PS. Przydałoby się też trochę subtelniej, od kiedy to KMF służy do takich rzeczy?
05-07-2008, 20:29
|
The Dark Knight (2008)
|
|
Jak można wysłuchać muzyki przed obejrzeniem filmu? Porażka.
PS. Przydałoby się też trochę subtelniej, od kiedy to KMF służy do takich rzeczy? 05-07-2008, 20:29 Mierzwiak napisał(a):Jak można wysłuchać muzyki przed obejrzeniem filmu? Porażka. nie bardzo rozumiem pytanie - bierzesz i odsłuchujesz :D gdybym miał oglądać najpierw wszystkie te filmy, z których pochodzą soundtracki to bym się chyba pociął :roll:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-07-2008, 21:24
Na razie nie ściągam ale z czystej ciekawości... Jest tam może aby jakiś fajny "Jokerowy" utworek? :wink:
05-07-2008, 22:03 Mefisto napisał(a):gdybym miał oglądać najpierw wszystkie te filmy, z których pochodzą soundtracki to bym się chyba pociął :roll:No chyba że tak, ale w tym konkretnym przypadku? Czekam na film 3 lata, soundtrack do BB uważam za genialny i mam ot tak wysłuchać muzyki przed kinem? Gdzie tam 8) 06-07-2008, 00:18
no skoro tak - ja tam przesłuchałem i nie sądzę, żeby mi to w jakikolwiek sposób zepsuło seans, a nawet nabrałem na niego jeszcze smaku
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 06-07-2008, 01:47
Ja nie mogłem się powstrzymać i przesłuchałem (raz) pierwszy utwór "Why So Serious?". Ale więcej nie słucham, bo mam takie poczucie winy, jakbym bezczelnie wykradł partyturę kompozytorom tuż przed premierowym wykonaniem. Ale to może tylko ja mam takie moralne rozterki :).
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |
06-07-2008, 11:25
Film też obejrzysz przed premierą? :wink:
Info prosto od Warnera [podziękowania dla R za telefony do nich]: -- będą pokazy przedpremierowe, trwają tylko rozmowy jak wcześnie będą mogli pokazać u nas film w stosunku do 8 sierpnia -- będzie tylko jedna kopia IMAX :cry: -- TDK na dvd u nas, tak jak w USA, w grudniu 06-07-2008, 11:56
Sekwencja napadu na bank w nieco lepszej jakości :
Jak na PG-13 to zawiera całkiem mocne sceny: - Piącha w ryj strażnika przy wkroczeniu do banku. - Cios w plery strażnika zaraz przed strzałem w plecy. - Strzał w klatke piersiową zaraz po wbiciu się autobusu do banku. - Strzał w ramie kierownika banku. Niby krwi nie widać, ale jak na mnie dość brutalnie będzie się to wszystko przedstawiało na tle całego filmu. A to lubię :D 06-07-2008, 19:17
Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to do kwestii Fitchnera - jakaś taka tandetna, no i tekst Jokera, choć fajny, brzmi nienaturalnie w tej sutuacji, już lepsze byłoby "it's rude to stare"
06-07-2008, 22:00
Mhhh... "It's rude to stare" brzmiało by równie fajnie ale to wkońcu Joker. Nie wymagajmy by od jego zachowania czegoś w rodzaju logiki... ;)
P.S. Pewnie była o tym mowa ale Oldman coś tam w wywiadzie mówił że w trzecim Batmanie villainem będzie najprawdopodobniej... Riddler! (po za Two-Face się rozumie) 06-07-2008, 23:51 Maik napisał(a):P.S.Hmm...Batman numer trzy, duet Riddler+Two Face, do tego plotki o sięgnięciu po postać Robina, rzekome odsunięcie od serii dobrego reżysera, z powodu zbytniego skierowania uwagi na dojrzałe tematy w drugiej odsłonie serii. Hmm, zaczynam mieć jakieś nieprzyjemne flashbacki, tudzież koszmarne dejavu. Brrr.... ;)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 07-07-2008, 00:36
Ponoć ludzie uczą się na błędach przeszłych.
Ponoć. Gdyby Nolan odważył się wraz z ekipą robić 3 Batmana to chciałbym, żeby to był haker komputerowy z swoją ekipą od załatwiania brudnej roboty. Sam siedziałby i niszczyłby zabezpieczenia, pozostawiając po sobie inteligentne zagadki. I niech będzie inteligentny, nie szalony. Nawet wątek wynajęcia Riddlera przez Two-Face'a byłby w porządku. A Robin? Nawet może być, ale: 1 - Niech nie zakłąda kostiumu, nawet niech nie współpracuje w pełni z Batmanem. 2- To musi być koniecznie Grayson? Dlaczego by nie wykorzystać ciekawego konceptu Cassandry Cain?
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!
07-07-2008, 00:56
I ja podzielam wizję Riddlera jako hakera komputerowego, który po prostu zostawia zagadki jako wizytówkę w systemach w których się włamie (ewentualnie animowaną maskotkę która by wyglądała jak Riddler w komiksowym kostiumieâŚ)
Co do Robina â naprawdę liczę że wytrwają przynajmniej tę jedną âtrylogięâ nie sięgając po tę postać⌠A jeżeli już to w sumie pomysł by nie współpracował z Batmanem mi się podoba⌠Masz na myśli coś w rodzaju osoby, której Batman chce pomóc (pomścić zabicie rodziców czy coś w tym guście) ale on odtrąca jego pomoc i robi wszystko po swojemu? No i co do możliwych postaci to jednak widzę że Nolan nie będzie się brał za Pingwina⌠Szkoda. 07-07-2008, 01:04 Maik napisał(a):Mhhh... "It's rude to stare" brzmiało by równie fajnie ale to wkońcu Joker. Nie wymagajmy by od jego zachowania czegoś w rodzaju logiki... "It's rude to stare" było we fragmentach scenariusza które wyciekły w ubiegłym roku. Uważam że brzmi bardziej naturalnie niż "I belive...", bo to brzmi, ja wiem, za bardzo teatralnie (wymuszone, wstawione na siłę, definitywnie pod publiczkę) Żadnego Robina! 07-07-2008, 01:22
W jakiejś wczesnej recenzji tego âprologuâ, ktoś błędnie zacytował âWhat ever donât kill you, makes youâŚa freakâ i jakoś brzmiało to o wiele lepiej.
Po namyśle stwierdzam że raczej będą chcieli by villian w trzeciej części był godnym wyzwaniem dla Batmana, więc jeśli Riddler by faktycznie miałby być po prostu takim master hakerem, jego rola była by czymś w rodzaju Scarecrow w âBeginsâ⌠Kurcze, strasznie mi się podobała wersja przedstawiona w serialu âThe Batmanâ (że serial kiepski to wiadomo, ale miał parę ciekawszych odcinków) i jest to postać, którą bardzo bym chętnie zobaczyć na wielkim ekranie w kreacji fabularnej, ale niestety problem taki że tamta wersja, miała się do komiksowego Riddlera jak Burtoński Pingwin do oryginału, więc niestety nic czym by był zainteresowany Nolan. Także chętnie bym zobaczył coś w rodzaju âRiddler zamyka Batmana w wielkim labiryncie wypełnionym zagadko-pułapkamiâ (jak to swego dawnego zwyczaju robił w TAS-ie) ale to też dalekie od podejścia pana Nolana⌠07-07-2008, 01:51 Maik napisał(a):W jakiejś wczesnej recenzji tego âprologuâ, ktoś błędnie zacytował âWhat ever donât kill you, makes youâŚa freakâ i jakoś brzmiało to o wiele lepiej.Ja pamiętam tylko dziwaczny spór czy jest tam stranger czy stronger. Osobiście uwielbiam to zdanie, może i jest trochę pod publiczkę (duh! wypowiada to w sumie wprost do kamery), ale to świetne wprowadzenie postaci. Na chwilę obecną niesamowicie chciałbym żeby Nolan w trzecim filmie sięgnął po Catwoman. Co prawda Two-Face i Kocica w jednym filmie to może nieco dziwny duet, ale chciałbym. To co zrobiła Michelle Pfeiffer na zawsze zostanie dla mnie jedną z najlepszych ról ever, ale po tym co Nolan zrobił z Jokerem jestem niesamowicie ciekawy jak wyszła by mu Catwoman. 07-07-2008, 05:39
Modlę się tylko by (jakby Nolan się brał za Catwoman) nie sięgał po interpretacje z "Year One" bo to mi cały komiks popsuło...
Kto tam jeszcze został nie wykorzystany? Mad Hatter? Bane? Brzuchomówca? Killer Crock? Harley? 07-07-2008, 15:39
tak, tak - złapcie i skujcie Nolana, a potem niech przenosi w lochu wszelkie możliwe ekranizacje Batmana :P :roll:
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 07-07-2008, 16:03 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Dark Knight (2008) [wątek spoilerowy] | military | 945 | 197,256 |
31-08-2025, 12:34 Ostatni post: Krismeister |
|
| The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] | Gieferg | 1,365 | 243,231 |
16-01-2025, 23:56 Ostatni post: Gieferg |
|
| The Dark Knight Rises (2012) | Mierzwiak | 1,868 | 391,399 |