Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Super było to, że Maverick grał razem z nimi
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Top Gun: Maverick (2020) reż. Joseph Kosinski
A jak miałem ocenić jak nie ma połówek. Ajednak bliżej mu do 8 niż 7.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Znalezione w sieci.
BOB - Badass On Board :D

[Obrazek: 290491173_7775325072541825_7978570817267...e=62C413CF]
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
W filmie bylo troche inaczej.... Wg pocisku Hangmana - "Baby on Board" ;)

Odpowiedz
w USA film rządzi, spadek tylko -14% i kolejne 25 mln wpadło, łącznie w USA 564 mln a na świecie 1.1 mld

Odpowiedz
Duża szansa na wejście do TOP 10 w historii amerykańskiego BO. Niebywałe.

Odpowiedz
Opłacało się przesuwać premierę 1346765 razy zamiast wrzucić to na Netflixa czy cos

Odpowiedz
opłacało się zrobić dobry film po prostu

Odpowiedz
Bez Chin! BEZ CHIN!

Marvelowskie kolorowe antykino kasuje po 1.5-2 miliardy $$$, bo setki milionów kitajców ogląda te papke.

Odpowiedz
(03-07-2022, 22:15)Spoilerowo napisał(a): opłacało się zrobić dobry film po prostu

Jakby to było takie proste to Dredd albo BR2049 rozjebaly by Box Office :)

Odpowiedz
Dokładnie, tu nie ma reguły. TGM - oprócz tego, że jest znakomitym filmem od czysto "filmowej" strony - ma też pewne cechy i właściwości, których nie da się zaplanować ani przewidzieć. Kontekst czasowy + sentymenty + tęsknota za blockbusterem w starym stylu robią swoje. No i znacznie lepsza kampania promocyjna niż taki np. "Dredd".

Odpowiedz
Oraz Tomek w roli głównej, który jednak jest bardziej boxoffice'owym nazwiskiem niż Karl Urban.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Oczywiscie, ale Spoilerowo powiedział, że opłacalo się zrobić po prostu dobry film - niestety to nie jest takie łatwe. Kupa dobrych filmów przepada w boxoffisowej czarnej dziurze :)

Odpowiedz
Dredd to też kino komiksowe, więc i tu nie ma reguły
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
https://www.joblo.com/top-gun-3-miles-teller-tom-cruise/
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(09-07-2022, 12:03)shamar napisał(a): https://www.joblo.com/top-gun-3-miles-teller-tom-cruise/
Może zrobić i osadzić to w czasach Wojny Wietnamie i pokazać narodzenie się Top Gun w tamtych realiach? W końcu tam latał ojciec Mavericka. Również latał Viper. Nie wiem, tak tylko snuje pomysł.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Nie ma opcji, aby Tom w tym nie zagrał. Jeżeli chcą z tym ruszyć w ciągu 1-2 lat to Maverick wciąż będzie jakimś mentorem, być może wreszcie ustawionym życiowo (Jen ;)) i pewnie będzie to z jakimś motywem "ostatniej misji", aby zamknąć jego historię raz na zawsze. 

Jeżeli temat będzie rozwijać się tak wolno jak w sequelu to raczej Cruise'a zobaczymy w roli, w jakiej ostatnio wystąpił Ed Harris. Pytanie, czy będzie mu się jeszcze chciało.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
w poniedziałek powinno pęknąć 600 mln w USA i pozostaje zepchnąć 623 mln Avengers z 9 miejsca

MUSISZ TOM!

Odpowiedz
Chciałem tylko powiedzieć, że scena 2:15 to szczytowe osiągnięcie kinematografii
.

Odpowiedz
Potwierdzam, niesamowita rzecz i jedna z najlepszych scen w dziejach kina.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(15-07-2022, 20:49)srebrnik napisał(a): Chciałem tylko powiedzieć, że scena 2:15 to szczytowe osiągnięcie kinematografii
Zgadzam się co do joty. Fajnie zmontowali reakcję kolejno wszystkich no i sam lot Mavericka wizualnie kapitalnie się ogląda.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon