Black Women Forever
Liczba postów: 2,857
Liczba wątków: 4
Ja również chciałbym zobaczyć drugą część z Keanu. Ale bądźmy konsekwentni, bo jak ktoś już teraz płaczę na AfroConstantine przed premierą, a może poza kolorem skóry będzie bardzo wierny komiksowi, to powinien też krytykować film z Reevesem, który wyrzucił do kosza komiksowego Johna, tworząc własną wersję o zupełnie innej osobowości (i kolorze włosów, i bez kultowego kremowego prochowca).
Wracając jednak do filmu z Keanu, imo jest niedoceniany. Stawiam go w swojej topce filmów DC. Kreacja piekła, gesty klimat, umierający John, ta "duszność". I jeden z najlepszych ekranowych Lucyferów. Odpowiadał mi też lekki vibe czasów Matrixa. W sequelu miał pojawić się nihilistyczny Jezus, który stracił wiarę w misję Ojca. Jak mi przykro że nie nakręcili kontynuacji... Ale może jeszcze kiedyś, póki Keanu jest na topie. Patrząc jakie klapy DC miało w kinie na początku 2000, te wszystkie Catwomen i Jonah Hexy, jeszcze bardziej doceniam ten mały diamencik w postaci Constantine'a z tego okresu.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
15-04-2022, 01:17
Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,163
Liczba wątków: 6
Ten film był moim pierwszym zetknięciem z tą postacią nie miałem więc z czym porównywać. Dzisiaj zresztą też Keanu jest jedyną wersją Constanine'a jaka mnie jakoś obchodzi ;)
15-04-2022, 01:29
Black Women Forever
Serial z Mattem Ryanem jest dobry, jeśli ktoś lubi telewizyjną taniznę. Ja np. lubię, zwłaszcza po latach spędzonych na Supernatural seriale o demonach mają u mnie taryfę ulgową na niski budżet. A Ryan to idealny Constantine, charakterologicznie jak wyjęty z kart Hellblazera.
15-04-2022, 01:33
Oglądałem i było w porządku. Ale nie zrobiło na mnie nawet w przybliżeniu takiego wrażenia :) No, ale tam byli tez kapitalni Tilda Swinton i Stormare ;)
15-04-2022, 01:41
Black Women Forever
Co do tej maski Keatona, pamiętam że na zdjęciach z planu Batgirl wyglądala lepiej, bardziej w stylu Returns czy Forever. Poczekam na oficjalne zdjęcie z werdyktem. Choć entuzjazm opadł nawet na powrót Keatona, skoro wiele wskazuje że DCEU w tym filmie dokona defekacji na mit Supermana.
15-04-2022, 01:50
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Podobno nowy Constantine, przy czym warto zaznaczyć, że szukali konkretnie czarnego aktora od samego począku.
15-04-2022, 17:26
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
A będzie chociaż szlugi jarał?
15-04-2022, 17:29
Stały bywalec
Liczba postów: 12,507
Liczba wątków: 29
(13-04-2022, 04:45)marsgrey21 napisał(a): Aquamanowi też się dostało.
![[Obrazek: 3rt8eoltq5t81.jpg?width=640&crop=smart&a...2de34e55b5]](https://preview.redd.it/3rt8eoltq5t81.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=34b1fe05bbd773a86f93b267323cc52de34e55b5)
O, jest Mkbewe z Kapitana Bomby :).
15-04-2022, 17:35
Stały bywalec
Liczba postów: 5,902
https://filmozercy.com/wpis/beda-zmiany-w-filmowym-swiecie-dc-comics-co-planuja-nowi-wlasciciele-z-discovery
Cytat:Jedną z kluczowych zmian, jakie David Zaslav chce wprowadzić w pierwszej kolejności, ma być ponoć uporządkowanie działów odpowiedzialnych do tej pory za tworzenie treści na podstawie komiksów wydawnictwa DC Comics. Mówi się, że nowy dyrektor generalny dąży do usystematyzowania działu DC Entertainment, któremu brakowało do tej pory spójnej strategii w kreowaniu marki. Jeszcze przed domknięciem fuzji Zaslav rozpoczął poszukiwania odpowiedniego kandydata, który zająłby się kontrolowaniem wszystkich rozwijanych projektów tak, aby nadać im wspólny kierunek. Mówiąc wprost: nowy dyrektor generalny poszukuje kogoś, kto będzie pełnił w Warneru funkcję taką, jaką od lat w Marvelu sprawuje Kevin Feige.
Jedną z kandydatek, którą rozważał Zalsav była Emma Watts pracująca na dyrektorskich stanowiskach w wytwórni 20th Century Studios i Paramount Pictures. Źródła donoszą jednak, że Watts nie była zainteresowana przyjęciem stanowiska w Warner Bros. Discovery. Aktualnie nie jest też jasne, jaką rolę w tworzeniu wspólnego świata DC Comics będzie odgrywał dotychczasowy szef DC Films, czyli Walter Hamada, który pozostaje związany z firmą do końca 2023 roku.
Zaslav wierzy jednak, że znalezienie kogoś, kto będzie wiedział, jak wykorzystać skrywany potencjał marki DC Comics, jest kluczowym elementem fuzji, który zapewni firmie wpływy na lata. Z obozu najważniejszych przedstawicieli Discovery docierają też głosy, że największe postacie takie jak Superman zostały niepotrzebnie porzucone i wymagają rewitalizacji. Nie jest jednak jasne, jak aktualni dyrektorzy wyobrażają sobie odrodzenie marki Człowieka ze stali. Mówi się także, że Zaslav i jego zespół z uznaniem spoglądają na „Jokera” wyreżyserowanego Todda Phillipsa, który według nich jest doskonałym przykładem tego, jak drugoplanowe postacie ze świata DC mogą być wykorzystywane w przyszłości.
Eh.. żeby to nie skończyło się tak, że przyszła nowa ekipa i teraz zaorają niemal wszystko, niezależnie czy to działało czy nie, a zostawią/przywrócą bzdety. Np. Jenkins pewnie nie wykopią...
Uporządkować bajzel, wyklarować koncepcje? Ok, spoko. Ale wolałbym, żeby nie poszli w całkowity klon-MCU, bo to dzielone uniwersum zaczyna mnie tam już męczyć.
Natomiast super byłoby jakby powstała jakaś dywizja do robienia samodzielnych filmów w stylu Jokera. I w ogóle, żeby robili więcej tego typu rzeczy. Choć niekoniecznie tylko te powiązane z BatVersum i Batmana.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
15-04-2022, 18:03
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Byle nie zrobili z tego kolejnego emsiju, dlatego mutanci FOXa i DC było ciekawsze od marveli, bo robili to na co mieli pomysły zamiast na siłę wszystko łączyć i robić "fazy".
Feige kiedyś powiedział o czym ludzie zapominają, że ich głównym rynkiem są dzieciaki, te filmy/seriale to wciąż mają być action comedy i nic więcej i dla przykładu to, że przylukrują jakiś film jednym jumpscarem, nie uczyni z niego zaraz horroru, a w przypadku DC jeśli będą chcieli to mogą zrobić taki rasowy horror i to jest ich przewaga.
15-04-2022, 18:29
Black Women Forever
Dla mnie idealnym wyjściem byłoby DCEU powiązane w jednym uniwersum, z Supermanem a nie kuzynką podróbką, a obok filmy w stylu Jokera, The Batman. W ramach spójnego fabularnie DCEU wciąż możemy mieć tak różne filmy jak Aquaman i The Suicide Squad. Spójność to nie tylko easter eggi, po prostu filmy mają się nie wykluczać fabularnie.
15-04-2022, 20:39
Czyli potrzebują np takich działań jak wprowadzenie serialu z Supermanem dla popularyzacji postaci aby przyszłe filmy z postacią więcej zarabiały? I ogólnie wiązanie różnych rzeczy przez filmy, seriale i animacje....
No kto by mógł się tym np zająć... Zaraz, zaraz, wiem !!! Facet który jest "zamieszany" w całą masę filmów, seriali, komiksów i animacji DC - Geoff Johns !
Tylko on się tym chyba zajmuje jakoś od MoS...
(15-04-2022, 18:29)marsgrey21 napisał(a): Feige kiedyś powiedział o czym ludzie zapominają, że ich głównym rynkiem są dzieciaki, te filmy/seriale to wciąż mają być action comedy i nic więcej i dla przykładu to, że przylukrują jakiś film jednym jumpscarem, nie uczyni z niego zaraz horroru, a w przypadku DC jeśli będą chcieli to mogą zrobić taki rasowy horror i to jest ich przewaga.
Akurat w przypadku Marvela to trudno o tym zapomnieć oglądając ich filmy (szczególnie Spider-Many). Na szczęście jednak wciąż robią takie produkcje jak "Eternals" :p
15-04-2022, 20:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2022, 20:45 przez Rozgdz.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,317
(15-04-2022, 17:26)marsgrey21 napisał(a): Podobno nowy Constantine, przy czym warto zaznaczyć, że szukali konkretnie czarnego aktora od samego począku.
![[Obrazek: SD-Headshot-Crop_Gloria-Obianyo-e1635246832508.jpg]](https://deadline.com/wp-content/uploads/2021/10/SD-Headshot-Crop_Gloria-Obianyo-e1635246832508.jpg)
Dlaczego?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
15-04-2022, 22:01
Black Women Forever
Rozgdz, Johns byłby idealnym Feigem DCEU, problem w tym że bywał producentem jeszcze w czasach Snydera, pechowo trafiał na mniej udane komercyjnie projekty. Ray Fisher wciąż nazywa go rasista na Twitterze, więc zły PR się za nim ciągnie. Teraz pracuje w małej skali, będąc showrunnerem serialu na The CW o postaci która sam stworzył w komiksach (Stargirl), więc pewnie nie chciałby znów się babrać w ten śmietnik.
16-04-2022, 00:19
Jeśli robi dalszą część "Flashpointu" przy okazji filmu to coś jest na rzeczy :p
Z dotychczasowych filmów to bardzo często coś przy filmie robił (np jest współautorem story komiksowego prequela do MoSa czy story "Aquamana" ) albo był autorem komiksów do których film się odwoływał ("Aquaman", "Shazam", JL) albo coś tam jeszcze. To on też przecież napisał "Flashpoint", działał przy "Green Lanternie" z Reynoldsem, działał w "Arrowverse". Zdaje się "Black Adam" też będzie się odwoływał do komiksów Johnsa (tak słyszałem gdzieś, chyba u Ichaboda).
Nie pamiętam teraz wszystkiego na wywołanie ale kiedyś zwróciłem na to uwagę i ten facet jest w zasadzie niemal wszędzie w ten czy inny sposób.
To jest trochę zastanawiające :p
16-04-2022, 01:13
Black Women Forever
(15-04-2022, 17:29)yacajackowski napisał(a): A będzie chociaż szlugi jarał?
Blanty będzie palił
16-04-2022, 01:28
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,904
Liczba wątków: 15
Będzie vape’ował
16-04-2022, 07:54
Black Women Forever
I będzie miał takiego drogiego e-papierosa z tych dużych, z pentagramem.
16-04-2022, 11:48
Oskarmeister
Liczba postów: 6,838
Liczba wątków: 18
(15-04-2022, 17:26)marsgrey21 napisał(a): Podobno nowy Constantine, przy czym warto zaznaczyć, że szukali konkretnie czarnego aktora od samego począku.
![[Obrazek: SD-Headshot-Crop_Gloria-Obianyo-e1635246832508.jpg]](https://deadline.com/wp-content/uploads/2021/10/SD-Headshot-Crop_Gloria-Obianyo-e1635246832508.jpg)
Potwierdzony.
https://www.filmweb.pl/news/%E1%B9%A2%E1%BB%8Dp%E1%BA%B9+D%C3%ACr%C3%ADs%C3%B9+jako+John+Constantine.+Serial+o+przygodach+egzorcysty+szykuje+J.J.+Abrams-146219
21-04-2022, 10:30
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,317
WTF?
Rozumiem koorva, że taką czcionką będą go pisać? A na Polaków ciągle srają?
Ṣọpẹ Dìrísù
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
21-04-2022, 11:04
|