05-08-2022, 13:10
|
Prey, reż Dan Trachtenberg, 2022
|
|
Dzięki, chociaż nie wiem czy to temu filmowi w jakikolwiek sposób pomoże, inna sprawa że drugi raz oglądać mi się tego totalnie nie chce.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
A jak mają się niby zachowywać pijani łowcy z 1719? Kultura, wyrozumiałość, rozsądek i litość?
Zachowywali się tak jak zachowują się ludzie czerpiący przyjemność z pastawienia się nad ofiarą, to że wypadają jednowymiarowo to już ironia losu. 05-08-2022, 13:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2022, 13:13 przez marsgrey21.) (05-08-2022, 11:51)Hitch napisał(a): - doskonały dizajn mordy Preda z jedynki ponownie został przerobiony na jakieś śmieszne CGI gówno Że co? Ryja zrobili mu z CGI? Zero praktycznych efektów? Ale dno ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
05-08-2022, 13:12
Hitch pitoli jak potłuczony
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
05-08-2022, 13:13 Snappik napisał(a):Że co? Ryja zrobili mu z CGI? Zero praktycznych efektów? Ta, w dodatku dizajn tego ryja został położony po całości i ssie totalnie. marsgrey21 napisał(a):A jak mają się niby zachowywać pijani łowcy z 1719? Kultura, wyrozumiałość, rozsądek i litość? Odpal sobie "Niedźwiadka" Annauda to zobaczysz jak można tego typu ludzi pokazać tak, żeby nie wyglądali jak przerysowani złole z kreskówki.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
05-08-2022, 13:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2022, 13:20 przez slepy51.)
Nie zamierzam oglądać więc mogę poprosić w spoilerze skrót fabuły?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
05-08-2022, 13:19 (05-08-2022, 13:13)Debryk napisał(a): Hitch pitoli jak potłuczony Nie :) Cytat:Nie zamierzam oglądać więc mogę poprosić w spoilerze skrót fabuły?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 05-08-2022, 13:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2022, 13:39 przez Hitch.)
Żołnierze w Predatorze też nie posiadają głębi porównywalnej z tą w Full Metal Jacket, co nie znaczy, że film jest słaby. Predator to nie Full Metal Jacket, a Prey to nie Zjawa.
05-08-2022, 13:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2022, 13:27 przez marsgrey21.)
Ale o jakiej głębi ty gadasz w ogóle? Czy najemnicy z pierwszego "Predatora" zachowują się jak kreskówkowi debile z adhd? Zresztą powtarzam ci raz jeszcze, odpal "Niedźwiadka" - tam tez masz myśliwych, też pijanych i jedyną zmienną jest rok akcji - tam masz 1885. Różnicę widać gołym okiem.
05-08-2022, 13:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2022, 13:31 przez slepy51.) (05-08-2022, 12:24)marsgrey21 napisał(a): Prawda jest taka, że większość nie podejdzie do tego filmu otwarcie, tylko z miejsca go skreśi i będzie go oglądać z takim nastawieniem. No trudno oglądać z innym nastawieniem bajeczkę o Pocahontas, w usta której wsadzono wysrywy XXI-wiecznych nastolatek, nie patrząc w ogóle na inną mentalność, oczekiwania i życie tamtych ludzi. Jak słyszę, że młoda Indianka chce być niezależna to mi się nóż w kieszeni otwiera, bo życie Indian polegało właśnie na tym, że byli od siebie zależni i każdy miał przypisaną konkretną rolę i jej się trzymał, bo inaczej plemię by się rozpadło jak domek z kart. O pojedynku nawet nie wspominam, bo tylko intelektualne ameby są w stanie uzasadnić fakt, że takie starcie miałoby ręce i nogi - oczywiście negując podstawy fizyki. To jest takie proste.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-08-2022, 13:32
Nie mam zamiaru oglądać Zjawy ok? Mam w dupie filmy które teamtycznie mnie nie interesują, mogą to być arcydzieła, ale wciąż pozostają głęboko w mojej dupie.
I czy postacie z oryginału zachowują się jak debile? No cóż, w pierwszej scenie tak, w wielu kolejnych też, dopiero gdy uświadamiają sobie zagrożenie stają się poważni, wcześniej sypią one linerami i na tym też polega geniusz oryginału, że początek przypomina wręcz pastisz tego typu filmów, a później wszystko staje się śmiertelnie poważne. Mefisto, w świecie tego filmu istnieje Predator, to bardziej fairy tail niż rzetelny film oparty na faktach, to że niektórzy tego oczekiwali to już ich problem. 05-08-2022, 13:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2022, 13:38 przez marsgrey21.) (05-08-2022, 13:34)marsgrey21 napisał(a): Mefisto, w świecie tego filmu istnieje Predator, to bardziej fairy tail niż rzetelny film oparty na faktach, to że niektórzy tego oczekiwali to już ich problem. LOL, uwielbiam takie argumenty, że jak jest Predator to od razu możemy zlać naszą rzeczywistość xD Przecież myk polega właśnie na tym, że wrzucasz FIKCYJNĄ postać do PRAWDZIWEGO świata. Poza tym sorry, ale jak już pokazujesz RZECZYWISTOŚĆ ówczesnych Indian, to chcę zobaczyć właśnie to, bo oczekuję, że to będzie okno na tamten, nieistniejący już świat, a nie kolejna inkarnacja białego feminizmu z obecnego stulecia, które reprezentują Julki o intelekcie dywanu z Cepelii.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-08-2022, 13:40 marsgrey21 napisał(a):Nie mam zamiaru oglądać Zjawy ok? Mam w dupie filmy które teamtycznie mnie nie interesują, mogą to być arcydzieła, ale wciąż pozostają głęboko w mojej dupie. Wyjmij jeszcze łeb z tej dupy to może zczaisz, że nie pisałem nigdzie o żadnej "Zjawie". Mefisto napisał(a):Jak słyszę, że młoda Indianka chce być niezależna to mi się nóż w kieszeni otwiera Ba, jej jedynym wytłumaczeniem na to co robi jest tekst, że "robię to bo myślicie, że nie mogę tego robić". No śmiech na sali. Dodatkowo jakby amerykański widz nie zrozumiał ukrytego w filmie przekazu to wsadzono w usta jej brata, największego koksa w plemieniu i najlepszego myśliwego, słowa, że ona zawsze wiedziała więcej od niego i ogólnie była lepsza. Oklaski.
05-08-2022, 13:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2022, 13:43 przez slepy51.)
To nie jest żaden argument, to jest sci fi, myślisz, że przy oryginalne ktokolwiek się zastanawiał czy oddaje realia? Chodziło o stworzenie atmosfery, dobrego filmu, nic ponad to, to nie jest argument, tylko fakt.
(05-08-2022, 13:42)slepy51 napisał(a):marsgrey21 napisał(a):Nie mam zamiaru oglądać Zjawy ok? Mam w dupie filmy które teamtycznie mnie nie interesują, mogą to być arcydzieła, ale wciąż pozostają głęboko w mojej dupie. A ty pocałuj mnie w tą dupę i może przestaniesz się tak spinać. 05-08-2022, 13:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2022, 13:44 przez marsgrey21.) Cytat:Mefisto, w świecie tego filmu istnieje Predator, to bardziej fairy tail niż rzetelny film oparty na faktach, to że niektórzy tego oczekiwali to już ich problem.Nie lubię tego argumentu. Skoro to bardziej fairy tail, to gdyby nagle pojawiła się Sabrina, nastoletnia czarownica, wszystko byłoby w porządku? 05-08-2022, 13:44 (05-08-2022, 13:21)Hitch napisał(a):To jednak chyba trzeba zobaczyć :DCytat:Nie zamierzam oglądać więc mogę poprosić w spoilerze skrót fabuły? (05-08-2022, 13:43)marsgrey21 napisał(a): A ty pocałuj mnie w tą dupę i może przestaniesz się tak spinać.Już widziałeś? Możesz strzelić reckę w takim razie "na plus".
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
05-08-2022, 13:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2022, 13:46 przez Dr Strangelove.)
Mi się Prey podobał. Ale spokojnie dałbym 8/10 gdyby nie to, że za dużo gadania ze strony bohaterki - spokojnie zrobić ją milczką i pewne problemy ekspozycyjne by się same rozwiązały. Nie podobał mi się też motyw z narkotykiem - błoto jednak byłoby lepszym rozwiązaniem, ale z drugiej strony taka nachalna kopia z pierwowzoru też kłuła by w oczki. Do momentu walki w lesie z żabojadami jest naprawdę zajebiście i tempo, muzyka czy też zdjęcia tworzą fajny klimat w całości. Ale po jatce z ekipą [będącą tak wujowym stereotypem] scenarzyści pomagają dziewczynie aż za bardzo. Co prawda, wciągnięcie predka w tę pułapkę jest spoko pomysłem, ale już sama walka z nim to pożal się miernota.
+ Design predka + Zabawki predka + Dziewczyna dobrze zagrała + Predek vs zwierzaki. Pomijając fatalne CGI (poza wilkiem), to jego poznawanie otoczenia daje satysfakcję i przyjemnie się to ogląda. + Muzyka i klimacik odludzia + Wykorzystanie ujęć z góry (zenitowe). - Narkotyki są złe - Końcowa walka to kpina. Pułapka sama w sobie by zrobiła więcej, niż te wygibasy i byłaby logiczna. A tak to dupa i cały misterny plan wpizdu :/ - Bohaterka za dużo gada. Serio, ona GADA DO PREDA!!! - Wnerwiający brat. Ale to chyba rodzinne. - CGI zwierzaki. Wilk wyszedł świetnie, niedźwiedź tak se, ale ten kot i wąż... rany boskie... oczy krwawią. - Francuzi. daje 7/10 i chętnie do tego wrócę.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
05-08-2022, 13:46
Debryk pitoli jak potłuczony :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 05-08-2022, 13:49
Hitch, egzagerujesz. Jest tylko jedna scena, gdzie idzie pod prąd, i to jest wtedy, gdy kobiety z wioski idą do pracy, a ona daje dyla na łowy. A poza tym dostaje wpierdol od chłopaków i siłą ją sprowadzają na ziemię. Potem nie ma już jak się słuchać, bo nie ma czego. Więc ten wątek jest poprowadzony sensownie bez zgrzytu. I nie jest tak wielki, jak piszesz - jest elementem drobnym. Bo jak dziołcha dołącza do facetów to nawet brat jej mówi, że jak wtopi tropienie do ciężko tego pożałuje. Potem jej tłumaczy, że nie da rady polować, gdyż w sumie nic jej nie wychodzi a walka z CGI lwem skończyłą się jej nokautem. Także ogólnie dopiero w obozie francuzów ona dostaje dziwacznych mocy, ale nie ma to już nic wspólnego z tym, że jest najlepsiejsza. Bo do tej wujowej walki z żabojadami to zasadniczo ona "próbuje" i nic jej nie wychodzi.
Pitolę, bo walczyłem z CGI wenszem z Preya. To był groźny wonsz!
05-08-2022, 13:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2022, 13:51 przez Debryk.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Predator: Badlands (2025) reż. Dan Trachtenberg | Spoilerowo | 311 | 15,292 |
04-12-2025, 12:12 Ostatni post: raven.second |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler