(13-04-2022, 22:25)yacajackowski napisał(a): To akurat prawda :)
Wina bardziej gestych kosci tzn. potrafia, ale maja trudniej.
01-06-2022, 11:49
|
ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach
|
Cytat: An ARACHNOPHOBIA remake is now in the works with JAMES WAN and STEVEN SPIELBERG set to produce and STEPHAN LANDON (HAPPY DEATH DAY) to write and direct...now that's a team!!! ![]() Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
02-06-2022, 23:58
Od Jamesa Łana spodziewam się ładnie wyglądającego filmu z mnóstwem jump scare'ów,.
03-06-2022, 00:08
Oryginał był chyba komediowy.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-06-2022, 02:17
Był, w dodatku w ogóle się nie zestarzał i wciąż wygląda/ogląda się go fenomenalnie. Ciężko sobie wyobrazić bardziej niepotrzebny remake.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
03-06-2022, 03:12
Jak chcą horror o pająkach to niech zekranizują Wyklucie, książka to właśnie takie b-klasowe straszydło o pająkach-ludojadach.
03-06-2022, 08:49 (03-06-2022, 03:12)slepy51 napisał(a): Był, w dodatku w ogóle się nie zestarzał i wciąż wygląda/ogląda się go fenomenalnie. Ciężko sobie wyobrazić bardziej niepotrzebny remake. No dokladnie. Jeden z tych filmow, ktore w zasadzie nie maja sie jak zestarzec, bo wizualnie oraz technicznie, a takze aktorsko i scenariuszowo to cymesik. Jak juz chca robic horror o pajakach to niech to nazwa pajaki mordulce i tyle, no chyba, ze uwazaja brand za tyle mocny, aby reklamowac to jako rimejk, a do tego chca sobie pozostawic oryginalny trzon fabularny. Filmu nie widzialem pewnie z dekade, choc gdzies na strychu mam jeszcze DVD. W niedziele chyba sobie strzele powtorke, moze w wersji z VHS-owym lektorem. http://evandicken.squarespace.com/storage/Arachnaphobia.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1476974991939 (ok)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-06-2022, 09:12
Ja zawsze z przyjemnością do tego filmu wracam. Ostatnio powtarzałem w święta. Pomijając dość kulawy pomysł z przeniesieniem na pajęczaki struktury rozrodczej niektórych owadów (bezpłodne pająki-trutnie), to wszystko inne gra i buczy.
03-06-2022, 09:30
A ja się tu akurat nie zgodzę - oryginał zapamiętałem jako zbyt lajtowy, a przez to durnowaty. Jeśli zrobią to teraz na poważnie, to czemu nie. Tylko niech to zrobią dobrze, a nie znowu na zasadzie promowania diversity czy strong female.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 03-06-2022, 19:02
A tu ja się nie zgodzę. Oryginał był trochę durnowaty, zgoda - jak wspomniany przeze mnie totalnie niepajęczy cykl rozrodczy tych pająków, czy popiskiwania i skrzeki wydawane przez pająka w finale (kto słyszał kiedykolwiek, żeby pająk wydawał jakiekolwiek odgłosy?). Ale właśnie dzięki temu, że film jest taki lajtowy, jak mówisz, można na różne głupotki przymknąć oko.
Odbiór pewnie zależy od oczekiwań. Jak ktoś chciał horroru, to nie tutaj. Seans "Arachnofobii" nie mrozi krwi w żyłach (chyba że ktoś z widzów faktycznie ma arachnofobię), ten film jest raczej po prostu wciągający, sympatyczny i - paradoksalnie - przyjemny. Nie wszystko musi być zrobione na serio. Bo jeśli teraz zrobią ten rimejk na poważnie, to jaki będzie następny krok? Rimejk "Wstrząsów" na poważnie? Raczej bym nie chciał. 03-06-2022, 23:08 (03-06-2022, 23:08)al_jarid napisał(a): Rimejk "Wstrząsów" na poważnie? Raczej bym nie chciał. No jest różnica między prawdziwymi pająkami, które mogą ci się zakraść pod kołdrę i ugryźć, a gigantycznymi robalami spod ziemi :) Poza tym właśnie w zmianie konwencji i podejścia drzemie siła remake'u (patrz Coś czy Mucha), bo bez sensu byłoby, gdyby znowu kręcili to samo, skoro tamtej film w danej konwencji się sprawdzał (dla mnie nie do końca, ale ogółem nie był porażką).
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 04-06-2022, 02:55
Oczywiście nie może to być kolejna adaptacja znanej legendy, tylko reboot istniejącego filmu :P
https://deadline.com/2022/06/lindsey-beer-sleepy-hollow-paramount-1235042918/ 11-06-2022, 11:12
O ile pamiętam Burton nakręcił swoją wersję kiedy jeszcze miał ikrę i sama była dobra. Więc... Nie, nie zadam standardowego pytania
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 11-06-2022, 13:08
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-08-2022, 03:36
Świetna "Pracująca dziewczyna" może doczekać się rebootu - Selena Gomez w roli głównej :|
https://variety.com/2022/film/news/selena-gomez-working-girl-reboot-1235331485/ __ DOBRA, JEST INNA BOMBA https://variety.com/2022/tv/news/cinema-paradiso-tv-series-giuseppe-tornatore-1235330437/
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
03-08-2022, 12:30
Niejaki Kenya Barris wyreżyseruje remake Czarnoksiężnika z Oz. Gotowi na czarną Dorotkę?
16-08-2022, 01:45
Jeśli będzie rapować - to tak
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 16-08-2022, 02:35
Będzie czarna, będzie rapować, a na koniec okaże się, że Oz to narkotyk, a czarna jest ćpunką gdzieś w Chicago. Oglądałbym!
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
16-08-2022, 07:18 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |