Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Predator
No nie wiem "Alien 4" jak był dla mnie paździerzem tak nim pozostał. Za to po latach polubiłem "Prometeusza" jako ambitną porażkę, ale jednak całkiem fajny film ;)

Odpowiedz
(24-05-2021, 17:29)Corn napisał(a): Jedyna nadzieja dla Predatora to zrobienie z tego beki z filmowych heroin...

Jajcarski Predator wyszedł kilka lat temu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie chodzi o jajcarski film tylko o napuszoną bekę z tego jak przedstawiane są dzisiaj heroiny. No wiesz... to czym był pierwszy Predator?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Najbardziej diametralną zmianę nastawienia wobec filmu miałem chyba w przypadku King Konga Jacksona, ale tam to miało miejsce na długo przed tym, nim pojawiły się te kolejne (słabsze) filmy. Po pierwszym seansie uznałem go za gówno.

Odpowiedz
Cytat:Jedyna nadzieja dla Predatora to zrobienie z tego beki z filmowych heroin, tak jak jedynka była podświadomą beką z 80sowego kultu męskości. Tyle, że to się niestety nie stanie. Dostaniemy film, w którym ultra silny i ultra sprawny kosmita zostaje pokonany przez drobną kobietę. Wspaniałych czasów dożyliśmy panowie ;)

Jakby dali angaż fajnie przypakowanym fitness laskom z żelaznymi udami, które spuszczają wpierdziel samcowi-stworowi z kosmosu, to może i by zatrybiło jako beka na kilku płaszczyznach ze współczesnego Holly. A tak, to wyjdzie pewnie jakiś smutny wysryw o kwękającej słabej dziewczynie, która siłą miłości pokonuje Kosmicznego Patriarchę, meh...
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
już był na YT predator z dziewczynami, lol

na 99,99999999999% cokolwiek powstanie będzie nieoglądalnym shitem. Ostatni Predek od Blacka był tak spierniczony że ho ho ho ho. Totalne 0/10. Ogólnie i Obcy i Predek nie mają dobrej passy w ostatnich 20 latach, delikatnie rzecz ujmując.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
(24-05-2021, 18:57)Gieferg napisał(a): Stwierdzisz, że jednak nie było aż tak źle i zaczniesz doceniać.

Ja np "Predatora" Blacka lubię i to nawet bardzo. Ale tylko do momentu pojawienia się drugiego Predatora predatora :)

Odpowiedz
Bo do tego momentu nie było tak źle.

Odpowiedz
Ja nie lubię "Predatora" Blacka do żadnego momentu.

Lubię Predatora 1, Predatora 2 i tę scenę z Predators:

Odpowiedz
To jedyna scena warta uwagi w tym filmie. Prawdziwy sukces jak na godzinę, czterdzieści.

(24-05-2021, 19:48)Corn napisał(a): No wiesz... to czym był pierwszy Predator?

Nie uznaję teorii, że "Predator" był podświadomą beką.

(24-05-2021, 20:50)Debryk napisał(a): jOstatni Predek od Blacka był tak spierniczony że ho ho ho ho. Totalne 0/10.

Jeśli wiesz na co się nastawić nie jest tak źle. Przy drugim seansie wszedł całkiem nieźle. Oprócz finału, który zawsze będzie nieoglądalny.
Powiedziałabym, że to jest taki "Terminator 3" serii. Z tym że wypada lepiej - bo ten jest autoparodią a tamten nie może się zdecydować.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(16-04-2021, 10:33)Scheckley napisał(a): Biorąc po uwagę te przecieki dot. osadzenia akcji nowego Predatora wśród Indian przy czym obowiązkowo tyłek skopałaby mu stronk łymen łorior to faktycznie dobra wiadomość.

Ech w marzeniach obejrzałoby się taką wersję:

[Obrazek: comment_1618561830oah5kMSU0RgqXdBJiiDycp.jpg]

reż. Mel Gibson ofc

Ja od lat uważam że największy potencjał tkwi w spotkaniu Predatorów z Vikingami :) Byle nie produkowali więcej takich gniotów jak ten Shane Blacka, o niczym odtwarzając poprzednie schematy i dodając parę nowych rzeczy. Choć chętnie bym zobaczył jak znów jakiś glina z nimi walczy. Tylko tym razem biały :) 

Odpowiedz
Cytat: że to jest taki "Terminator 3" serii.

Z tą drobną różnicą, że Terminator 3 to niezły film, który z przyjemnością obejrzałem kilkanaście razy, a Predator Blacka - rzadkie gówno, przez które ledwo przebrnąłem i jak dotąd nie byłem w stanie zmusić się, by po to sięgnąc po raz drugi. Za każdym razem gdy tylko nasunie mi się taka myśl, przypomina mi się predopiesek wyrzygujący granat i scena ze zbroją Pred-iron-mana i natychmiast mi przechodzi.

Kalkowane z jedynki Predators to przy tym ścierwie wielkie kino. W ogóle żeby przebić gównianość filmu Blacka trzeba się będzie naprawdę postarać, jednak po tym jak Dark Fate pobiło w tej konkurencji Genisys, wierzę, że i tutaj się uda.

Odpowiedz
shamar napisał(a):Nie uznaję teorii, że "Predator" był podświadomą beką.

Kto ma teorię, że Predator 1 to beka?

Odpowiedz
(24-05-2021, 09:59)Pelivaron napisał(a): https://www.comicbookmovie.com/sci-fi/predator/predator-5-reportedly-casts-legion-and-roswell-alum-amber-midthunder-in-lead-role-a185001

Powinni dać to Verhoevenowi do nakręcenia ;) 

Odpowiedz
(25-05-2021, 08:29)Mental napisał(a):
shamar napisał(a):Nie uznaję teorii, że "Predator" był podświadomą beką.

Kto ma teorię, że Predator 1 to beka?
Nie wiem czyja to teoria, ale ktoś ją tu zarzucił 2 strony temu
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Tez nie uwazam, ze Predator to podswiadoma beka. Zreszta podrzucony kilka stron wczesniej pomysl za bardzo argumentow za soba nie ma:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nigdy nie traktowałem "Predatora 1" jako beki (obojętnie, czy świadomej czy podświadomej). No chyba że dla kogoś całe lata 80. w kinie amerykańskim to podświadoma beka, wtedy ok - interpretacja mocno naciągana i nie do obrony, ale przynajmniej konsekwentna:)

Odpowiedz
To ja kiedyś dziwnym trafem trafiłem na artykuł co próbował udowodnić ze niby pierwszy predator walczył z mitycznym rasizmem i homofobią.

Odpowiedz
Może Odys Korczyński interpretował przyjaźń męskich najemników jako ukryte relacje homoseksualne. Uderzające też w patriarchat.

Odpowiedz
Wiecie, predator stał się sam sobie wrogiem - w sensie marki. Jako film zabłysnął efektami praktycznymi i graficznymi (kostium, niewidzialność) i to zadziałało na widzów z ogromną siłą. W parze z ówczesną gwiazdą namieszał w kinie, zawładnął popkulturą. A oczekiwania były niebotyczne, z tym że już 1 część mocno wyczerpała temat. Dwójka w miarę dobrze pociągnęła historię - miasto i jego otoczka ale to wyczerpywało znamiona nowości. W jakimś sensie AvP miał pokazać coś nowego - na polu pomysłu poszło nader dobrze (piramida, tajemnica, polowanie, drużyna predków) ale na każdym innym film poległ i zadeptał markę. Więc moim zdaniem wszelkie podrygi z nowym filmem to kopanie zdechłego konia i żerowanie na padniętej marce. Tak jak Terminator jest już trupem, tak i predator. Obcy w sumie też po wyczynach z prometeuszem.

O ile w Alienie był poruszony wątek hodowania obcych do działań militarnych i g**** z tego wyszło z wiadomych względów, tak spokojnie predek mógłby być tym czymś, czyli wyhodowaną maszyną do walki, którą Zła Korporacja wykorzystuje do siania paniki. Taki scenariusz miałby sens, bo już predka znamy... ale co nowego pokazać? Kolejne efekty podczerwieni, kolejne dyski, rzucanie dzidami...? Jak napisałem na wstępie, Predator zawojował ekrany niesamowitą świeżością, która zaginała czasoprzestrzeń ale paliwa brakło gdzieś tak do drugiej części.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon