Soundtracki
OST do "Birds on a Wire" jest tak dobry, że muszę to powiedzieć - "kiedyś to była muzyka filmowa, dzisiaj nie ma muzyki":

Odpowiedz
Ha, zaledwie tydzien temu zaliczylem powtorke z BOAW (edukacja Dagmary trwa) i pozniej przez killa don na glosnikach krazyl ten kawalek, bo jej sie wkrecil:

Ta gitara, saksofon - ciareczki.

Odpowiedz
Bardzo dobry OST. Mój ulubiony Zimmer z tego okresu to jednak:

Black Rain też dobry

Odpowiedz
Rain Man bardzo dobry, ale gdzie mu tam do...

Odpowiedz
Ależ genialny score miał ten film:

Odpowiedz
Uwielbiam ost z "Białych piasków", szczególnie otwarcie. Zawsze jak tego słucham, mam ciary:

Odpowiedz

[Obrazek: feeling-it-music.gif]

Odpowiedz
(14-12-2020, 19:13)Derelict Machine napisał(a): Ależ genialny score miał ten film
Przede wszystkim to miał świetne zdjęcia i pracę kamery. Mija prawie 40 lat i Nieśmiertelny się do tej pory nie zestarzał. Normalnie się ciśnie frazes "Dziś takich filmów nie kręcą".

A muzycznie ten kawałek też niczego sobie:

Odpowiedz
Ale montaż, mimo, że w wielu scenach dobry - tu kolejna wtopa. Skąd tam się Brenda wzięła?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Bardzo dobry OST do bardzo dobrego (choć nieco zapomnianego) filmu - "Young Sherlock Holmes". Kompozytor - Bruce Broughton:
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Richard Robbins - The Remins of the Day. Jak wspominałem jest coś czarującego w tej muzyce. Strasznie niedoceniony soundtrack.

Odpowiedz
Przypadkiem trafiłem na końcówkę "Czary Ognia" w tv i usłyszałem ten kawałek, ale mi melancholia/depresja wjechała...

Odpowiedz
"Czara Ognia" jest przezajebista.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Soundtrack do Death Note to jest małe arcydzieło, każda nuta.

Odpowiedz

Jarałbym się potencjalnym sequelem gdyby nie fakt, że teraz Netflix robi serial w którym głównymi bohaterami będą kadeci, a Dredd grany przez Karla może się pojawi, a może nie...

Odpowiedz
Netflix? Pierwsze słyszę. Kiedy w ogóle były jakieś ostatnie newsy o tym serialu?

Odpowiedz
Jeszcze przed pandemią. Ten serial nie powstaje, a pierwsze słyszę o Netlixie - chyba nawet nie doszło do etapu odsprzedania tego któremuś ze streamingów (tu mogę się mylić).

Za wikipedią:
On 10 May 2017, Entertainment Weekly announced that independent entertainment studio IM Global and Rebellion have partnered to develop a live-action TV show called Judge Dredd: Mega-City One. The show is planned to be an ensemble drama about a team of Judges as they deal with the challenges of the future-shocked 22nd century.

Także 5 latek minęło i chyba nic nowego ;)

Odpowiedz
Dredd to jeden z najlepszych filmów akcji ostatnich dwóch dekad (hiperbola czy nie, chui mnie to boli) i do tej pory nikt nie zauważył, że ten film wciąż jest odkrywane przez publikę i że jest potencjał na sequel...

Odpowiedz
W 2020 było info, że mają napisane scenariusze do wszystkich epizodów 1 sezonu i że chyba szukają odpowiedniej platformy streamingowej. Ale pewnie temat stanął w miejscu przez pandemię.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Na tubie wpadł Vladimir Cosma i przesłuchuję niektórych utworów. Ten, z serialu []i[Châteauvallon[/i] szczególnie mi się spodobał:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon