Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Super było to, że Maverick grał razem z nimi
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Top Gun: Maverick (2020) reż. Joseph Kosinski
Miliard 800.
Rekord Paramountu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
1,2b wg bomojo Mniejsza w sumie o to, bo kwota jest iście imponująca.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Skad Wy te liczby bierzecie? :)

(16-07-2022, 17:33)shamar napisał(a): Miliard 800.

Rekord rzeczywiscie jest, ale poki co to mowimy o miliardzie 200+

Z BOM:

Grosses
DOMESTIC (50.1%)
$605,962,568
INTERNATIONAL (49.9%)
$602,500,000
WORLDWIDE
$1,208,462,568
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
jeżu, napisałem źle :) Chodziło mi o 1,2b :D
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
To mogłem się jebnać. Bo myślałem że podali osobno 1200 i 600.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
ale fajne chopaki

[Obrazek: P4Q7qcK.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Fajnie by było gdyby Tom był z nimi. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ej, a tak w ogóle to jest prawda co Raczek opowiadał w swojej recenzji, że po pierwszym podejściu do sceny na plaży Tom obejrzał materiał i zjebał wszystkich, że nie są wystarczająco dopakowani, więc mają wracać na siłownię, zrobić rzeźbę i po paru tygodniach nakręcili to znowu? Bo coś mi się nie chce wierzyć i wydaje mi się, że gość koloryzuje.

Odpowiedz
Chyba sobie to wymyślił. Z jakiegoś bliżej nieznanego mi powodu czytałem wywiady z aktorami o ich treningach to tego filmu i nikt nie wspomniał nigdzie, że musieli poprawiać muskulaturę do dokrętek
.

Odpowiedz
na YT można znaleźć znakomite filmiki z przygotowań Powella do roli, Raczek wali ściemę jak nic!
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Chyba jednak sobie tego nie wymyślił. Czytałem wywiad, chyba z Powellem, w którym mówił właśnie że powtarzali te scenę. O ile pamiętam Tomek był niezadowolony.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Raczek oczywiście wszystko pojebał. Nie było dokrętki tylko duble.

Kręcili tę scenę kilka razy bo Tomkowi jak i reżyserowi nie podobało się oświetlenie w niektóre dni więc okazjonalnie wracali na miejsce, pompowali na godzinę przed zdjęciami aby podbić bicki i pot na skórze, kręcili znowu, sprawdzali, znowu pompowali i tak dalej :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Raczek to tak opisał, jakby Tomek się wkurwił, przerwał zdjęcia na pół roku, kazał wypierdalać na siłownię i po tym czasie wrócili do kręcenia :P

Odpowiedz
Przecież na YT jest making off z tej sceny. Przed kręceniem machają hantlami i robią pompki na plaży, żeby ubić klate i łapska.

Odpowiedz
Jako 17-latek oglądasz w kinie pierwsze Top Gun i tak cię jara ten film, że zaciągasz się do woja, latasz samolotem, a po 30 latach dostajesz ofertę pracy przy sequelu :) Zazdroszczę gościowi, bo to musiało być "lifetime experience".

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Maverick od wczoraj 9. najbardziej kasowym filmem w historii amerykańskiego kina. Na 700 baniek już oczywiście bez szans, ale i tak IMO zarobił więcej niz ktokolwiek śmiał przypuszczać.

Odpowiedz
Nie wiedziałem, że pierwsza Wakanda zarobiła aż tyle siana. Pewnie dindu po 10x chodzili, żeby zobaczyć, jak się kiedyś żyło w Afryce przed pojawieniem się tam białego człowieka ;)

Odpowiedz
ale on się w USA dobrze trzyma, w 9 weekend tylko -19% i zarobione $10 mln (dla porównania Thor $22 mln)

przy takich spadkach będzie bardzo blisko Titanica

[Obrazek: Screenshot-2022-07-24-at-17-28-14-All-Ti...Office.png]

Odpowiedz
Ten Black Panter na I miejscu wygląda kuriozalnie xD

Odpowiedz
(22-07-2022, 18:09)Mental napisał(a): Nie wiedziałem, że pierwsza Wakanda zarobiła aż tyle siana. Pewnie dindu po 10x chodzili, żeby zobaczyć, jak się kiedyś żyło w Afryce przed pojawieniem się tam białego człowieka ;)

Z tego co pamiętam, to Disney celowo utrzymywał "Czarną Panterę" prawie pół roku w kinach, aby wycisnąć takie liczby. W pewnym momencie zarabiał grosze, ale trzeba było nadać mu prestiż pierwszego filmu z czarną obsadą i czarnym reżyserem, który poprzekraczał jakieś tam magiczne wyniki w box office.

https://www.boxofficemojo.com/release/rl2992866817/

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon