The Matrix (1999-2022)
Dupy nie urywa. Właściwie to wali wtórnością i... Sterylnością.
Co ciekawe - nie pojawiło się wiele scen z teaserow teasera
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kiepski trailer.

Pierwszy Matrix to była rewolucja w efektach specjalnych, tutaj zaciąga sztucznością.
Sceny akcji same w sobie wyglądają ok, ale bez szału.
Morfeusz czy ktokolwiek to jest wygląda jak jakaś ruska przeróbka Morfeusza, zresztą nie tylko on.
Nie zapowiada się by fabuła była zbyt dobra.

Na plus tylko Keanu, jak zawsze.

Odpowiedz
W ogóle pierwsza minuta to wygląda na parodię. Neo u psychiatry, kaczka na głowie, tanie odwołania (tatuaż) i modernMorfeusz wyglądający jak ofiarą Cosplaya.

Coś tu poszło nie tak.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Za dużo plastiku. Nic z tego nie będzie.

Odpowiedz
(09-09-2021, 15:14)Capt. Nascimento napisał(a): Na plus tylko Keanu, jak zawsze.

Carrie-Ann wygląda świetnie. Prawie nic się nie zmieniła.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wygląda bardziej jak Sense8/Matrix: Crossover Episode niż kontynuacja poprzedników, ale może to i lepiej? W każdym razie nic w tym zwiastunie nie zapowiada tragedii. A to już coś.

Odpowiedz
Jakby to powiedział Kudłaty w The New Scooby-Doo Movies: "Today John Wick meets the Matrix"

Kompletnie nie czekam. Właściwie podpisuję pod ostatnim tu postem al-jarida.

Odpowiedz
nie czuć w ogóle klimatów trailerów do poprzednich Matrixów, pamiętam jak pokazywali Reaktywację, to było coś naprawdę WOW, Matrix się reaktywował, sceny, klimat, muzyka

a tutaj jakaś sklejka jakby to był podrasowany John Wick, ja tego nie kupuję i mam nadzieję, że co najlepsze zostało nie pokazane ale to wygląda jakby Neo znów się narodził na nowo i odtwarzał sobie poprzednie życie stad tak wiele scen znanych z pierwszej części albo maszyny postanowiły go zostawić bo okazał się wspaniałym źródłem zasilania ich świata

no nie wiem, chyba nie oglądam więcej materiałów i dopiero w kinie zobaczę co tam odstawili

Odpowiedz
W ogóle teraz ogarnąłem, że współscenarzystą jest David Mitchell, wiecie - ten od Atlasu chmur. Będzie wiało pretensjami, oj będzie :)

Odpowiedz
Koszmarna muzyka (to jakiś western albo film Tarantino?), wtórność, plastik, dobrze wyglądająca Trinity i może Neo, wtórność, recycling tych samych scen, denerwująca muzyka, Neo u psychiatry, Matrix remake.

To zapamiętałem.

Nie wygląda to zachęcająco.

Odpowiedz
Ale akcja wygląda słabo. W zupełnie innym stylu. Pewnie w samym filmie dadzą bardziej "matrixową" muzykę typu Juno Reactor, ale to nie uratuje słabej choreografii i efektów.
Dziwne, niby małpują sceny z pierwszego filmu by tchnąć życie w upadłą serię a mimo to nie czuć w tym tego samego pierwiastka., które miały nawet słabe sequele.

Odpowiedz
Mi się podoba to co widzę i wiem jaki jest kontekst tych powtarzających się scen, ale... ta muzyka jest fatalna, po prostu fatalna.

Odpowiedz
To wygląda jakbym puścił rodzicom oryginalnego Matrixa, a oni potem to streszczali mojej ciotce dodając, że no... takie tam fiu bździu dla dzieci... Kompletnie nie tego się spodziewałem. W tym nie ma żadnej tajemnicy, żadnej nawet próby budowy czegokolwiek. Porównajcie to z absolutnie wybitnym zwiastunem pierwszego Matrixa, po którego seansie można było dostać prawdziwej gorączki (polecam powtórkę ze świadomością, że nie wie się o czym jest film). Jestem super zawiedziony...
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(09-09-2021, 16:11)Corn napisał(a): polecam powtórkę ze świadomością, że nie wie się o czym jest film

Chętnie, tylko jak to zrobić? ;)

Odpowiedz
Wszystko wygląda przede wszystkim cyfrowo (sic!) i kolorowo.
Ta scena jak.rozpier*la ścianę w dojo wygląda jak hollywoodzka masturbacja nt. filmów typu Hero. Przy czym tam baśniowe widoczki były oszczędne i powalające. Tu?
Tu jest sterylny, komputerowy wyrzyg

Odpowiedz
Tak się zastanawiam, dlaczego to nie ma zielonego filtra, który był jedną z wizytówek serii? Stwierdzili, że whatever czy co?

Odpowiedz
A tego filtra nie pozbyto się już trochę przy remasterach?
.

Odpowiedz
Niech mi ktoś wyjasni jak oni chca polaczyc ten film fabularnie z koncowka serii? Jakies pomysly?

Odpowiedz
Właśnie, co z zielonym filtrem?

Odpowiedz
(09-09-2021, 16:24)Doppelganger napisał(a):
(09-09-2021, 16:11)Corn napisał(a): polecam powtórkę ze świadomością, że nie wie się o czym jest film

Chętnie, tylko jak to zrobić? ;)
Za pomocą wyobraźni ;)

(09-09-2021, 16:49)Doppelganger napisał(a): Niech mi ktoś wyjasni jak oni chca polaczyc ten film fabularnie z koncowka serii? Jakies pomysly?
Wydaje mi się, że to będzie takie "What if...", w którym Neo z oryginału nie wziął czerwonej tylko niebieską pigułkę
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon