18-05-2022, 20:22
|
Top Gun: Maverick (2020) reż. Joseph Kosinski
|
|
Jedyne co pamietam z tego filmu (tj. cos co bylo warte zapamietania) to ten kawalek M83:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
18-05-2022, 20:29
Kompletnie o tym zapomnialem. Przy czym rzeczywiscie to jest maly motyw na plus.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
18-05-2022, 20:32
Wolę jednak Tron niż film z którego nic prawie nie pamiętam oprócz Olgi .
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 18-05-2022, 20:45
Fajnie, ze jednak z niektorymi doszedłem do fajnego wniosku: zdanie Gejferga mamy w dupie. No i fajnie.
Piszac kino najwyzszych lotow to nie tak, ze jest to fabularnie kino z najwyzszej polki. Wiadomo, historia byla juz mielona na rozne sposoby w innych produkcjach jednak Kosinski z prostego jak cep scryptu stworzyl dzielo znakomite wizualnie, przepiękną muzyką sportretowane zdjecia, udźwiękowienie to jest kosmos w tym filmie, glowne postacie to nie puste wydmuszki i tutaj po raz kolejny mamy znakomitego Cruise'a. Miedzy innymi dlatego ten film robi tak mocne wrazenie.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 18-05-2022, 21:02 (18-05-2022, 20:22)Bucho napisał(a): Jedyne co pamietam z tego filmu (tj. cos co bylo warte zapamietania) to ten kawalek M83: Zajebista pioseneczka. Słucham co jakiś czas :) Ale ta to już mistrzostwo: A film faktycznie na jeden raz. Specjalnie się nie nudziłem, ale nie wiem po co miałbym wracać.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
18-05-2022, 21:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2022, 21:18 przez Dr Strangelove.)
Ci, którzy narzekają na Kosińskiego, a nie oglądali OTB, to materiał na dobrą bekę :)
Jeszcze Mavericka nie widziałem, ale wierzę, że Kosiński dostarczy. O ile Tron to dla mnie takie meh/10 (w porywach 5), Oblivion 8/10 to OTB 10/10 i film dla wielu kompletnie nieznany, ale też wyjątkowy.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
19-05-2022, 07:33
Tak sobie słucham tej nowej piosenki Gagi (podoba mi się, a jak komuś się to nie podoba, że mi się podoba, to niech mnie do sądu poda) i naprawdę cieszę się, że wersja filmowa pozbawiona jest tego dziwnego intro z fałszującym, przesterowanym wokalem.
23-05-2022, 15:52
Przecież jemu to żadnego cierpienia nie sprawia :) Wszystko jest wyreżyserowane.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
25-05-2022, 13:48
Ale trzeba przyznać, że chemię mają bardzo fajną. Było już widać przy okazji filmu ze skokiem z samolotu.
25-05-2022, 14:49
Jak widzę Cordena, a potem przypomnę sobie, ze program który obecnie prowadzi był poprzednio hostowany przez Craiga Fergusona, to mi ręce opadają.
Abstrahując od innych czynników które sprawiają że gościa się po prostu nie da lubić, to ma on najbardziej punchable face w showbiznesie. Natomiast ujęcia lotnicze fajne, a P-51D zawsze spoko ;) 25-05-2022, 15:19 (25-05-2022, 14:49)ugh napisał(a): Ale trzeba przyznać, że chemię mają bardzo fajną. Było już widać przy okazji filmu ze skokiem z samolotu.Pod koniec Tomek stwierdził, że Corden zawsze może być jego wingmanem :D
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
25-05-2022, 15:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2022, 15:29 przez Dirk.) Wolfman napisał(a):Abstrahując od innych czynników które sprawiają że gościa się po prostu nie da lubić, to ma on najbardziej punchable face w showbiznesie.Osobiście podejrzewam, że to on stoi za gwałtownym przyspieszeniem starzenia się u Tomka. Po prostu Corden samą swoją obecnością wywołuje raka, jak dr Manhattan. 25-05-2022, 15:43
Ten film ma swoje problemy, czasem większe, czasem mniejsze, zwłaszcza na polu fabularnym.
ALE NA BOGA ILE TU JEST SERDUCHA <3 i nostalgii, która nie polega na heheszkowaniu z retrostylu lat 80-tych, tylko wkomponowano ją umiejętnie w teraźniejsze realia szkół pilotów. Z jednej strony mamy takie sceny jak robienie sobie selfiaków czy pisanie na Messengerze do kumpla, a z drugiej przygrywający z maszyny w barze David Bowie i klasyczna napinka z wymianami uprzejmości. Współgra to ze sobą znakomicie. Zresztą Kosinski przeistacza się powoli w zdolnego rzemieślnika, który coraz lepiej waży składniki. Już w Only The Brave potrafił dobrze podbudować historię grupy bohaterów, ale tutaj wskakuje poziom wyżej - to film o Mavericku. I to jest zaskakujące, jak mocno przesunięto tu ciężar w kierunku tej postaci. Warto było czekać od pierwszego teasera na Comic Con. Znajdą się pewnie tacy, którzy napiszą że Top Gun 2 jest przereklamowany, albo że nie ma zarysowanego villaina, pomarudzą na lekko pokaleczony 3 akt. Ale ja od pierwszej sekundy i napisów początkowych poczułem się jak w 1993 roku, kiedy mój tata po raz pierwszy puścił mi przez pomyłkę na VHS pierwszą część ;) Daję 9/10 bez namysłu, bo wygląda to świetnie, trwa tyle ile ma trwać, a Cruise rozgrywa partię życia. Aha, scena z to mój kandydat na scenę 2022 roku. CO ZA EMOCJE.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
26-05-2022, 20:13 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Ghostbusters (1984-2020) | Juby | 729 | 131,357 |
18-03-2026, 14:54 Ostatni post: slepy51 |
|
| Bad Boys (1995-2020) | Hitch | 176 | 36,876 |
29-05-2025, 00:38 Ostatni post: shamar |
|
| Seria Sherlock Holmes (2009-2020) | Anonymous | 222 | 45,977 |