DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
(26-05-2022, 12:01)OGPUEE napisał(a): I moja wiedza nt. Blue Beetle'a ogranicza do odcinków Batman: The Brave and the Bold

A ja kojarzę typa z "Young Justice". To był ogólnie słaby serial jak dla mnie - wszyscy lubią, a mi jakoś nie podszedł. No ale dotrwałem do drugiego sezonu (gdzieś do połowy, konkretnie mówiąc), no i on tam właśnie był. Tyle z mojej strony :)

Odpowiedz
Ja go kojarzę z Injustice 2. Jest tym kolesiem z kampanii zamiast którego wybierałem Firestorma.

Odpowiedz
(26-05-2022, 12:30)al_jarid napisał(a):
(26-05-2022, 12:01)OGPUEE napisał(a): I moja wiedza nt. Blue Beetle'a ogranicza do odcinków Batman: The Brave and the Bold

A ja kojarzę typa z "Young Justice". To był ogólnie słaby serial jak dla mnie - wszyscy lubią, a mi jakoś nie podszedł. No ale dotrwałem do drugiego sezonu (gdzieś do połowy, konkretnie mówiąc), no i on tam właśnie był. Tyle z mojej strony :)

Obejrzyj 3 i 4 sezon to pokochasz. Young Justice to serial którego fabuła dorasta wraz z bohaterami. To obok Batman TAS najlepsza animacja DC jaka powstała. I długo nie powstanie podobna, z tak napisanymi postaciami. Showrunner YJ, Greg Weisman to człowiek legenda w półświatku komiksowych kreskówek. Skasowali mu każdą którą robił, i każdą z nich fani kochali za świetne postaci i fabuły - Spectacular Spider-Man, Wolverine and The X-Men, Young Justice. Weisman to pierwszy człowiek po Dinim i Timmie, który pokazał że można inaczej. Można lepiej, z fabułami które docenią dorośli. Niestety animacji w większości mają służyć do promocji zabawek, więc co lepsze tytuły szybko upadają, wypierane przez seriale dla młodszych jak Avengers Assemble i Justice League Action.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
W Polsce Blue Beetle pojawił się w TM-Semicach podczas rozróby Supermana z Doomsdayem ;)

Odpowiedz
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/michael-de-luca-pam-abdy-warner-bros-1235157014/

Kolejne zmiany się szykują ;)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
I zarazem pierwsza jaskółka wskazująca, że Zaslav wcale nie taki mądry. Chciał by Todd Philils był konsultantem przy filmach DC. Przeanalizujmy - miałby być konsultantem przy DCEU, uniwersum na którym jak sam Philips mówił - nie zna się, tylko dlatego że nakręcił tani film który dużo zarobił. Tak właśnie bałem się, że Zaslav będzie myśleć cyferkami, a nie rozumem. Ja akurat bardzo lubię jego Jokera, lepszy remake Taksówkarza pewnie nie powstanie. Ale nie idziesz do takiego twórcy by był konsultantem przy filmach z uniwersum DC... Mają Geoffa Johnsa który świetnie zna uniwersum, pisał komiksy dla DC połowę swojego życia, i ma już doświadczenie jako producent. Johns to jedyby odpowiednik Feigiego w Warnerze.

Odpowiedz
Johns?

Ten sam Johns który razem z Whedonem przepisywał scenariusz Justice League w trakcie kręcenia jeszcze pod batutą Snydera? Ten sam który wymusił na Wanie wepchnięcie Black Manty do pierwszego Aquamana.

Johns by chciał zrobić drugie MCU, a to najgorsza możliwa wizja na filmy DC, które teraz już znalazło swój sposób, wielu ludziom już powoli zaczyna się nudzić to jak "połączone" jest uniwersum Marvela, bo wszystkie produkcje wyglądają jak trailery kolejnych i wszystko jest robione na jedno kopyto, a tutaj mamy DC, gdzie raz dostajemy film familijny, raz apokaliptyczny mroczny 4 godzinny film akcji, albo dramat o osobie z chorobą umysłową, gdzie u Marvela odpowiednikiem takiej produkcji jest Moon Knight... I tak wygląda każda produkcja Marvela, zawsze w rozkroku, porusza dany temat tylko na pozór, Joker nie jest arcydziełem, ale przynajmniej od początku do końca wykonany w konkretnym stylu.

Geoff Johns potrafi tylko wziąć cudzą pracę i ją spierdolić, kontynuacja Watchmen czyli Doomsday Clock w którym Dr. Manhattan decyduje się być dorym bo zainspirował go Superman, albo Trzech Jokerów jako kontynuacja Zabójczego Żartu, z którego nic nie wynika i jest jedną z największych strat czasu jakie miałem okazję doświadczyć.

Niech Johnsa trzymają od tych filmów z dala, to już wolę Todda, gościa który właśnie nie siedzi w komiksach, dzięki czemu te produkcje mają szansę być mniej cyniczne i taśmowe, przynajmniej taką mam nadzieję.

Odpowiedz
Większość filmów DCEU/DC jest oparte/będzie oparte/nawiązuje do komiksów Johnsa. Nawiązania są nawet w ZSJL. "The Batman" kiedy nie buduje swojego universum i nie kopiuje z innych filmów DC - też jest na podstawie komiksu Johnsa, przynajmniej z tego co się dowiedziałem.

Johns wymyślił "Flashpoint", Thomasa Wayne i prawdopodobnie Marthę Wayne jako Jokera. Nie powiedziałbym że on "myśli Marvelem".

Odpowiedz
Cytat: prawdopodobnie Marthę Wayne jako Jokera.

Więc tym bardziej niech spierdala.

Odpowiedz
Akurat bdb komiks :)

Odpowiedz
[twitter]https://twitter.com/ViewerAnon/status/1550914399937781760?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1550914399937781760%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.redditmedia.com%2Fmediaembed%2Fw6b6gt%3Fresponsive%3Dtrueis_nightmode%3Dtrue[/twitter]

Szczerze mówiąc to po takim czasie jest mi już obojętne, dla mnie jego opowieść się skończyła w trylogii Snydera.

Odpowiedz
Ona się obiektywnie tam skończyła, bo po Flashpoincie dostalibyśmy już nowego Supermana, nawet gdyby zachował twarz Cavilla. Mnie ta telenowela już zmęczyła, niech recastują skoro nie chcą Cavilla. Choć ma dobry wiek by być supportem dla Supergirl. Chciałbym reboot w osobnym uniwersum, np The Batman. Wraz z geneza, tym razem odcinając się od Kryptonu, zostawiając ten wątek na sequel, jak w 1 tomie komiksu Superman Earth One.

Odpowiedz
Ostatnie czego potrzebuje Batman Pattinsona to Superman.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Aaaa yyyy eee eyyyy aa aaa yyyy

Odpowiedz
Wiele nie dostał do zagrania dotąd. Tylko w Man of Steel go dobrze pokazano, i jedyne co wyszło Whedonowi, to dokrętki z Cavillem. W BvS cały film był smutny i burkliwy, w Snyder Cut pojawił się tylko by ponapierdalać Steppenwolfa i porobić fajne pozy. Smutna to generacja z nas w takim razie, jak to jedyne co z Supermanem Cavilla mogliśmy dostać.

Odpowiedz
The Rock osiągnął mistrzostwo w istnieniu we współczesnym internecie. Gość jest totalnie teflonowy bo zdaje sobie sprawę, że powiedzenie czegokolwiek konkretnego na jakikolwiek temat to dzisiaj praktycznie śmierć w social mediach
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Zapowiedzi DC miałkie. Ani Shazam ani Adam nie wyciągną mnie do kina. Do którego mam 15 minut, jako człowiek z prestiżowego miasta. Będę spacerował obok kina, bo fajne są tam pola, których jeszcze deweloperzy nie zabudowali blokami.

Odpowiedz
(26-05-2022, 13:15)Ted napisał(a): Showrunner YJ, Greg Weisman to człowiek legenda w półświatku komiksowych kreskówek.

No właśnie ze względu na niego sięgnąłem po "Young Justice" świeżo po obejrzeniu "Gargulców", ale okazało się, że jego dzieła są szalenie nierówne. I tak jak "Gargoyles" czy "Spectacular Spider-Man" oglądało mi się dobrze, tak już np. "W.I.T.C.H." czy właśnie "Young Justice", choć nie powiedziałbym, że są stuprocentowo złe, to wydają mi się jakieś niedorobione. Mają i postacie i fabułę prowadzoną jakby po łebkach i chaotycznie. Tak przynajmniej to zapamiętałem. Nie mogłem się w to wczuć.

Odpowiedz
Jarid, YJ zaczyna jako serial na Cartoon Network dla 14 latków. Od 2 sezonu postanowili uderzyć w starszych widzów, co doprowadziło do skasowania serialu, bo dzieciaki się odbiły. Z perspektywy czasu dobrze że 1 sezon jest taki niewinny, bo widać rozwój i dojrzewanie narracji razem z bohaterami.

Oglądaj, przy 2 sezonie przyznasz mi rację, a dalej tylko lepiej. Ale uważaj, bo wiem że z Ciebie konserwa, a w 3 sezonie Aqualad ma chłopaka :P

Odpowiedz
Jak ktoś nie wie to wyjaśniam - Henry Cavill jest lata temu dogadany i powróci do roli Supermana gdy przyjdzie na to czas, zapowiada to zresztą serial z Supermanem. Film powinien zostać zapowiedziany gdzieś koniec drugiego/początek trzeciego sezonu tak na logikę.

A jak ktoś nie zauważył zmiany narracji że kiedyś Henry chciał a Warner absolutnie nie a teraz Warner to by bardzo chciał a Henry nie - i do tej pory nie kapnął się że to czysty marketing podtrzymujący zainteresowanie filmem/postacią/aktorem w tej roli..

.. ten gapa :p

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości