DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Enchanta to Anya Taylor Joy.

Odpowiedz
Wszyscy najważniejsi lekarerzy twierdzą, że Cavill wraca, pojawi sie w scenie po napisach w The Rock the movie (pdk) i szykują się do sequela MoS.

Odpowiedz
Czyli wreszcie poszli po rozum do łbów, w Warnerze.
Tylko, żeby MoS to był solo MoS a nie najebane występów gościnnych innych trykociarzy.

Kto by mógł się tam pojawić? No chyba tylko Braniac.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Niestety ploty mówią o miksie klasycznego stroju z tym z MoS i motywie Williamasa w tle, więc szanse na pełnoprawny sequel MoS ZEROWE. A klimat i poważniejsza tonacja tamtego filmu + Brainiac to byłby dla mnie perfekcyjny sequel o Supermanie.

Zamiast tego będzie jakiś nostalgiabait z heheszkowym Supermanem i pewnie Supergirl na pokładzie. Nara. Już lepszy byłby reboot osadzony poza wspólnym uniwersum.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ludzie naprawdę liczą na pełnoprawny sequel do MoS? Przecież to umarło bezpowrotnie wraz z zapowiedzią "Batman v Superman".

Jeżeli ten nowy Superman z Cavillem zachowa jakichkolwiek członków obsady z filmów Snydera, to można to traktować jako sukces. Bo tonacyjnie i fabularnie na bank nie będzie to miało z nimi nic wspólnego.

Odpowiedz
Na razie to wszystko wciąż jest w zarodku, wątpię by zastanawialisię nad tym jaki muzyczny motyw przewodni, przypominam, że tego baitu już próbowali przy Josstice League.

Odpowiedz
@Grievous
Z tym pełnoprawnym sequelem to nie miałem oczywiście na myśli bezpośredniej kontynuacji MoS. Tylko utrzymanie tonacji.

Chociaż skoro robią reset z Flashem, to i takie coś mogłoby pewnie powstać :D

Heheszkowy Superman, latynoska, feministyczna Supergirl i pewnie Mister Mxyzptlk jako czorny charakter. Nic tylko czekać.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Oby zrecastowali tego przegrywa Eisenberga, jeśli planują pokazać Luthora. Nie dam rady go oglądać ani minuty dłużej, to boli, panie Boże to boli. Chcą młodego Lexa niech robią, tylko nie z takim klaunem. Szkoda że Marvel rozmawia z Giancarlo Esposito, byłby idealnym Lexem, nawet już go grał, tylko że w animacji.

Cytat:Kto by mógł się tam pojawić? No chyba tylko Braniac.

Superman ma dużo przeciwników, a Braniac byłby najgorszym wyborem na film który musi wykreować Kal-Ela w kinie od nowa. Braniac to dobry przeciwnik na którąś część, gdy próboje włączyć Metropolis do swojej kolekcji, i rodzi to potencjał na dobre kino katastroficzne, albo jakąś inną zabawę konwencją, gdy miasto jest pod kopułą. Był chyba taki serial, poruszający te tematykę. I w Simpsonach pamiętam był taki motyw.

Nowy film z Cavillem tak naprawdę funkcjonowałby jako pierwsza część. Od MoS minęło tyle lat, Flash zretconuje DCEU, a Superman był w tym uniwersum całkowicie zagubiony, dosłownie i w przenośni. Najlepszy byłby jakiś prosty przeciwnik, w stylu Metallo lub Parasiste. A w tle mogliby rozwijać nowego Luthora.

Cytat:Heheszkowy Superman

No czyli po prostu klasyczny Superman. Może nie jajcarz, ale dobry i pozytywny facet, tu przytuli, tu niezrecznie zażartuje. Jedyne co dobrze pokazał Whedon w swojej profanacji filmu Snydera, to właśnie Superman. Był tam idealny.

Cytat:Tylko utrzymanie tonacji.

Ta tonacja była wypadkową stylu reżysera, którego wizja nie przyniosła wymaganego sukcesu, więc zniknęła wraz z jej twórcą. Jaki miałby być racjonalny powód by ją teraz przywrócić? W serialu Superman & Lois, pierwsze 2 odcinki były wzorowane na MoS wizualnie, ich reżyser jest fanem Snydera. Może jakaś inspiracja wizualnie wchodziłaby w grę, ale na pewno nie narracja mesjanistyczna. Ponieważ to się nie sprawdziło dla szerszej publiki. Jak coś się nie sprawdza, to nie ważne jak oddana była mniejsza grupa fanów, to tego nie kontynuujesz, bo produkt ma rezonować z większością.

Cytat:latynoska

Też bym wolał murzynkę, no ale trudno ważne że chociaż trochę ciemniejsza.

Cytat:feministyczna Supergirl

Ale że co? Patriarchat będzie laserowym wzrokiem wypalać? Wytłumaczysz mi połączenie kropek w Twojej głowie, czemu feministyczna Supergirl? Teraz każda baba w kinie superhero jest feministyczna? Widziałeś już Flasha, jesteś w sekcie Ezry Millera i Ci opowiadał coś o wątku Supergirl we Flashu? To się podziel bo nas to interesuje.

Cytat:Niestety ploty mówią o miksie klasycznego stroju z tym z MoS

Strój z Man of Steel był bardzo fajny, ale ten z BvS już mi się nie podobał. Zmienili lekko fakturę kostiumu, logo też lekko inny kształt. Kostium z MoS wydawał się schludniejszy, prostszy w wykonaniu, i ładnie przyciemniony pod mroczniejszą konwencję.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Cytat:Strój z Man of Steel był bardzo fajny, ale ten z BvS już mi się nie podobał.

To one się różnią?

Odpowiedz
Cóż za niespodziewane wiadomości :p

Odpowiedz
Tak, różnią się. I plus 1, MoS miał najlepszy strój i fryz.
[Obrazek: maxresdefault.jpg]

Za to najgorszy strój to ten trykot z post credit sceny z JL
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Mi się ze wszystkich najbardziej podobał ten z BvS, bardziej mi przypomina klasyczny kostium.

Choć najbardziej lubię black suit i trudno o nim mówić w kontekście klasycznych stroi, bo on był robiony z myślą o odjęciu koloru.

[Obrazek: superman-black-suit-superman.gif]

Odpowiedz
Black Suit jest piękny. Fajnie że Snyder zrobił ten "reinkarnacyjny" kostium po swojemu i dodał szarą pelerynę. Krismeister, dzięki za wrzucenie zdjęć porównawczych, jak ten strój z BvS źle wygląda, dziwna świecąca się faktura materiału. Wersja z MoS deklasuje go dosłownie we wszystkim, wybór kolorów, materiał, kształt loga, czarne dodatki.

Ostatnio trafiłem na taki wczesny koncept stroju do MoS. W pierwszej chwili myślałem że to koncept z Flyby, anulowanego filmu Abramsa w którym Cavill też był brany pod uwagę, ale tam miał mieć jakąś zbroje (chyba tylko jedno zdjęcie Cavilla w tamtejszej zbroi wyciekło). Logo wyszło fajnie, tylko te czerwone paski na tułowiu to jakieś nieporozumienie.

[Obrazek: 63u07Vi.jpg]

Odpowiedz
Jak wrzucamy "wszystkie stroje Cavilla jako Supsa" to warto przypomnieć jak nosił oryginalny strój Christophera Reeve ;)

[Obrazek: image?url=https%3A%2F%2Fstatic.onecms.io...g-2000.jpg]

Odpowiedz
Strój z BvS wygląda nieco lepiej w filmie, ale ten z MoS to była istna perfekcja.
Nawet na fotach z planu prezentował się fenomenalnie. Niepotrzebnie zaczęli się bawić kolorystyką i materiałem, żeby w kolejnych produkcjach być bliżej komiksów.

Odpowiedz
Ja w ogóle nie jestem zorientowany na tego typu minimalne detale i jedyną różnicą dla mnie na podstawie samych filmów są kolory (które i tak zależą od post-produkcji). Najlepiej prezentował się w BvS i Josstice League, ze względu na zaakcentowanie niebieskiego i czerwieni. A najgorzej w HBO Max Zack Snyder's Justice League: The Snyder Cut, ponieważ wyglądał jak rando-przydupas Zoda.

Odpowiedz
Przypomniało mi się, że w Łodzi była wystawa kostiumów z DC. A ja oczywiście nie pojechałem, bo leżałem z depresją w wyrze. Japierdole. :( I kiedy druga taka okazja będzie. Może za granicą się uda kiedyś, w jakiejś Anglii. Albo nigdy.

Odpowiedz

Odpowiedz
Na insta mignęła mi plota o WB szykującym MoS2 z Jamesem Gunnem jako reżyserem i scenarzystą. Tak jak kocham obie części Strażników i uważam, że jego SS było super, tak ni chuja nie widzę go robiącego Supermana.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Gunn dostał już propozycje Supermana od WB, gdy dołączył na pokład po wyrzuceniu przez Disneya. Superman leżał na stole jako jedna z propozycji, ale Gunn sam chciał SS. Nie wiem, też to nie jest typ twórcy którego widzę przy Supermanie, z drugiej strony byłbym mocno zaciekawiony. Moim typem byłby Matthew Vaughn.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości