Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
Ja to nie mogę się doczekać filmu o Floydzie, gdzie nadadzą nowego kontekstu jego napaści na kobietę w ciąży.

Zobaczymy jak został do tego zmuszony przez warunki życiowe stworzone przez białych, gdy będzie celował pistoletem w jej brzuch, zobaczymy spływającą po jego twarzy pojedyncza łzę...

Mniej więcej tak to widzę.

Odpowiedz
Ben Shapiro taki prawicowy gigant, czemu nie demaskuje takich tematów? Wywalone aktorki z Disneya ma czas zatrudniać.

Odpowiedz
https://nczas.com/2021/04/22/zlote-goby-byly-prezes-nazwal-blm-rasistowskim-ruchem-nienawisci-zostal-usuniety-z-organizacji/

Cytat:w liczącej 87 członków grupie nie ma ANI JEDNEGO murzyna. Ani jednego

Nom, jak na 87 osób nie ma murzyna to skandal xD
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Zwolnienie to jedno, ale warto wiedzieć kto go zwolnił ;)

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Przecież obaj są po lewej - badabum, tsss.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Biały z Południowej Afryki?
I tak długo przetrwał z takimi korzeniami :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Oto czego dowiedziałem się z FB grupy Kinoholik:
https://teleshow.wp.pl/uczestnik-programu-dla-dzieci-skazany-za-pedofilie-wystapil-w-nim-nago-6634739929455168a

Cytat:W duńskiej telewizji publicznej DR widzowie mogą ostatnio oglądać program, w którym dorośli rozbierają się przed dziećmi. Okazało się, że jeden z uczestników został właśnie skazany na dziewięć miesięcy więzienia za pedofilię. Co się stało z samym programem?

Może i to myślenie stereotypami, ale po tym programie i bajce o facecie z długim penisem Duńczycy oficjalnie stają się moim faworytem na najbardziej poyebany naród na tej kuli ziemskiej.

Odpowiedz
Stare. ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Niektórym nie dogodzisz :)

Odpowiedz
Widziałem to info o tym indiańskim CA wczoraj, albo przedwczoraj i też od razu pomyślałem to samo co w jednym komentarzu.

Cytat:putting the colonized in the colors of the colonizer is kinda weird???

Dziwny ten pomysł Marvela.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Azjaci wreszcie upominają się o swoje.

:)

Odpowiedz

W takim razie niech "Wiedźmin" będzie "Wiedźminem". Tak, jak napisał go autor :D

Odpowiedz
Wszyscy chcą grac w białych powieściach, bo biali piszą najfajniejsze fantasy. Może nie potrafimy skakać tak wysoko jak Murzyni, wciągać koksu tak jak Latynosi czy liczyć tak szybko jak Azjaci, ale literaturę mamy kurva najlepszą! :)

Odpowiedz
Kulture w ogole?

Grecy, Rzymianie, potem europejskie krolestwa. Bialy diabel ma oko oraz zmysl do sztuki i kultury.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nie wiem jak książki ale pomysły w mangach Azjaci mają naprawdę dojebane i kreatywne tak że nie jedna historia białego człeka się kryje.

A jakie są najlepsze Afrykanskie książki i filmy? Nie znam ich dorobku. Mam tylko nadzieję że w filmach kręconych w RPA dbają o reprezentację białej mniejszości i zapraszają tamtejszych białych farmerów jako statystów.

Odpowiedz
BTW tak ogólnie to się zastanawiam od kiedy aby śledzić ciekawą historię trzeba się utożsamiać z bohaterem, który koniecznie musi pochodzić z tej samej grupy etnicznej/seksualnej co odbiorca.

White fantasy = best fantasy ;)

Odpowiedz
Wbrew pozorom trop "utożsam się z bohaterem" jest dość stary. Np. Robin i inni ci sidekicki powstali, "by dzieci czytające się utożsamiały". Podobnym założeniem był Spider-Man na początku będący nastolatkiem - miał być taki sam jak główna grupa odbiorców (czyli nastolatkowie). Z kolei w latach 70., gdy Afroamerykanie w końcu zaczęli mieć równe prawa, to pojawiły się postacie pokroju Luke'a Cage'a i Johna Stewarta/Green Lanterna lV.

Inna sprawa, że też tego nie rozumiem i za młodu potrafiłem pasjonować odmiennymi ode mnie bohaterami. Choć może kwestia, że żyję w jednolitym kraju i może w takich Stanach wyglądało to inaczej.

Zresztą, swego czasu zagraniczne filmy (szczególnie te z Azji) były w USA przerabiane, by oddawały realia WASP i nawet w montażu wciskali jakiegoś białego aktora, by widownia nie czuła się urażona (np. Raymond Burr w Godzilli). 

Odpowiedz
Nie kumam tego utożsamiania się. Jestem sobą na codzień, po co mam widzieć siebie w filmie, skoro mogę widzieć Clinta Eastwooda.

Odpowiedz
(17-05-2021, 16:38)Metatron napisał(a): Nie wiem jak książki ale pomysły w mangach Azjaci mają naprawdę dojebane i kreatywne tak że nie jedna historia białego człeka się kryje.

Nie tylko w Mangach, w kinie takze. To samo sie tyczy innych kwestii. Natomiast chyba zaden kontynent nie skupial sie tak mocno na kulturze i sztuce jak Europa wlasnie i nikt nie wyniosl tego na tak wysoki poziom.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon