DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
(14-03-2022, 05:40)marsgrey21 napisał(a): Taka plotka, istnieje taka możliwość.

[Obrazek: u42c1zve38n81.jpg?width=960&crop=smart&a...fe21dc621f]

Już Abrams czy ktoś inny zapowiedział że Constantine nie będzie biały. Ale mówiło się wtedy o kimś w stylu Riza Ahmeda. Wolałbym takiego Ahmeda, jakby go pofarbować na blond i pod odpowiednim światłem ustawić, to wyglądał by wciąż quasi komiksowo, w niektórych seriach John był rysowany tak ciemniej. Szkoda jeśli wezmą po prostu czarnego i całkiem się odetną od wizerunku z komiksów. Wychodzi ma to że Matt Ryan z tanich seriali będzie jedynym wiernie oddanym Constantinem, bo Keanu to też inna postać nie tylko w kwestii włosów.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
CW kręci serial "Gotham Knights" i potwierdza się reguła, że w tym biznesie nie znosi się rudzielców. Cały serial to miszmasz różnych komiksów i pojawi się między innymi Robinka z "Powrotu Mrocznego Rycerza"

[Obrazek: 2022.03.09-10.36-boundingintocomics-62292bea65e7c.jpg]

Odpowiedz
Czy w historii kina była jakaś pozytywna ruda postać? Pippi Pończoszanka się nie liczy.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Moja ulubiona z ekranizacji komiksów: Rorschach. Podobno u Moore'a był socjopatą. W filmie jest jedyną postacią, z którą trzymałem sztamę. Właściwie to jest postać szlachetna. Okrutny mściciel, postępujący wg własnego, prostego kodeksu. Jest jak jedyna stara dusza w otoczeniu bandy psycholi i new-ageowych iluminackich popierdoleńców typu Ozymandiasz czy Dr Manhattan. Ci chcą zagłady, by na nowo budować. Ten motyw niepokojąco często pojawia się w filmach dla mas. "Watchmen" nie jest filmem dla mas, ale też zawiera to globalistyczne pierdzenie o potrzebie zagłady ludzkości by uratować ludzkość.

[Obrazek: 7dc633c6c2b8e18cb7f07e5080f22c5b.jpg] 
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
(12-04-2022, 19:58)Pelivaron napisał(a): Czy w historii kina była jakaś pozytywna ruda postać? Pippi Pończoszanka się nie liczy.

Piotr z Cudownego dziecka:
[Obrazek: cudowne_dziecko_08_gallery.jpg]

I jego imiennik Piotruś Pan z wersji Disneya:[Obrazek: peter-pan-2_orig.jpg]

Za ile było to pytanie ;)?

Odpowiedz
Ron weasley
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Stary Roma Weasleya.

Odpowiedz
(12-04-2022, 20:29)OGPUEE napisał(a): I jego imiennik Piotruś Pan z wersji Disneya:[Obrazek: peter-pan-2_orig.jpg]

Z Disneya to akurat sporo.

Ariel, Herkules, Quasimodo, Kim Possible.

I lisy. Jak lis z "Lisa i psa". I antropomorficzny lis z "Robin Hooda". I antropomorficzny lis ze "Zwierzogrodu".

Odpowiedz
Arielka jest Afroamerykanką i każdy to wie.

Odpowiedz
(12-04-2022, 20:59)al_jarid napisał(a): Ariel, Herkules, Quasimodo, Kim Possible.
Jeszcze Merida.

A z Europy to jeszcze Obeliks.

Odpowiedz
Rudy z rodziny zastępczej.

Odpowiedz
Romek! Rudy to był w Blok Ekipie (a temu daleko do postaci pozytywnej).

Dobrzy rudzi to też byli m.in. Bójka i Sara Bella z Atomówek i kontynuując wątek Disneya - Pepper Ann. EDIT: I jeszcze mama Dextera z jego Laboratorium (on nie, bo bardzo często zdarzało mu się być skurczygnatem)

Odpowiedz
(12-04-2022, 20:14)Tomkiewicz napisał(a): Jest jak jedyna stara dusza w otoczeniu bandy psycholi i new-ageowych iluminackich popierdoleńców typu Ozymandiasz czy Dr Manhattan. Ci chcą zagłady, by na nowo budować. Ten motyw niepokojąco często pojawia się w filmach dla mas. "Watchmen" nie jest filmem dla mas, ale też zawiera to globalistyczne pierdzenie o potrzebie zagłady ludzkości by uratować ludzkość.
Widzę że to kolejna rzecz którą wypacza ekranizacja. Jakbym pracował dla Schwaba to kazałbym spalić wszystkie kopie tego filmu :)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Na szczęście nie czytałem Moore'a, a teraz już na pewno tego nie zrobię :) Wolę trwać w niewiedzy i nie czuć dysonansu. Amen.

PS: Już mam wszystkie wersje, więc możesz szepnąć Schabowi na ucho by całopalił. Wtedy stając się właścicielem jedynych kopii, dorobię się fortuny, zabiorę Żonę i osiedlę w ciepłym kraju nad Adriatykiem. Amen 2.0.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
Cytat:Na szczęście nie czytałem Moore'a, a teraz już na pewno tego nie zrobię :) Wolę trwać w niewiedzy i nie czuć dysonansu. Amen.
Czemu na szczęście? Wybitna lektura, film to spaczona wypłaszczona wersja dla pachołów z macburgerowa
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Tomkiewicz napisał(a):ale też zawiera to globalistyczne pierdzenie o potrzebie zagłady ludzkości by uratować ludzkość.
Głoszone przez głównego złoczyńce. Chyba, że sympatyzujesz ze złoczyńcami.

Odpowiedz
Aquamanowi też się dostało.

[Obrazek: 3rt8eoltq5t81.jpg?width=640&crop=smart&a...2de34e55b5]

Odpowiedz
Coraz więcej wskazuje na to, że nowy Constantine będzie czarny, kilka różnych źródeł to podaje, a wszystkim będzie kierował Jar Jar Abrams. Jebać to, poczekam sobie na drugą część z Keanu, prędzej czy później zrobią.

Odpowiedz

Odpowiedz
(14-04-2022, 20:42)marsgrey21 napisał(a): Coraz więcej wskazuje na to, że nowy Constantine będzie czarny, kilka różnych źródeł to podaje, a wszystkim będzie kierował Jar Jar Abrams. Jebać to, poczekam sobie na drugą część z Keanu, prędzej czy później zrobią.

To już pomału zaczyna być tradycją że krążą słuchy o Abramsie i czarnoskórej wersji superbohatera. Czekam na czarnoskórego Batmana :)

Keanu Reeves jest chętny do powrotu, jakiś czas temu Stormare wspominał że jest możliwość kontynuacji więc... Ja się trochę zdziwię jeśli w DCEU nie będą chcieli mieć Keanu Reevesa ;)

https://film.org.pl/news/keanu-reeves-wciaz-jest-chetny-na-powtorzenie-roli-constantinea

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości