Stały bywalec
Liczba postów: 13,448
Liczba wątków: 77
Ktoś w ogóle pofatygował się na IMDB, aby odnaleźć przyczynę zaklasyfikowania TDK do PG-13?
Rated PG-13 for intense sequences of violence and some menace
Bluzgów nie będzie, ale "intense violence" jak najbadziej :) Oczywiście nie w formie wyrywania kończyn, ale właśnie strzałów w plecy czy psycho-tekstów Jokera. Mnie wystarcza.
10-05-2008, 11:32
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Jesli to intense sequences of violence ma byc jak intense action violence w Begins, to znowu dostaniemy maksymalnie pociete sceny akcji tak by cala przemoc sobie wyobrazac i nie niszczyc mlodych umyslow polamanymi rekami.
No thanks...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
10-05-2008, 11:45
Banned
Liczba postów: 34,153
Tak znowu dostaniemy maksymalnie pocięte sceny akcji tak by całą przemoc sobie wyobrażać i nie niszczyć młodych umysłów połamanymi rękami.
Czy teraz dasz sobie spokój i przyjmiesz do wiadomości że TDK ma PG-13 i dwadzieścia kolejnych postów pisanych jakbyś dopiero przed chwilą się o tym dowiedział tego nie zmieni?
10-05-2008, 12:29
Nowy
Liczba postów: 121
Liczba wątków: 1
Prawda, nie zmieni to nic. Ale mamy prawo nie zgadzać się z słusznością takich ograniczeń.
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!
10-05-2008, 13:19
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Ale nie w kazdym poscie w tym temacie! Byl tu kiedys jeden taki, co powtarzal co dwa posty m.in. ze T2 to autoplagiat z T1.
10-05-2008, 13:41
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
Ten ktoś to wcale nie był tak bardzo kiedyś. A co do narzekania Chudego to bardziej mi to przypomina narzekanie Mentala. Mi też nie przeszkadza jak większości z was, że TDK będzie PG. Ten film nie musi mieć Rki by być wielkim dziełem. Ten obraz będzie wielkim dziełem.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
10-05-2008, 14:42
悟
No dobrze, skoro juz wszyscy znacie moje zdanie na pamiec, nie bede go powtarzal :)
Pogodzmy sie i zaspiewajmy Ere Wodnika :)
-- Laozi
10-05-2008, 14:42
悟
Chrupac to sobie moze, szkoda, ze nie bylo tego widac.
-- Laozi
10-05-2008, 14:53
.
Liczba postów: 27,878
Liczba wątków: 62
Lepsze chrupanie niż nic.
10-05-2008, 14:56
Stały bywalec
Liczba postów: 13,448
W takim razie Hitch zacieraj raczki na Machine Girl -
Tam wszystko chrupie, krwawi i odrywa się od ciała aż miło :lol:
10-05-2008, 15:50
Nowy
Liczba postów: 121
Liczba wątków: 1
Danus napisał(a):A co do narzekania Chudego to bardziej mi to przypomina narzekanie Mentala. Mi też nie przeszkadza jak większości z was, że TDK będzie PG. Ten film nie musi mieć Rki by być wielkim dziełem. Ten obraz będzie wielkim dziełem.
Oby tak było. Obym był w błędzie :D
Moje serce będzie się radować, jeżeli sprawa obróci się inaczej, niż wróżę :wink:
Bo nie ma to jak obejrzeć dobry, porządny film o moim ulubionym bohaterze :)
A z pewnością będzie porządny.
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!
10-05-2008, 16:07
悟
Zlamana reka wcale nie musi sie odrywac od ciala. Ludzie, dla was nie zgadzanie sie z PG-13 to od razu rzadza krwi i flakow tryskajacych na ekran. Nie chce makabry tylko zwykla, realistyczna przemoc.
-- Laozi
10-05-2008, 16:10
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Cytat:W takim razie Hitch zacieraj raczki na Machine Girl -
z dwojga zlego wybieram TDK. przegiecie albo w jedna, albo w druga strone. czy dzisiaj juz naprawde nikt nikomu nie potrafi zlamac gnata bez odrywania reki? (no dobra, bohaterowie Manna lamia, ale to akurat bohaterowie Manna, czyli inna epoka).
10-05-2008, 16:11
Nowy
Liczba postów: 320
Liczba wątków: 29
Nie wiem czy wspominałem o tym gdzieś o tym w tym czy innym topicu ale jedno na co licze że pokarzą jeden z moich ulubionych aspektów Batmana czyli go w roli detektywa i mistrza dedukcji przy którym Scherlock Holmes czy inny Detective Monk się chowa...
Jest to dla mnie aspekt we wcześniejszych filmach praktycznie nie ruszony. W pierwszym "Batmanie" nic, w "Returns" szybkie dochodzenie robi by odkryć tożsamść Pingwina i jego związek z gangiem cyrkowców i to wszysko, w "Forever" tyle co zagadki Riddlera rozwiązuje (co w przypadku tej ostatniej było akurat komiczne, choć w pozytywnym sensie jeśli mam być szczery :D ), w "...i Robin" nie pamiętam ale też chyba nic a w "Begins" też w sumie nic konkretnegonie ma (aby Ras go jako "Detective" nie adresował...Wstyd :p)
Licze że w nowym filmie Batman da wreszcie popis swoich detektywistycznych zdolności...
10-05-2008, 16:42
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Fakt, śledztwa Batmana to jego mocna strona. Ogólnie ta postać kojarzy mi się nie tylko z ponadprzeciętną fizycznością, ale właśnie wysokim poziomem inteligencji. Mimo wszystko najbardziej pociągający aspekt, którego także chyba nikt nie ruszy, przynajmniej na razie, to jego problemy psychiczne. Jego popadanie w obłęd, sięganie w niektórych wydaniach komiksu po narkotyki (bodajże nazywała się ta edycja "Batman: Venom"), ciągła walka ze sobą - "zabić, nie zabić?". Zawsze z ogromnym zaciekawieniem oddawałem się historiom poruszającym te tematy, bo człowieka zżerała ciekawość, jakiegoż to Gacek dokona wyboru.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
11-05-2008, 11:56
Nowy
Liczba postów: 320
Liczba wątków: 29
Wawrzyniec napisał(a):Mimo wszystko najbardziej pociągający aspekt, którego także chyba nikt nie ruszy, przynajmniej na razie, to jego problemy psychiczne.
Eeeemmm... Nie wiem jak w "Batman i Robin" ale dla mnie ten problem był poruszony we wszystkich Batmanach.
U Burtona mamy cały wątek traumy z dzieciństwa, chęć izolowania się, człowieka który czuje się źle we własnym ciele, dla którego maską nie jest nietoperz a sam Burce Wayne i to obsesyjne siedzienie w willi i czekanien a sygnał, czy zaakceptować nową kobietę w swoim życiu czy znie? ect....
W "Begins" z kolei mamy to samo, tylko pokazane od podstaw. Znów trauma, obwinianie się o zabicie rodziców, sroga chęć zemsty i zabicia Chilla, walka z łasnymi lękami ect..
A w "Forever" mamy cały wątek z demonami wewnętrznymi, Bruce nie wie czy powinien być Batmanem czy nie, znów obwinianie się o zabójstwo rodziców, jakieś nagłe retrospekcje z przeszłości...
Może nie w tak durzym stopniu jak ty to widzisz, ale dla mnie Batman we wcześniejszych filmach (nawet w Forever) akurat psychologiczne rozterki i problemy mam...
Przy okazji - przez całe "Begins" do znudzenia (tzn. to moje zdanie oczywiście, poprostu sądzę że padło to o jeden raz za wiele) przewija się hasło "Po co upadamy? Aby nauczyć się podnosić". Jestem ciekawy czy jakieś takie hasło/maksyma/morał/you name it będzie się przewijać przez "TDK"
11-05-2008, 12:33
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Oczywiście zgadzam się, były w poprzednich Batmanach jakieś problemy z samym sobą, ale coś takiego to ja widziałem w Spidermanach. Mi chodzi o prawdziwe sięgnięcie dna - popadanie w alkoholizm, sięganie po narkotyki, zabijanie z zimną krwią, palenie za sobą mostów itp. A gdy już nasz Gacek, po zorientowaniu się co zrobił, sięgnie po giwerę w celu rozprucia sobie łba, ostatecznie nie pociągnie za spust, bo zda sobie sprawę, że "Upadamy po to, aby się podnieść" :P:P:P. Okej, ta zbitka ostatnich kilku wyrazów brzmi czereśniacko, ale chyba wiadomo o czym piszę.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
11-05-2008, 12:42
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Też bym chciał zobaczyć prawdziwy upadek Batmana i to byłby świetny materiał na trylogię albo kwadrologię, ale nie ma najmniejszych szans, żebyśmy to zobaczyli. Chyba, że Batman przestanie być PG-13. Już nawet przestałem myśleć o tym, że w którymś "Iron Manie" zdecydują się pokazać alkoholizm Starka, bo przy PG-13 to jednak mała szansa. Szkoda.
11-05-2008, 20:01
Nowy
Liczba postów: 669
Liczba wątków: 2
chcecie zobaczyć coś ciekawego?
KLIK
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
11-05-2008, 21:27
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Obawiam się, że nie kapuję.