi są jednym z królestw Arthura i walczyli u jego boku. Więc o czymś na pewno musi być poza tym że "Trenchersci sthaszni są " :p
Z tych ludów które poznaliśmy są najbardziej tajemniczy. Zostali jeszcze ci z pustyni gdzie wykuto trójząb - ci wyginęli (ponoć). I jest jeszcze Zaginiony Lud (czy jakoś tak) o którym już zupełnie nic nie wiemy.
Arthur powinien mieć wszystkie siedem królestw. Więc plany na aquaversum wyglądają na rozbudowane.

"New Gods" ma wprowadzić silną postać kobiecą a ponadto rzucić trochę światła na Nowych Bogów i Darkseida.
Jako że będzie się pewnie dziać w świecie głównym i stanowi świetny film do rozpoczęcia zabawy z Darkseidem - obawiam się że cała heca z Darkseidem właśnie się przesunęła ( a będzie trwać pewnie sama w sobie ze 3-4 lata).

Odpowiedz
(02-04-2021, 22:34)Rozgdz napisał(a): To zależy o czym ma być "The Trench" poza formą horroru.

O niczym, został anulowany.

(02-04-2021, 22:34)Rozgdz napisał(a): "New Gods" ma wprowadzić silną postać kobiecą a ponadto rzucić trochę światła na Nowych Bogów i Darkseida.
Jako że będzie się pewnie dziać w świecie głównym i stanowi świetny film do rozpoczęcia zabawy z Darkseidem - obawiam się że cała heca z Darkseidem właśnie się przesunęła ( a będzie trwać pewnie sama w sobie ze 3-4 lata).

Też został anulowany wiec niczego nie wprowadzi i dziać się będzie tylko w Twojej głowie.

Odpowiedz
Anulowali bo wyłożą kasę na kolejne części JL
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wyłożą na Wonder Woman 3 i kolejne filmy o Harley Quinn.

Odpowiedz
(03-04-2021, 07:04)yacajackowski napisał(a): O niczym, został anulowany.

Też został anulowany wiec niczego nie wprowadzi i dziać się będzie tylko w Twojej głowie.

Jak na razie gdyby nie to anulowanie to bym już w sumie chyba nie pamiętał że takie filmy były w planach ^^

Śmiały ruch :)

Odpowiedz
Nawet czarni mają dość tego debilizmu.

Odpowiedz
Ja tam się wstrzymam z komentarzem. Wszyscy niby trąbią o czarnym Kencie, ale nadal jest szansa że autor pierwotnego artykułu miał nieprecyzyjne informacje. Superman z ziemi 23 to Kalel. Wystarczy, że w rozmowie dziennikarz źle zrozumiał swoje źródło.

Totalnie bez sensu byłoby angażowanie czarnoskórego scenarzysty do przerabiania Supermana z głównego świata, skoro (multi)uniwersum ma 2 innych, czarnoskórych.

Ale to WB, to kto wie..

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
No właśnie, co się stało ze Steelem? Najwyraźniej nie mogą znaleźć aktora, który odważyłby się zmierzyć z legendarnym występem Shaqa.
Właśnie sobie uświadomiłem, że ten koszmarek z 1997 popełnił twórca V. To bardziej tragiczne niż wypadek Sparky.

Odpowiedz
Ja bym bardzo chętnie obejrzał nową wersję Steel, gość zainspirowany Supermanem tworzy zbroję w stylu Iron Mana. Do tego czerwona peleryna, młot jak u Thora, na pewno wizualnie wyglądałby ciekawiej niż po prostu czarna wersja Supermana.

Odpowiedz
(07-05-2021, 21:38)zombie001 napisał(a): Ja tam się wstrzymam z komentarzem. Wszyscy niby trąbią o czarnym Kencie, ale nadal jest szansa że autor pierwotnego artykułu miał nieprecyzyjne informacje. 

THR (czyli główne źródło niusa) zaznaczyło, że nie wiadomo czy dokonają blackwashingu na Kencie czy faktycznie wezmą któregoś z tych dwóch czarnych Supermanów.

Też sądzę, że raczej wezmą Supermana-Obamę, bo w razie czego mają odpowiednie argumenty (poza tym od dawna mówi się, że Clark Kent jest inspirowany pewnym narodem). No, ale mamy klimat jaki mamy...

Odpowiedz
Jak będą chcieli wywołać większy szum, to wybiorą oryginalnego Clarka.

Tak czy inaczej ten film jest tak bardzo zbędny, że głowa mała, gdyby nie odjebali takiej maniany ze Snyderem, to teraz liczyliby kasę z solowego Cyborga i nie musieli kombinować jak koń pod górkę.

Odpowiedz
(07-05-2021, 21:38)zombie001 napisał(a): Ja tam się wstrzymam z komentarzem. Wszyscy niby trąbią o czarnym Kencie, ale nadal jest szansa że autor pierwotnego artykułu miał nieprecyzyjne informacje. Superman z ziemi 23 to Kalel. Wystarczy, że w rozmowie dziennikarz źle zrozumiał swoje źródło.

Totalnie bez sensu byłoby angażowanie czarnoskórego scenarzysty do przerabiania Supermana z głównego świata, skoro (multi)uniwersum ma 2 innych, czarnoskórych.

Ale to WB, to kto wie..

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Ale kogo obchodzi jakaś niszowa wariacja Supermana? Po co to komu?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(08-05-2021, 03:57)shamar napisał(a): Ale kogo obchodzi jakaś niszowa wariacja Supermana? Po co to komu?

To bardzo proste - to się może opłacić :p

Oczywiście niekoniecznie czarnoskóry Superman ale to jest trend.
Mamy kino superhero pod kobiety - i było opłacalne.
Marvel zaproponował czarnoskórym "ich" superbohatera - Black Panthera - i zgarnął kapuchę.
Teraz Marvel obstawia Azjatów a DCEU - Latynosów (Supergirl z "Flasha", Blue Beetle).
Przy okazji ZSJL widać też skradanie się DCEU wokół postaci czarnoskórych (Cyborg czy "szum medialny" o Johnie Stewarcie) jak i Azjatów (Atom).

Niekoniecznie dlatego że to takie "ideologiczne " ale po prostu dlatego że to się opłaca - forsa leży na ulicy, wystarczy się po nią schylić.

A tych doniesień bym nie traktował na razie zbyt poważnie. "Czarny Superman" w połączeniu z plotami o odsunięciu Cavilla robi szum - ale to może być czysty marketing obliczony właśnie na to.

Wokół DCEU bardzo często jest dużo szumu, jeśli nikt nie zauważył ;)

Czy będzie czarnoskóry Sups czy nie, osobiście myślę że za jakieś 3-4 lata wyjdzie MoS2. Z Cavillem ^_^

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości