The Matrix (1999-2022)
Wczoraj wydano też demko technologiczne Matrix Awakens na Unreal Engine 5. Można pobrać na konsolę:

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(10-12-2021, 12:27)Spoilerowo napisał(a): te kolorki w scenie pociągu i to CGI wali po oczach, jakby nie mogli nagrać normalnie pociągu w Tokio z drona albo np. nocą

nawet nie argumentujcie, że po Rewolucjach na końcu Matrix też tak pięknie, cukierkowo wyglądał
Wydaje mi się, że albo nie mogli kręcić w Tokio bo Covid, albo tak miało być - sztucznie
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

[Obrazek: community-dean.gif]

Odpowiedz
Strzelam, ze w tej czesci Matrix bedzie programem stworzonym przez...czlowieka. Ludzie poszli w transhumanizm, polaczyli IA z ludzka swiadomoscia (i odwrotnie), a potem zniewololi reszte populacji. Zrobia doslownym to, co wczesniej bylo glownie symboliczne.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Tak to dokładnie wyglądało :p

Niemal na pewno Priyanka Chopra to ta dziewczynka, Sati :)

Tak zerknąłem i chyba nawet już na pewno, nawet na Filmwebie jest już wpisana jako Sati :p

Odpowiedz
motywy z umywalką widzę nigdy się nie znudzą WB

Odpowiedz
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
z sieci natrafiłem na takie info, coś co już znamy z trailerów
no i chyba zastosowano motyw z Wonder Woman 1984 gdzie
niestety ale transgenderowe równouprawnienie
no jeżeli tak to wygląda to trylogia i to co w niej było zostało spuszczone w kiblu

Odpowiedz
Podobno najsłabsze elementy tego filmu to jego wyglad i akcja, do tego jest przewidywalny i nie ma w nim nic zaskakującego.

Jest nakręcony zupełnie inaczej niż poprzednie części i to nie jest coś co wypada na korzyść tej części, a sceny akcji nie są tak dynamicznie i nakręcone z pazurem jak wcześniej, są bardzo sztuczne i widać w którym momencie używano linek do podtrzymywania aktorów.

Mój entuzjazm opadł, obejrzę i zobaczymy jak odbiorę tą część, ale...

Odpowiedz
Pierwsze opinie średnio entuzjastyczne. Widać, że film podzielił widownię - https://www.rottentomatoes.com/m/the_matrix_resurrections

Moje obawy budzi głównie porównanie do The Force Awakens - czyli jedziemy na nostalgii, ale nie dajemy za wiele w zamian:

Cytat:"Resurrections" feels like it's trying to tap into the success of other franchise reboots like "Star Wars: The Force Awakens," straddling the line between nostalgia and a reboot that will (likely) kick off an entirely new series of "Matrix" films.

No cóż, jutro się przekonam, czy Wachowska umie jeszcze w kręcenie filmów po ostatnim kupsztalu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Jeremy Jahns nazwał ten film takim misz maszem The Force Awakens i The Last Jedi, czuję w kościach, że będzie sraka.

Odpowiedz
OST cała playlista już jest

cóż trylogia mi się podobała ale czuję, że ten film będzie ją brutalnie gwałcił

Odpowiedz
zwykle zanim nie obejrzę filmu unikam wszelkich recenzji, rottentomateosów itd - ale teraz jakoś mówię a co mi tam i obejrzałem bezspojlerową recenzję grace randolph i poza ciekawostką że wachowska korzystając z pandemicznej przerwy chciała się wymigać od kończenia filmu (?) padły tam dwa przeciwstawne argumenty:

Po pierwsze, żeby nie iść do kina tylko obejrzeć na hbo max, bo nie ma tam nic spektakularnego, słabe sceny akcji.

i że film będzie się podobał osobom którym podobała się druga i 3cia część.

No mi się podobała ale jakoś straciłem zapał. Pewnie będzie następny crap jak wszystko ostatnio.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
A to wyjdzie w tym samym czasie na HBO?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
najwyraźniej.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Ostatnia premiera równoległa na HBO MAX.

A co do Grace to bym jednak uważał. Od początku była sceptycznie nastawiona i chyba nawet gdzieś napisała bzdurę, że WB powinno oddać markę w bezpieczniejsze ręce, a nie powierzać sequel Wachowskiej.

Możnaby pewnie tutaj polemizować, ale ja uważam, że skoro sequel ma być spartolony, to niech chociaż odpowiedzialność spadnie na pierwotnego współtwórcę, a nie na jakiego no-name'a, którego w innych okolicznościach najpewniej przydzieliło by WB.

Flopnie, to przynajmniej zamkną temat i tyle.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
To daruje se kino. Choć chciałbym zatoczyć koło: byłem na pierwszym - pójdę na ostatni. W sumie na drugim też byłem więc trochę nierówno ;).
Ale znając życie na tej wsi będzie dopiero w styczniu więc...

Odpowiedz
Film juz dostepny na VHS-ach

Odpowiedz
Z napisami? ;)

Odpowiedz
Z napisami czy bez, nie warto, naciągane 4/10 to maks co mogę dać :) scenka po napisach doskonale oddaje poziom tego filmu:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon