10-08-2020, 22:21
|
Tron: Legacy
|
|
Dobór reżysera rzeczywiście ultra-dziwny. Niemal jak coś w stylu Ritchie przy Aladynie, a to skończyło się dość średnio. Ciekawe czemu nie wzięli Kosinskiego :/ Zajęty czymś innym, czy po prostu akurat Davis spłaca kredyt i to jemu nadarzyła się okazja na szybką chałturkę?
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
Bardzo lubię Tron: Legacy, a zapowiada się niestety na to, że do sequela nie wróci nikt odpowiedzialny za niego.
10-08-2020, 22:30
Leto już usunął ten twitt.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 11-08-2020, 08:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-08-2020, 08:00 przez marsgrey21.)
Ciekawe czy Jared Leto, aby wczuć się w rolę już zaczyna jeść pendrive'y? ;)
Siłą Tron:Legacy była strona audio-wizualna o bez Kosinskiego na pokładzie jakoś średnio mnie ten film ciekawi. Boję się, że Disney pójdzie bezpieczną, odmierzoną od linijki drogą. 22-08-2020, 21:23
Przecież dwójka też taka była. Jak rimejk jedynki
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 22-08-2020, 21:37
To jest jakaś wielka niewiadoma. Skoro ta technika jest taka dobra i dostępna dla amatorów, czemu nie używają jej wielkie studia wydające setki milionów na filmy?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-12-2020, 03:27
Widziałem to kiedyś, obejrzałem, i takie tam patrzydło. Wróciłem teraz po latach i..
ło krucafuks, ale to jest dobre :) Generalnie to jest taka.. "Diuna" Villeneuve'a, tylko zrobiona jak trza :) Naprawdę jest to dobrze wyważone - i jest to jakby remake pierwszej części, i familijniak o rodzinie, i dramat obyczajowy, i monumentalne widowisko sf uderzające wizualem i muzyką, i historia oparta na motywach biblijnych/religijnych. I wszystko to jest ze sobą.. zgrane. Co ciekawe też zauważyłem pewne.. znajome rzeczy (film jest z 2010) Więc Flynn.. stworzył grę TRON która istnieje w tym świecie zamiast poprzedniego filmu, jest powszechnie znana i widzimy oparte na niej figurki? Matrix Ressuections :p Więc Flynn siedzi w ukryciu i nic nie robi aby przeciwnik nie wzrastał w siłę? The Last Jedi :p No .. bardzo podobne motywy ;) A teraz zapowiada się bardzo podobnie "The Flash" postać mentora - Keaton zamiast Bridgesa, przejście do innego świata w sprawie rodzinnej, odbicie - drugi Flash zamiast CLU i niezwykła dziewczyna która ma zmienić świat - Supergirl zamiast Quorry. No, zobaczymy ^^ Wracając, podoba mi się cały wątek Bridgesa, to jak decyduje się działać aby wyzwolić syna jednocześnie wiedząc że będzie musiał się poświęcić. Podoba mi się że CLU nie jest typowym złolem, działa wg tego jak stworzył go Bridges, ma z nim mocny osobisty związek i nie jest po prostu tworem - jest częścią Bridgesa z którym się na powrót scala na koniec. No i wiadomo - to są Bóg Stworzyciel, jego Syn i ten co się zbuntował ;) Strasznie podoba mi się końcówka z Quorrą gdy widzi słońce (jak sobie wyobrażała) i świat - i jest to zdecydowanie najlepszy kawałek aktorstwa Olivii Wilde w tym filmie. Główny temat muzyczny .. miód. Ten klimat... Ode mnie 9/10 ;) 03-02-2022, 22:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2023, 00:54 przez Rozgdz.)
Chciałem tutaj jeszcze coś napisać, bo jak tak sobie poczytałem i pooglądałem parę rzeczy to tak jakby.. nie porusza się pewnych rzeczy, albo.. czasami. Za to często narzeka się na fabułę.
No więc napiszę (bo czemu nie, najwyżej nie będzie to nic nowego tylko same nudy :p) Kolorystyka. Kolorem Flynna jest ten "świecący biały", kolor CLU to żółty lub pomarańczowy. Takimi kolorowymi "kostkami" bawi się tutaj Flynn. Niby proste i oczywiste ale warto w różnych sytuacjach zwrócić uwagę jak się tu bawią tymi kolorami ;) CLU najpierw jest w kolorze Flynna, potem - gdy się buntuje - ma już swój własny. Czemu CLU się buntuje ? CLU miał zbudować doskonały system, do tego stworzył go Flynn. Tymczasem pojawiły się ISO. One nie wpisywały się w system. Bridges stracił zainteresowanie systemem i zajął się fenomenem ISO który go zachwycił. Flynn i ISO stali się przeszkodami do budowania systemu. CLU więc zadał Flynnowi kluczowe pytanie - i gdy ten potwierdził zadania CLU...Gdyby Flynn zmienił zadania CLU do buntu by prawdopodobnie nie doszło. Bo jednak zadał to pytanie i widać że w końcowym starciu - mimo skrajnych emocji - nie potrafił zabić Flynna. Ta gestykulacja rękami CLU jest też przesadzona ale nawet w tym widać ten emocjonalny stosunek CLU do Flynna. Można by nawet powiedzieć że w pewnym sensie cała trójka - Sam, Quorra i CLU są rodzeństwem - "dziećmi Flynna". CLU czuje się oszukany i zdradzony i nie są to jego wymysły. Flynn po prostu przestał myśleć o nim i jego zadaniach. To Flynn jest odpowiedzialny za wszystko co zrobił CLU. Przeprosiny Flynna na końcu nie są za nic (i to naprawdę przypomina spotkanie Luke'a i Kylo Rena ;) Na czym polega plan CLU? CLU chce ściągnąć Sama aby wywabić Bridgesa z ukrycia i zdobyć jego dysk. Sam wcale nie ma zginąć na wyścigach motocykli ;) Ma dostać się do Flynna i "namieszać". I właśnie to się dzieje ;) Inwazja "na zewnątrz" jest z kolei logicznym rozwojem systemu dalej. Od momentu gdy Flynn decyduje się podążyć z Samem do portalu ma świadomość że będzie tam musiał zmierzyć się z CLU. I wie że będzie musiał zniszczyć CLU czyli znowu wchłonąć go w siebie co doprowadzi tez prawdopodobnie do jego własnej śmierci. To jest cały czas historia Flynna, jego błędów i ich konsekwencji jako Stwórcy i ostatecznie próba odkupienia tego poprzez powstrzymanie CLU, uratowanie syna i danie światu niezwykłego cudu który go zmieni - Quorry. No i chyba tyle moich uwag ;) 05-02-2022, 19:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2022, 19:12 przez Rozgdz.)
Nowy poziom, gadka z samym sobą. Rozwijasz się albo jakiś program uzyskał samoświadomość. :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 05-02-2022, 21:09 ![]() ![]() Gdyby Trona zrobił Jodorovsky. Obłędne grafiki wygenerowane przez Midjourney. Więcej: https://www.facebook.com/groups/officialmidjourney/posts/452769117014658/ 26-11-2022, 22:54
A ić pan. Teraz żałuję, że taki film nie istnieje. Toż to przepiękne jest.
W ogóle pierwszy Tron zawsze wyglądał dla mnie jak demo filmu, proszące się o reżysera z wizualnym wyczuciem. Niby Legacy w jakimś stopniu to nadrobiło, ale jednak jest dla mnie zbyt... iPhone'owe. 27-11-2022, 00:04
Ponoć Tron 3, z Leto, o podtytule Ares dostał zielone światło.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 19-01-2023, 22:24
Fajnie. Lubię to uniwersum. Mam nadzieję, że wróci Jeff Bridges.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
19-01-2023, 22:28
Wątpię, myślę, że jego wątek skończony, powrót Sama i Quorry wydawał się naturalny, ale skoro zatrudniają Leto to raczej to odpada, sporo kontrowersji wokół jezósa, dziwne, że Disney go zatrudnia, szczególnie, że jego udział nie przyciąga widzów.
Tron Legacy uwielbiam, lekki, piękny film, swoją drogą, Tron Legacy to najlepszy legacy sequel ever made, bardzo sprytnie napisany, to taka o wiele lepsza wersja The Last Jedi, mamy nowego bohatera który szuka "legendy", okazuje się, że legenda stworzyła nowego złoczyńcę który zniszczył jego dziedzictwo, w Tronie to Iso w TLJ, padawani Luke'a, koniec końców legenda musi się z nim uporać. Nawet strong female character jest lepsza w Tronie, jest lepsza, ale jednocześnie nie jest niezniszczalna i koniec końców, trzeba ją ratować kilkukrotnie. Tak czy siak, oczekuje, że ten nowy film nie będzie mieć żadnych zalet poprzednika, ani pod względem scenariusza, ani reżyserii, udziału Big Flynna Lebowskiego, o Daft Punk nie wspominam. 19-01-2023, 22:49 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: 316677237_10158734357892116_496592862974...e=6387690E]](https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/316677237_10158734357892116_4965928629748069437_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=x0S6xte1zG4AX9J-UJ1&tn=X3z6QRsllxqpk6_j&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfDLPaAlnaKZlUQLeIkX4d6R8b1CzePdY3O9x1FfkY_oWQ&oe=6387690E)
![[Obrazek: 316937368_10158734358147116_245968700379...e=6387743C]](https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/316937368_10158734358147116_2459687003794205608_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=sFDylQ6tTnsAX-wxBG7&tn=X3z6QRsllxqpk6_j&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfCgY9cXYkhX2TwX4PO-X--e5NQrLTRO5rG81dDJlxk39A&oe=6387743C)