NOWOŚCI NA STRONIE
(16-11-2021, 19:31)desjudi napisał(a): po 1) to chyba pierwszy tekst Odysa od wielu miesięcy

I to ma być wytłumaczenie? :) Rozumiem, że jakby go rok nie było, to mógłby zabić :>

Cytat:2) ideolo jest obecne w felietonach Phila i w sumie nigdzie więcej aż tak ostentacyjnie

Jest w co drugim tekście, naprawdę (a u wybranych autorów, w każdym). Felietony to felietony, rządzą się trochę innymi prawami, ale w reckach też to masz, nawet jeśli przemyka gdzieś pomiędzy akapitami lub sprowadza się do samego podsumowania albo wstępu. I to się rzuca w oczy nie dlatego, że jest obecne, ale dlatego, że często jest ni przypiął, ni wypiął do poruszanego tematu; jest błędnie dolepione do kontekstu przez co odwraca uwagę od wartościowych rzeczy w tymże zawartych albo, co gorsza, jest błędne samo w sobie i wynika nierzadko z niezrozumienia poruszanych kwestii (bądź mylnego ich zrozumienia przy jednoczesnym pisaniu z pewnością godną rzeczy dokonanej, historyczne uwarunkowanej).

Cytat:3) sama obecność skrzywienia ideolo nie jest niczym złym

Jest to jak najbardziej zła rzecz, gdy dominuje nad tematyką portalu, gdy nie ma balansu w postaci "tej drugiej strony" (czy w tym wypadku: każdej innej) i gdy bierze wszystko pod lupę z tego samego punktu widzenia (bo brakuje obiektywności takim tekstom zupełnie).

Cytat:misie polarne przez to nie umierają

Jestem w stanie postawić każde pieniądze świata na to, że lewactwo sponsoruje dziś przynajmniej połowę nadmiarowych zgonów (i to pomijając pandemiczny cyrk). Far right w swoich najlepszych latach nie było tak niebezpieczne - i to nawet przy założeniu, że oni działali z premedytacją, a większość lewaków to chyba nawet nie ogarnia, że "walcząc miłością" i powielając bzdury (m.in. w artykułach) jedynie pogłębia bariery oraz szkodzi społeczeństwu.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No widzisz, ja się z tobą nie zgadzam od lat, ale cię lubię (walczę miłością!), nawet jeśli obwiniasz mnie o nadmiarowe zgony i szkodzenie społeczeństwu. Peace.

Nie wiem czy konteksty polityczne są zawsze dolepione błędnie. Może to jest tak, że te konteksty są istotniejsze dzisiaj bardziej niż kiedyś, co nie jest niczym złym, a po prostu... jest. Doskwierają też może bardziej, bo filmó jest zdecydowanie więcej niż kiedyś, bo seriale mają olbrzymie znaczenie, bo rzeczywistość jest bardzo inna - i te konteksty społeczne, polityczne narzucają się same, bo dotyczą dużej części współczesnej kultury.

Odpowiedz
O, nie wiedziałem, że mój tekst jest tutaj przedmiotem takiej dyskusji. Dzięki za docenienie wszystkim.

Wysyłałem go na adresy:
wspolpraca@film.org.pl
kontakt@film.org.pl
lukasz.budnik@film.org.pl

Coś tam korygowałem przed wysyłką i dopisałem kilka słów. Jak ktoś tutaj jest chętny, żeby go jednak przepchnąć na stronę, to będę wdzięczny. Chyba, że jest jeszcze jakiś adres, o którym nie wiem, to sam prześlę tam.
.

Odpowiedz
@desjudi

Tobie przynajmniej nie można zarzucić hipokryzji, bo ani nie uciekłeś, ani nie pousuwałeś wątków na forum, ale trochę mi się na śmiech zbiera jak sobie przypomnę te wszystkie lamenty, że się "szambo wylewa" i że "to forum filmowe!", no a tu proszę, jednak się okazuje, że owszem, można wrzucać politykę do recenzji, nawet na portalu filmowym, o ile oczywiście są to poglądy zgodne z moimi (tu piję do użytkowników Philopodobnych, nie do Ciebie). To jest czysta hipokryzja, i tego się wybronić nie da.

Zresztą, że forum skręciło na prawo jest stwierdzeniem tylko z pozoru trafnym, jeśli chodzi o poglądy forumowiczów, to panuje tu prawdziwy misz-masz, a jedynym wspólnym mianownikiem jest być może "anty-mainstrimowość". Po odłączeniu nikt tu nikogo nie próbował banować za poglądy, upomnienia lecą jedynie za chamstwo i dopóki ktoś ma do powiedzenia cokolwiek ciekawego w temacie, może czuć się zaproszony do dyskusji. Trudno mi sobie wyobrazić aby podobne warunki proponował imć Phil i spółka.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
#MuremZaSrebrnikiem

Ale w sumie to jeżeli niektórzy chcą równowagi na stronie, to może zamiast produkować się w Homofobii, można byłoby jakieś teksty na stronę przygotować? Bucho mógłby coś zrobić o złych Żydach w filmach. Chyba nawet Mental kiedyś taki temat założył. A sam Mental mógłby coś o broni palnej dać. Jak nie wiem, może w związku z tragedią na planie filmowym Aleca Baldwina, coś o trigger discipline .:) 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(16-11-2021, 22:36)Lawrence napisał(a): #MuremZaSrebrnikiem
Bucho mógłby coś zrobić o złych Żydach w filmach.

O zlych nie bedzie, bo brakuje materialu :) Natomiast tematow, ktore mozna poruszyc jest od groma i rzeczywiscie, jezeli nie bedzie problemu z publikowaniem to moze warto sie jakos zorganizowac w tej kwestii.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Lawrence napisał(a):Jak nie wiem, może w związku z tragedią na planie filmowym Aleca Baldwina, coś o trigger discipline .:)

To jest akurat niegłupi pomysł. Może kilku Cebulaków podłapie najprostsze na świecie zasady bezpiecznego posługiwania się bronią.

Odpowiedz
I w otwierającym akapicie ma być, że broń palna ratuje życie, a kto się nie zgadza ten ciota prysznicowa :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
I link do TEGO BLOGA oraz nagrania, jak Kyle Rittenhouse rozwala dwóch antifiarzy z AR-15, a trzeciemu precyzyjnym strzałem urywa bicepsa.

Ultimate prawactwo. Phil usunie całą stronkę :)

Odpowiedz
Zróbcie to. :)

A Srebrnik - spróbuj uderzyć do Łukasza Budnika prywatnie w takim razie, skoro tak radzi Des. Może na fejsie albo instagramie? Szkoda by było, zeby Twój tekst się zmarnował, jest bardzo dobry (i to nie z żadnych ideowych powodów - tak po prostu ;)).

Odpowiedz
(16-11-2021, 22:04)desjudi napisał(a): No widzisz, ja się z tobą nie zgadzam od lat, ale cię lubię (walczę miłością!), nawet jeśli obwiniasz mnie o nadmiarowe zgony i szkodzenie społeczeństwu. Peace.

Ostatnie czym bym Cię w życiu nazwał to "lewak", bo nim po prostu nie jesteś, nawet jeśli czasem skręcasz w te rejony oraz odwracasz wzrok od oczywistości, próbując to sobie jakoś inaczej wytłumaczyć - zupełnie jak teraz :>

Cytat:bo rzeczywistość jest bardzo inna - i te konteksty społeczne, polityczne narzucają się same, bo dotyczą dużej części współczesnej kultury.

No tak, bo wcześniej to, co działo się na świecie i polityka nie miały w kinie znaczenia, a konteksty w ogóle nie doprowadzały do powstawania konkretnych gatunków :]

Odpowiedz
Miały znaczenie, ale nie takie, sam widzisz jaka jest rzeczywistość. Ale tam gdzie ty widzisz szklankę do połowy pustą, ja widzę do połowy pełną - i w tym banale się różnimy ;)

A z tym byciem lewakiem, to ja już ci kiedyś chyba mówiłem - intelektualnym wyzwaniem będzie zastąpienie tego słowa jakimś innym skoro ono odnosi się czegoś więcej niż posiadania poglądów politycznych skierowanych na lewo :)

Odpowiedz
I wojna o Srebrnika?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(17-11-2021, 10:15)desjudi napisał(a): A z tym byciem lewakiem, to ja już ci kiedyś chyba mówiłem - intelektualnym wyzwaniem będzie zastąpienie tego słowa jakimś innym skoro ono odnosi się czegoś więcej niż posiadania poglądów politycznych skierowanych na lewo :)
No to może jesteś lewicowcem po prostu? "Lewak" raczej oznacza kogoś, kto jest albo mocno zradykalizowany i/albo zaślepiony i głupi. Tak jak "prawak".

Odpowiedz
(17-11-2021, 10:15)desjudi napisał(a): Miały znaczenie, ale nie takie

Bez komentarza.

Cytat:A z tym byciem lewakiem, to ja już ci kiedyś chyba mówiłem - intelektualnym wyzwaniem będzie zastąpienie tego słowa jakimś innym skoro ono odnosi się czegoś więcej niż posiadania poglądów politycznych skierowanych na lewo :)

To, co napisał Crov + należałoby w końcu uznać, że świat nie dzieli się tylko na lewaków i prawaków :>

Odpowiedz
Są przecież jeszcze symetryści. Zdaniem Donka, Tomka i Romka to właśnie symetryści są najgorsi
.

Odpowiedz
w sprawie srebrnika:

[Obrazek: lb.jpg]

że też tutaj nie można wklejac po prostu grafik... co to za forum, który mamy rok? ;)

Odpowiedz
Strasznie skomplikowana sprawa...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Można wklejać grafik:

[Obrazek: tabelkagrafik.jpg]

A co do srebrnika to bardzo się cieszymy. To pierwszy krok do przejęcia portalu :)
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Z tym przejęciem to trzeba uważać bo (Pedo)Phil jest już bardziej doświadczony. Na forum usunął tylko kilka tematów, tym razem pójdzie na całość. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon