House of Gucci (2021)
Capt. Nascimento napisał(a):Szrot straszny, ale i tak od strony wizualnej - świetny.

Jako jeden z nielicznych w Polsce zwolenników panspermii, mogę ci powiedzieć, że nie tylko od strony wizualnej.

Odpowiedz
Mi Gaga jest obojętna, jak na piosenkarkę gra dobrze, jak na aktorkę - przeciętna.

Ale Pacino, Irons, Driver - chętnie ich zobaczę w tych rolach. Nawet Leto wygląda obiecująco, wygląda jak John Cazale.
Zawsze chciałem zobaczyć dobry film o życiu miliarderów, a historia rodziny Gucci była faktycznie ciekawa.

Odpowiedz
(30-07-2021, 18:43)Mental napisał(a): "Prometeusz" to najwybitniejszy nie do końca udany film w historii kina. Tak to ujmę.
U mnie to spokojnie top 3 wśród największych rozczarowań w historii kina. Tak jakby ktoś postanowił sobie zrobić żart. Zbierzmy świetną ekipę, dajmy fantastyczny klimat, wspaniałe zdjęcia i nakręćmy to bez scenariusza wymyślając na planie różne scenki.

(30-07-2021, 18:44)Capt. Nascimento napisał(a):
Dr Strangelove napisał(a):Tylko to było 4 przeciętne filmy temu.

Marsjanin był całkiem całkiem. Adwokat świetny oczywiście (nie mam pojęcia czemu został tak słabo przyjęty).
Co poradzić, że od twórcy masy absolutnych klasyków oczekuję czegoś więcej niż kolejny "niezły film"
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Mental napisał(a):Jako jeden z nielicznych w Polsce zwolenników panspermii, mogę ci powiedzieć, że nie tylko od strony wizualnej.

A, jeszcze soundtrack jest świetny, cały przesłuchałem, niektóre utwory puszczałem na sesjach.
I bardzo dobra obsada (choć aktorsko to zabłysł tylko Fassbender).

Filmy krótkometrażowe puszczane w ramach kampanii "Prometeusza" były dużo lepsze niż sam "Prometeusz".

Ale scenariusz to już film klasy C, w dodatku opowiedziany kompletnie na serio.

Odpowiedz
(30-07-2021, 18:47)Mental napisał(a):
Capt. Nascimento napisał(a):Szrot straszny, ale i tak od strony wizualnej - świetny.

Jako jeden z nielicznych w Polsce zwolenników panspermii, mogę ci powiedzieć, że nie tylko od strony wizualnej.

No ale serio co tutaj jest takiego świetnego? Przylecieli kosmici, jeden się rozpuścił i stąd życie na Ziemi. To jakoś specjalnie odkrywcze, nowatorskie?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Dla panseprmisty to jest piękne Uśmiech

Odpowiedz
Dr Strangelove napisał(a):Co poradzić, że od twórcy masy absolutnych klasyków oczekuję czegoś więcej niż kolejny "niezły film"

Wejście w lata 80-te miał mocarne, combo "Pojedynek" + "Obcy" + "Blade Runner", ale poza tym to zawsze miał proporcję 50% dobrych filmów i 50% średniaków albo wręcz cienizn.

Odpowiedz
Ridley Scott nakręcił tyle wybitnych filmów, że mógłby obdzielić nimi dwa pokolenia reżyserów.

I nie kojarzę, żeby coś wybitnie spierdolił. No może "Robin Hood" był straszny. "Przymierze" było słabe. "Wszystkie pieniądze świata" były stratą czasu, o której nikt nie pamięta. Ale poza tym nic na dziadka nie macie. W każdym gatunku dał popis i nakręcił ponadczasowe dzieło: średniowiecze, starożytność, współczesna wojna, horror, sci-fi, kino drogi, kino gadane, kino o kartelach, kino gangsterskie, kino feministyczne, kino dla prawdziwych mężczyzn, kino dla panspermistów...

Odpowiedz
Ważne pytanie Dindu czy Panspermia? Które z tych dwóch zostanie słowem roku 2021 na forum KMF?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Jeśli dindu powstali w wyniku panspermii, to kosmici mają się z czego tłumaczyć Uśmiech

Odpowiedz
Mental napisał(a):I nie kojarzę, żeby coś wybitnie spierdolił. No może "Robin Hood" był straszny. "Przymierze" było słabe. "Wszystkie pieniądze świata" były stratą czasu, o której nikt nie pamięta. Ale poza tym nic na dziadka nie macie.

No faktycznie, "Robin Hood", "Alien Covenant", "Wszystkie pieniądze świata", "GI Jane", "Osaczona", nic na dziadka nie mamy. Plus oczywiście mnóstwo średniaków.

Mental napisał(a):W każdym gatunku dał popis i nakręcił ponadczasowe dzieło: średniowiecze, starożytność, współczesna wojna, horror, sci-fi, kino drogi, kino gadane, kino o kartelach, kino gangsterskie, kino feministyczne, kino dla prawdziwych mężczyzn, kino dla panspermistów...

Dokonań to mu chyba nikt nie ujmuje. 

Odpowiedz
Cytat:"Osaczona"

Kurde, nie widziałem tego. Dziwne.

Cytat:oczywiście mnóstwo średniaków

Średniaków w zestawieniu z czym? Z najlepszymi filmami Scotta czy filmami innych reżyserów?

Odpowiedz
ja napisał(a):No faktycznie, "Robin Hood", "Alien Covenant", "Wszystkie pieniądze świata", "GI Jane", "Osaczona", nic na dziadka nie mamy. Plus oczywiście mnóstwo średniaków.

O kurde, zapomniałem jeszcze o "Exodus: Bogowie i Królowie" a to był paździerz okrutny. Do tej listy kiszek oczywiście "Prometeusz" również się zalicza. Sporo tego.

Mental napisał(a):Średniaków w zestawieniu z czym? Z najlepszymi filmami Scotta czy filmami innych reżyserów?

Po prostu średniaków.
Legenda, Sztorm, Hannibal, Naciągacze, Dobry rok

Odpowiedz
Legenda w wersji reżyserskiej jest kozacka

Odpowiedz
Legenda to mistrzostwo, nawet niekoniecznie w wersji rezyserskiej, bo ta jest trochę za bardzo rozciągnięta.

Odpowiedz
Ma lepszą muzykę i montaż. Wersji kinowej niezdzrerżyłem :D

Odpowiedz
(30-07-2021, 18:43)Mental napisał(a): "Prometeusz" to najwybitniejszy nie do końca udany film w historii kina. Tak to ujmę.

Amen

Odpowiedz
Zwiastun zapowiada powtórkę z "Wszystkie pieniądze świata". Czyli fajna obsada i zwiastun, ale całość na MEH...

Zresztą nierealne jest żeby w takim wieku dziadek Scott machnął 2* dobre filmy pod rząd. Wydaje mi się, że w "Last Duel" widać jednak więcej włożonego serca, bo tematyka bliższa Ridleyowi, a ten projekt o Guccich to tylko dla żonki nakręcił, na autopilocie.

*Tym bardziej nie wierzę w 3 dobre filmy pod rząd. Już lepiej spisać HoG na straty i złożyć w ofierze, żeby projekt o Napoleonie się udał

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(30-07-2021, 19:52)Capt. Nascimento napisał(a): Dobry rok

W kategorii komedia romantyczna to cholernie dobra rzecz. Oglądałem dziesiątki razy i za każdym robi mi się cieplutko to tu to tam. Uśmiech

(30-07-2021, 21:19)zombie001 napisał(a): Zwiastun zapowiada powtórkę z "Wszystkie pieniądze świata". Czyli fajna obsada i zwiastun, ale całość na MEH...

O to o toto tato. Też uważam że skończy się na ładnych kadrach i mdłej fabułce z ludźmi w silikonowych maskach.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(30-07-2021, 18:45)Mefisto napisał(a):  generalnie ten zwiastun dał mi raka Język

Czego? 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon