悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Takiej wlasnie obrony tych banialukow nie lubie.
Przeciez kazdy, nawet trepy z kanjp wiedza, ze strzal w glowe to instant kill. Nawet nie biorac pod uwage profesjonalizmu, tylko oszczednosc, lepiej wpakowac jedna kulke, ktora swoje tez kosztuje, niz dwie-trzy. Tak samo latwiej wycelowac po prostu w obszar glowy niz probowac trafic w serce.
W TDK strzelaja ludziom w plecy bo mozna to pokazac od przodu i nie widac ani rany ani krwi i film wciaz moze byc dla dzieci.
Trailer w lepszej jakosci ukazuje film nieco lepiej ale wciaz nie ma tam nic powyzej 2=/6, glownie za brak wykorzystania potencjalu i fruwanie miedzy drapaczami chmur.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
05-05-2008, 13:29
Nowy
Liczba postów: 3,416
Liczba wątków: 8
Hitch napisał(a):Takiej wlasnie obrony tych banialukow nie lubie.
Przeciez kazdy, nawet trepy z kanjp wiedza, ze strzal w glowe to instant kill.
To ja Ci, misiek, powiem, że co prawda ja też się nagrałem w różne gry, ale gdybym musiał do kogoś strzelać, nie ryzykowałbym, że nie trafię w głowę. Zrób z tą wiedzą co chcesz, nawet jeśli Ci się od niej świat zawali.
05-05-2008, 13:35
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Hitch napisał(a):Trailer w lepszej jakosci ukazuje film nieco lepiej ale wciaz nie ma tam nic powyzej 2=/6
A dlaczego nie 2- albo 2+? Rozbrajasz mnie...
Mogę też spytać jak to wyliczyłeś? Podzieliłeś czas trwania trailera - ilość scen z przemocą / zabawne dialogi * pierwiastek z liczby kanapek które zjadłeś w zeszłym tygodniu? :roll:
Nie, nie jestem złośliwy.
05-05-2008, 13:40
Stały bywalec
Liczba postów: 13,506
Hitch napisał(a):Nawet nie biorac pod uwage profesjonalizmu, tylko oszczednosc, lepiej wpakowac jedna kulke, ktora swoje tez kosztuje, niz dwie-trzy.
O lol:D Hitch, to nie polska Policja, tylko zorganizowana grupa przestępcza. Czy ty myślisz, że oni kierują się oszczędnościami pocisków/magazynków przy zabijaniu? Nie, dla nich liczy sie skuteczność i zabawa (znając Jokera). Strzelajac w plecy kilka razy niedość, że skazujesz ofiare na długą męczarnię to jeszcze możesz dowalić jakimś interesującym frazesem prosto w twarz :)
05-05-2008, 14:37
.
Liczba postów: 28,000
Liczba wątków: 62
Ja się tam zgodzę z Negrinem, gdybym za dobrze nie umiał strzelać to też wolałbym pewny strzeł w plecy niż ryzykować w głowę(chyba, że mógłbym podejść na pół metra do gościa to wtedy proste, że headshot). A tak w ogóle to o jaki fragment chodzi? Gdzie go można dostać?
05-05-2008, 19:42
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
chodzi o sekwencje napadu na bank: jeden kolo stoi odwrocony i majstruje cos przy skrzynce, drugi czeka w odleglosci nie wiekszej niz dwa metry. w pewnym momencie ten drugi unosi bron i strzela pierwszemu w plecy, choc ide o zaklad, ze gdyby nie wiadomy certyfikat, poslalby mu kulke w tyl glowy. takie rzeczy bardzo mnie irytuja, poniewaz wprowadzaja "inny", ugrzeczniony standard zachowania, wobec ktorego nie potrafie sie ustawic. raptem sie okazuje, ze nikt nikomu nie strzela w glowe, bo dzieci patrza, tymczasem wlaczam Zakladnika, a tam strzelanie w glowe to absolutna normalka, podobnie jak w Robocopie czy Kruku. o co wiec chodzi? kto ma racje? oczywiscie, ze Mann i Verhoeven maja racje. na pochybel MPAA:)
Cytat:Ja się tam zgodzę z Negrinem,
tez sie zgadzam, ze strzelanie w glowe nie jest norma, gdy obiekt znajduje sie w znacznej odleglosci, w ruchu, a strzelec nie ma przed nazwiskiem PRO. ale mowimy tu o konkretnej, statycznej sytuacji - cos jak rozmowa Vincenta z jazzmanem w barze - nie strzelasz w korpus, celujesz w glowe. najlepiej dwukrotnie.
05-05-2008, 19:59
Banned
Mental napisał(a):chodzi o sekwencje napadu na bank: jeden kolo stoi odwrocony i majstruje cos przy skrzynce, drugi czeka w odleglosci nie wiekszej niz dwa metry. w pewnym momencie ten drugi unosi bron i strzela pierwszemu w plecy, choc ide o zaklad, ze gdyby nie wiadomy certyfikat, poslalby mu kulke w tyl glowy
Tu się akurat z tobą zgodzę, strzał bezsprzecznie powinien paść w głowę i nie trudno zgadnąć że tego typu zabiegów będzie w całym filmie więcej, ale naprawdę, NAPRAWDĘ w obliczu geniuszu który przebija się ze wszystkiego co związane z tym filmem nie jestem w stanie na coś takiego narzekać.
05-05-2008, 20:20
Ambasador białej rasy
Mierzwiak, dla mnie TDK to najbardziej oczekiwany film 2008 roku i mniej niz 7/10 na pewno mu nie dam:) ale narzekac i tak bede, bo Batman to nie Iron Man. Batman to material na kino sensacyjne pelna geba dla doroslych.
PS
wywalili z obsady beznadziejna i w dodatku mocno aseksualna zone Toma Cruise'a - kolejny wielki plus na konto nowego Nietoperza.
PS2
szkoda, ze nie wywalili Freemana. zanosi sie na rownie bezsensowny wystep co w przypadku BR: dwa razy pokaze ryj megagwiazdy i tyle go bedzie widac.
PS3
nie moge sie doczekac roli Erica Robertsa. dotychczas w kazdym filmie, w ktorym go widzialem, kolo klal jak szewc. czy i tym razem bedzie podobnie?:)
05-05-2008, 20:23
Banned
Osobiście wolałbym żeby dla zachowania ciągłości Katie była w TDK (w Thank You For Smoking pieprzyła się z Eckhartem, teraz by ze sobą pracowali :D ) i absolutnie nie przeszkadza mi jej rola w BB o czym już wielokrotnie pisałem, ALE po fotkach i krótkim dialogu Maggie z trailera już żałuję że to nie ona grała Rachel od początku :twisted:
Mental napisał(a):nie moge sie doczekac roli Erica Robertsa. dotychczas w kazdym filmie, w ktorym go widzialem, kolo klal jak szewc. czy i tym razem bedzie podobnie?:)
Już mi się podoba. Ma świetną minę podczas przemowy Jokera.
05-05-2008, 20:34
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Hitch napisał(a):Takiej wlasnie obrony tych banialukow nie lubie.
Przeciez kazdy, nawet trepy z kanjp wiedza, ze strzal w glowe to instant kill. Nawet nie biorac pod uwage profesjonalizmu, tylko oszczednosc, lepiej wpakowac jedna kulke, ktora swoje tez kosztuje, niz dwie-trzy.
To traf w ruchomy cel wielkosci arbuza z 10 metrow. Powodzenia. Zapomnialem, ze waszym zdaniem bycie przestepca to automatyczny najwyzszy skill w poslugiwaniu sie bronia. Mogli od razu wyrzutnie rakiet zabrac albo smiglowcami przyleciec.
05-05-2008, 20:41
悟
A czy na klipie z TDK, koles strzelal do ruchomego celu, wielkosci arbuza, z 10 metrow? Czy moze to byl grzebiacy przy skrzynce facet wielkosci um...faceta i byl od strzelajacego oddalony o dwa metry? Hm?
Widzialem roznych ludzi na strzelnicy i wierz mi, nawet taki... pacyfista jak ty, trafi w glowe kogos z dwoch metrow, nawet jakby mial mu odrzut zlamac nadgarstek i uszkodzic lokiec, a bron pozniej mialaby mu wypasc z reki, upasc na ziemie i postrzelic w stope :)
-- Laozi
05-05-2008, 20:50
Dużo pisze
Liczba postów: 513
Liczba wątków: 2
Jak będzie wyglądać Dwie-Twarze?
Prawdopodobny concept art:
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=16292
Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)
05-05-2008, 22:36
悟
Nawet fajne toto, ale troche przesadzili z brakiem powieki i policzka... Ale kojazy sie z Darkmanem, a to juz plus.
-- Laozi
05-05-2008, 22:41
Nowy
Liczba postów: 669
moim zdaniem grubo przesadzili. jeśli DK ma aspirować do czegoś więcej niż tylko ekranizacji komiksu, to wybaczcie, ale taka rozpruta szczena to już mocne przegięcie. ja nie widzę Darkmana, ja widzę Terminatora...
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
05-05-2008, 22:43
Stały bywalec
Liczba postów: 3,030
Liczba wątków: 36
Wszystko będzie lepsze od projektu, że zdjęcia poniżej, ale patrząc na lekko widoczny zarys blizny w trailerze, miałem wrażenie, że będzie to jednak nieco subtelniejsze, ale nie wypowiadam się, póki nie zobaczę tego w akcji:
05-05-2008, 22:48
悟
Tu byl post, ktory w czasie sie nie zgral :)
-- Laozi
05-05-2008, 22:49
Nowy
Liczba postów: 669
tak Tyler, ale nie zapomnaj, że Batman Forever był na wskroś komiksowy. dlatego taki sztuczny design mnie nie dziwi.
a teraz popatrzcie na taką wersję. teraz jestem bardziej przekonana, że to fałszywka internetowa: http://img377.imageshack.us/img377/2354/denttdkzy6.jpg
Spojler
jak skończy Rachel
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
05-05-2008, 22:51
Ambasador białej rasy
jezeli faktycznie tak skonczy jak pokazane na obrazku, to nie moge sie doczekac filmu.
czy ja dobrze widze? - ona spada? Joker ja zrzucil/zepchnal?
05-05-2008, 23:58
Banned
Rachel nie zginie.
Co do rzekomego wyglądu Two-Face'a, dla mnie bomba, wygląda jak żywa wersja klasyka z Batman TAS:
Sana napisał(a):a teraz popatrzcie na taką wersję. teraz jestem bardziej przekonana, że to fałszywka internetowa: http://img377.imageshack.us/img377/2354/denttdkzy6.jpg
To ma być concept art, nie zdjęcie z filmu więc nawet jeśli jest to prawdziwe, to wciąż nie jest fotka z filmu.
PS. Mental, co w avatarze robi u ciebie gostek z tej badziewnej gry nieudolnie naśladującej filmy Manna?
06-05-2008, 00:04
Ambasador białej rasy
to straszna chujowizna
a rzekomy wyglad Two-Face'a jest na moje oko tragiczny. bardziej pasuje do parodii Batmana, a nie filmu, jaki probuje skroic Nolan. Mierzwiak, daj se luz:)
Cytat:PS. Mental, co w avatarze robi u ciebie gostek z tej badziewnej gry nieudolnie naśladującej filmy Manna?
straszy dzieci rzeznickim ryjem:)
06-05-2008, 00:11
|