The Matrix (1999-2022)
Z niby-Smithem to podwójna żenada, bo on trochę jest traktowany jak fanservice - tak jakby Weaving tam miał być i żuć scenerię ku ucieszy widzów. Problem w tym, że go tam nie ma :P A zamiennik nawet nie próbuje się z tym równać. Beka, bo przecież Ian Bliss w Reloaded/Revolutions perfekcyjnie odgrywał Weavinga odgrywającego Smitha. A tu nic, zero.

Odpowiedz
mi to się nie klei, że w pierwszej części Lana nabija się ze studia i samo studio zaakceptowało taką formę, to wygląda jak tani żart ale to jest poważny chyba film z dużym budżetem i zrobić taki szajs

teraz tylko czekać aż ktoś wpadnie na super pomysł aby nagrać 4 część Powrotu do przyszłości i będą przez pierwszą godzinę wyśmiewać poprzednie części bo to takie "hehe coool patrzcie kurde ale śmieszne"

Odpowiedz
Tymczasem na rottentomatoes 66% od krytyków, 64% od widzów :D
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
(26-12-2021, 12:48)Spoilerowo napisał(a): teraz tylko czekać aż ktoś wpadnie na super pomysł aby nagrać 4 część Powrotu do przyszłości i będą przez pierwszą godzinę wyśmiewać poprzednie części bo to takie "hehe coool patrzcie kurde ale śmieszne"
Dopoki żyją Robert Zemeckis i Bob Gale nie będzie żadnych kontynuacji ani remake'ów BTTF. Oczywiście to nie oznacza, że kolejny film nigdy nie powstanie, bo to chyba jedyna popularna marka, która nie jest regularnie dojona, ale chyba nie w najbliższej przyszłości.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Na tym etapie można już chyba spokojnie powiedzieć że nie chodzi o kręcenie kontynuacji i zarabianie na tym pieniędzy, chodzi o zniszczenie kultury :)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
(26-12-2021, 13:27)Negatywny napisał(a): Na tym etapie można już chyba spokojnie powiedzieć że nie chodzi o kręcenie kontynuacji i zarabianie na tym pieniędzy, chodzi o zniszczenie kultury :)

Coś w tym jest.

Mam to, leży obok mnie ale boję się odpalać.

Odpowiedz
Szczerze?
Żałuję, że to w ogóle spróbowałem oglądać.

Odpowiedz
Miałem iść do kina, ale po waszych opiniach, dam sobie spokój. Lepiej obejrzeć coś dobrego niż kolejny szajs w stylu Riana Johnsona.

Odpowiedz
(26-12-2021, 13:49)Gieferg napisał(a): Szczerze?
Żałuję, że to w ogóle spróbowałem oglądać.
Postanowione. Głos Gieferga mnie przekonał. Jebać M4 i wszystkie te pseudokontynuacje. Bond dostaje u mnie jeszcze jedną szansę przez wzgląd na stare dzieje, jeśli nie dostarczy i będzie kolejnym woke-gównem to kończę z nowoczesną sequelozą do czasu kolejnej zmiany paradygmatu.

Nie będę dawać Holly zarabiać na niszczeniu kultury ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
O co chodzi z tymi ripami HDR? Przecież to wygląda jak kupa
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
O to chodzi, że próbujesz je pewnie oglądać na sprzęcie nie obsługującym HDR.

Odpowiedz
(26-12-2021, 14:04)Gieferg napisał(a): O to chodzi, że próbujesz je pewnie oglądać na sprzęcie nie obsługującym HDR.

XDD

Odpowiedz
zaczynam serię "codzienny rozwalony na fotelu Morfeusz" (tzn. w tym filmie jest to wyrób morfeuszopodobny)

[Obrazek: comment_1640217796XzW5MldQUuxOY2JbgVOa15.jpg]

Odpowiedz
(26-12-2021, 14:04)Gieferg napisał(a): O to chodzi, że próbujesz je pewnie oglądać na sprzęcie nie obsługującym HDR.

Też mi to przeszło przez myśl ale... Czemu nawet screeny z takich materiałów wyglądają dennie?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Bo nie da się pokazać czegokolwiek z HDR na ekranie bez możliwości HDR, to znaczy da się, ale obraz jest wtedy nienaturalnie ciemny. Trzeba oglądać albo HDR na HDR albo SDR na SDR.

Odpowiedz
Sprawdzę ;)

Odpowiedz
(26-12-2021, 13:27)Negatywny napisał(a): Na tym etapie można już chyba spokojnie powiedzieć że nie chodzi o kręcenie kontynuacji i zarabianie na tym pieniędzy, chodzi o zniszczenie kultury :)

Kultury, ktora sie stworzylo jako zastepstwo dla innej, a teraz sie ja niszczy, zeby bydlo pozostalo z niczym. Klasyka :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(26-12-2021, 12:48)Spoilerowo napisał(a): mi to się nie klei, że w pierwszej części Lana nabija się ze studia i samo studio zaakceptowało taką formę, to wygląda jak tani żart ale to jest poważny chyba film z dużym budżetem i zrobić taki szajs

A czemu nie ? Wg założenia żyjemy w Matrixie więc skoro "Matrix" można powiedzieć "zmienił świat" to i w Matrixie musiał się pojawić właśnie Matrix :)

Odpowiedz
Maj gad, ale to jest zle, tak zle, ze az dobre, ale nadal zle :)

Zostala mi niecala godzina, ale wyglada na scisla czolowke najgorszych filmow roku. Nie pijam czesto, ale tutaj wystrzelilem juz dwie szklaneczki Baileysa i trzy Franciszkanery, bo inaczej byloby ciezko.

Turbofanem Matrixa nigdy nie bylem i ogolnie beka, i wyjebongo, ale dla calej masy kinomanow byl to. i ciagle jest jeden z tych filmow-sacrum, ktore zmienily ich zycie. Ot, Star Wars przelomu wiekow. I tutaj truizmy, Hollywood buduje nowe mity wryte gleboko w nasza wyobraznie, swiadomosc i psyche, tworzy nowe religie (filmowe), ktorymi to atomizuje wiadaca kulture (swiadomie, badz nie, ale wynik jest ten sam) przez co zaszczepia duchowa schizofrenie, po czym chyba celowo robi widzom w mozgu syntax error tego typu produkcjami.

Widzowie sa dla nich chyba tak troche takie doswiadczalne zwierzatka, ktorym po kilku dekadach testow, gdzie z chirurgiczna precyzja wszczepia sie "wspomnienia" i poczucie glebokiej nostalgii, a takze jakis tam uniwersalny przekaz (mem w zasadzie wpleciony w ich duchowe DNA), a kiedy nastaje wlasciwy czas to wszystkie te tak pieczolowicie zbudowane i zmagazynowane w zbiorowej swiadomosci mythosy wpierdalne sa prosto na betonowa sciane. Kulturowa lobotomia.

https://s26162.pcdn.co/wp-content/uploads/2019/07/lobotomy-1.jpg

Ogladam dalej....
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Mi też została godzina, ale musiałem przerwać, bo już nie mogłem zdzierżyć poziomu chujowiny w tym. Zaczęło się od ciekawego konceptu na tę historię i tyle dobrego. Widać, że razem z jajami Wachowski wyciął sobie też kreatywność. Do tego całość wygląda mega tanio, sterylnie i telewizyjnie. Widać brak Pope'a za kamerą, brak Yuena w scenach akcji, słychać brak Davisa w tle. Całość jest totalnie nijaka, nieangażująca, a meta-żarty robią się bardzo szybko bardzo wymuszone.

Pierwsza połowa to 0/10.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon