Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)
Z jakiego darknetu to wziąłeś?
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Tajemnica ;)

Jeszcze nie wziąłem bo się waham (i muszę se zwolnić trochę miejsca na dysku wcześniej). Wygląda na to, że R dotyczy jedynie japońskiego dubbingu (SIC!), gdzie są przekleństwa i scen z nunczako (?). Kopia jest znośna no ale...

[Obrazek: DsvfP9A.jpg]

alternatywne zakończenie->

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Chłopaki z Rental Reviews zachwalają jedynkę i omawiają dwójkę:

Odpowiedz
Chyba zadna niespodzianka, bo AVGN to mega zolwi geek.

Odpowiedz
Raczej żadna niespodzianka bo jedynka to zajebisty film.

Odpowiedz
Przebrnalem raz, juz w takim wieku, ze o nostalgii do kreskowki i komiksow nie moze byc mowy. Takie 5.5/10 i raczej juz nigdy do tego nie wroce.

Odpowiedz
Generalnie myślałem, że jest jakiś ogólny temat o Żółwiach, coś mi tak świta, że był. No nieważne. Pozwolę sobie, więc wrzucić tutaj zwiastun nowej animacji, która zadebiutuje na początku sierpnia w N.

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
To ta wersja z czarną April.

Odpowiedz
Nie podoba mi się że Żółwie mają różne rozmiary i sylwetki.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Ale tak jest.

[Obrazek: Turtles.jpg]

Odpowiedz
Ale to są bracia.

Odpowiedz
Wizualnie wygląda bardzo spoko. Szkoda tylko że to Żółwie Ninja, a nie coś ciekawszego.

Odpowiedz
(31-07-2022, 12:52)Pelivaron napisał(a): Generalnie myślałem, że jest jakiś ogólny temat o Żółwiach, coś mi tak świta, że był. No nieważne. Pozwolę sobie, więc wrzucić tutaj zwiastun nowej animacji, która zadebiutuje na początku sierpnia w N.

To jest rysowane przez 6letnie dziecko?
Jak można taki gnój wypuszczać?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(31-07-2022, 12:52)Pelivaron napisał(a): Generalnie myślałem, że jest jakiś ogólny temat o Żółwiach, coś mi tak świta, że był. No nieważne. Pozwolę sobie, więc wrzucić tutaj zwiastun nowej animacji, która zadebiutuje na początku sierpnia w N.

To jest rysowane przez 6letnie dziecko?
Jak można taki gnój wypuszczać?

Odpowiedz
Dlaczego Żółwie Ninja były Żółwiami Hero w Wielkiej Brytanii, czyli tradycyjne jebać moral guardians:

Odpowiedz
W Polsce też były hero jak puszczali na początku 90s.
Przy czym gdzieś tam obok występowało też ninja (komiksy, gumy do żucia itd.) zastanawiałem się już wtedy o co z tym chodzi.

Jak dopasowywałem ścieżki lektorskie z Gajewskim do amerykańskiego DVD wyszło, że oglądaliśmy ocenzurowaną wersję.

Odpowiedz
Nie tylko Polska miała u siebie wersje brytyjską. W Niemczech też była ona emitowana. I dopiero YouTube mi uświadomił, że to była wersja ocenzurowana:

I jeszcze w jakimś kraju była emitowana, ale nie pamiętam już. Widocznie Europa brała wersję brytyjską, bo była bliżej, a nikt nie zwracał na niuanse - i tu angielski, i tu angielski. I nikt z kontynentalnej Europy nie panikował na słowo "ninja".

Odpowiedz

Piekny OST

ale ta walka i OST niesamowite od 1;46

Odpowiedz
TMNT kontra ich renesansowi imiennicy:

Odpowiedz
Stare.
Ale - stosując filozofię Gieferga - jak ktoś nie znał wcześniej, to dla niego nowe ;)
Bit nawet wpada w ucho (jeśli oczywiście ktoś nie ma alergii na rapsy jako takie), ale ma tę wadę, że żółwie dostały zdecydowanie mniej czasu ekranowego niż artyści.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon