PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
(03-02-2022, 10:29)raven.second napisał(a): Raczej nie jest rozkojarzony, tylko ma ptsd z czasów Order 66 
Moim zdaniem jest, nawet Luke mówi, że się zastanawia czy Grogu wkłada w to serce i ewidentnie tak nie jest, dopiero później trochę się otworzył przy treningu z piłką, ale generalnie wciąż jest wyciszony w przeciwieństwie do tego jaki był przy Mando.
03-02-2022, 10:43
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,445
Liczba wątków: 29
O taką kontynuację oryginalnych filmów nic nie robiłem.
Jakże twórcy tego serialu pięknie orają tych JJ Abrahamsów i resztę.
Luke wygląda prawie doskonale (choć nie lepiej niż intro z "Terminator Dark Fate). Chyba to już ten moment, że można nakręcić wszystko. Czyli filmy-kontynuacje po wielu latach z tymi samymi aktorami, odmłodzonymi. Oczywiście kwestia ile to kosztuje bo tu może być haczyk.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
03-02-2022, 14:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2022, 14:51 przez shamar.)
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,937
Liczba wątków: 15
Patent na odmładzanie ma chyba Disney, bo to technologia, którą sami jako pierwsi wprowadzili do filmów (to nie jest to samo co deepfake). Wydaje mi się, że teraz kwestia ceny to kwestia energii potrzebnej do wyrenderowania obrazu tak by oszukać ludzkie oko. Wydaje mi się, że około dekady dzieli nas od sytuacji, w której całkowicie sztuczny aktor będzie mógł zagrać z żywymi, ale nie sądzę, że będzie to przyjemny seans. Nie wiem jak wy ale ja czułem podskórny niepokój patrząc na Carrie Fisher w ostatnich SW
03-02-2022, 15:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2022, 15:12 przez Corn.)
PapaBoomer
Z tego co rozumiem, to w przypadku odcinka z Mando, oni nie odmładzali Hamilla tak jak np. RDJ w Civil War tylko odtwarzali całą jego postać tak jak np. Tarkina i posługiwali się mnóstwem technologii, a ten gość z YT co go zatrudnili co prawda używał Deep Fake ale nie do końca wiadomo co dokładnie robił, wiadomo tylko, że uzyskiwał lepsze efekty niż poprzednicy.
03-02-2022, 15:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2022, 15:30 przez marsgrey21.)
CGI Paul Walker
On chyba nałożył Deep fake na tą ich finalną wersję. Czyli podrasował coś, co już zrobili.
(03-02-2022, 15:11)Corn napisał(a): Patent na odmładzanie ma chyba Disney, bo to technologia, którą sami jako pierwsi wprowadzili do filmów (to nie jest to samo co deepfake).
Terminatora nie robił Disney a jest póki co perfekcja. Hamilton, Furlong wyglądają jak żywi aktorzy. Arnold też ale ma okulary więc... Gdyby ktoś mi powiedział, że to jakaś usunięta scena nakręcona w 1991 to bym uwierzył. Tu nie ma "martwych oczu", co często się zdarza przy cyfrowych postaciach.
Nie sprawdziłem kto nad tym pracował. Może to samo studio.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
03-02-2022, 16:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2022, 16:16 przez shamar.)
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,120
Liczba wątków: 57
Obstawiam, ze to zrobilo ILM bo chyba bylo glownym studiem od efektow specjalnych.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
03-02-2022, 16:41
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,347
Liczba wątków: 74
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
03-02-2022, 17:34
Użytkownik
Liczba postów: 238
Liczba wątków: 4
Zgadzam się, że harcerz Fett to nic dobrego, jednak w oryginalnej trylogii jak został załatwiony to dosłownie komedia. Odcinek z Lukiem i Grogu to chyba po to, by przyciąć na kosztach i pokazać pejzaże oraz bryłowate roboty. Liczę, że odkladają na dobry rozpierdol w następnych odcinkach. Zastanawia mnie jeszce skuteczność kolczugi z beskaru - to nie jest tak, że część plazmy z blastera zostanie odbita, a część przejdzie przez szparki? Kolczuga ma sens tylko i wyłącznie przy atakach kinetycznych i raczej ostrzach niż obuchach
03-02-2022, 21:41
PapaBoomer
(03-02-2022, 21:41)Pixie napisał(a): Zgadzam się, że harcerz Fett to nic dobrego, jednak w oryginalnej trylogii jak został załatwiony to dosłownie komedia. Odcinek z Lukiem i Grogu to chyba po to, by przyciąć na kosztach i pokazać pejzaże oraz bryłowate roboty. Liczę, że odkladają na dobry rozpierdol w następnych odcinkach. Zastanawia mnie jeszce skuteczność kolczugi z beskaru - to nie jest tak, że część plazmy z blastera zostanie odbita, a część przejdzie przez szparki? Kolczuga ma sens tylko i wyłącznie przy atakach kinetycznych i raczej ostrzach niż obuchach
W następnym odcinku, finalowym odcinku sezonu.
03-02-2022, 22:00
Stały bywalec
Liczba postów: 3,085
Liczba wątków: 28
7 odcinków, a póki co najlepsze to te bez głownego bohatera. BTW z Ashoką mogli się nieco wstrzymać.
04-02-2022, 23:38
Oskarmeister
Liczba postów: 6,852
Liczba wątków: 18
Po tym serialu nie mam żadnych oczekiwań co do Kenobiego. Pewnie też będzie się snuł i nic nie robił.
05-02-2022, 01:53
CGI Paul Walker
No. Tylko żeby był na poziomie Hamilla.
05-02-2022, 01:53
Fhtagn
Liczba postów: 5,355
Liczba wątków: 9
Ale nie musi być na poziomie Hamilla przecież. McGregor doskonale wygląda - jest starszy, ale nie tak jak Guiness, a od chwili gdy podrzucił dzieciaki (królom na pięknej planecie i farmerom na zadupiu) mógł się trochę postarzeć. Gdy Luke dorośnie, Kenobi osiągnie wiek i wygląd Guinessa
05-02-2022, 09:27
PapaBoomer
Jestem ciekaw jaki był zamysł na ten serial, bo cała wina spada na Rodrigueza którego nie chcę gnoić, bo wyreżyserował tylko 2 odcinki i wiem, że gość na pewno wkłada w to serce i chce wykonać dobrą robotę, to inna sytuacja jak z Johnsonem który zesrał się na fanów, a potem jeszcze obrzucał gównem na twitterze.
Reżyseria nie jest problemem tylko ogólna wizja całego serialu i scenariusz, a za ten jest odpowiedzialny Jon Favreau. Całość w ogóle wygląda na nieprzemyślaną, bo Mando nawet na początku pomimo prostoty potrafił zwięźle zawiązywać akcje, zapowiadać przyszłe wątki, a tutaj tak do końca nie jest, mamy co prawda setup pod Bobe ujeżdżającego Rankora, ale ile było tych scen z nimi? 1? Więc gdy pojawi się na nim to nie będzie to jakiś wielki pay-off.
Cad Bane który pojawił się w ostatnim odcinku i który raczej będzie głównym bossem dla Boby, już wcześniej powinien zostać zapowiedziany podobnie jak Luke który był określany mianem Jedi, ale nikt nie wiedział, że to będzie on. Tutaj od początku powinni wprowadzić motyw "terroryzującego pobliskie miasteczka rewolwerowca", a tak większość rzeczy pojawia się znikąd.
05-02-2022, 10:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2022, 10:03 przez marsgrey21.)
CGI Paul Walker
(05-02-2022, 09:27)raven.second napisał(a): Ale nie musi być na poziomie Hamilla przecież. McGregor doskonale wygląda - jest starszy, ale nie tak jak Guiness, a od chwili gdy podrzucił dzieciaki (królom na pięknej planecie i farmerom na zadupiu) mógł się trochę postarzeć. Gdy Luke dorośnie, Kenobi osiągnie wiek i wygląd Guinessa 
Chodziło mi o CGI Forda. Ktoś chyba usunął post. Albo wstawił.
05-02-2022, 11:37
Użytkownik
Smutne, bo to jedyny serial który obecnie oglądam. Wciąż każdy odcinek lepszy niż cała nowa trylogia filmowa, która moim zdaniem ma wartość ujemną - ale to wciąż zbyt mało. Zasmuciliście mnie tym, że to ostatni odcinek sezonu.
07-02-2022, 03:38
CGI Paul Walker
Zaraz będzie "Kenobi" i "Andor". "Mando 3" pewnie w przyszłym roku. Co tu smutnego? Szczególnie, że to przecież miniseriale.
07-02-2022, 03:42
Użytkownik
To, że już teraz nie mam czego oglądać - expanse minęło, posucha straszna. Nie o samego Bobę chodzi, a o brak tych małych przyjemności. Na rynku gier także dramat, też doszli do wniosku, że plując graczom twarz jak przy premierze FO76 i przy podbiciu poprzeczki przez Cybercucka 2137 można świetnie zarobić. Tak więc nie mam seriali, nie mam gier, dobrze, że książek jeszcze nie palą, ale jednak odmóżdżył by się człowiek
07-02-2022, 03:47
CGI Paul Walker
Są też stare rzeczy. Seriale, gry.
07-02-2022, 11:56
Użytkownik
Wszystko co stare znam, lubię ale ile można. Wykorzystuję tę posuchę i więcej pracuję oraz wracam do mojej nadludzkiej formy, koniec offtopu
07-02-2022, 19:52
|