DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
(28-10-2022, 01:24)Ted napisał(a): - DCEU zmieniło nazwę na DCU - DC Universe, po prostu. Więc prośba do admina o zmianę nazwy działu. Może za pół roku przeczyta i zmieni.

Worlds of DC ?

(28-10-2022, 01:24)Ted napisał(a): - I pytanie do Was. Jakieś propozycje na reżysera MoS2? Tylko poważnie, bez trollowania z Michaelem Bayem.

Zack Snyder.

Odpowiedz
To projekt najwcześniej na 2026 rok, ma być luźniej i "heheszkowy Superman", więc powiem
- Vaughn
- albo Verbinski

Choć nie zdziwię się jak pójdą drogą Marvela i zaczną angażować jakichś mało znanych ludzi.

Ale w sumie to nawet zabawnie byłoby, gdyby zaangażowali do takiego softrebootu znowu Snydera. Ten trzask pękających pup. Ah... Można pomarzyć.

A serial o GL pewnie i tak ostatecznie poleci do kosza. Coś o takiej skali miało mieć budżet rzędu 120 mln... Lepiej to wpakować w pełnoprawny film.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
GL ma potencjał na serial, tylko problemem jest budżet, który jak mówisz lepiej wpakować w film. Natomiast fabularnie Green Lantern jest super materiałem na serial, policyjny procedural w kosmosie, w końcu Latarnie są kosmiczną policją. Fajnie to zaakcentował Grant Morrison w swojej serii, którą wydał u nas Egmont. Tylko tutaj przydałby się Stewartowi jako partner Hal Jordan lub Guy Gardner, jako jego Mel Gibson.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
pewnie wezmą gości od TG Maverick aby im zrobił komiksowy film jadący na prostocie a w tym przypadku pewnie Dwayne postawił warunek, że Black Adam ma się napierdalać z Supermanem, może dodadzą tutaj jakiegoś drugiego pobocznego przeciwnika dla Supermana ale pewnie Dwayne ma grać pierwsze skrzypce, inaczej by się w to nie mieszał bo dla niego w filmach ma się tylko napierdalać jeden z drugim jak na ringu wrestlerzy

szkoda, ja bym wziął mimo wszystko Snydera a jeżeli nie to niech konsultuje, łeb ma pomysłowy z wykonaniem gorzej, oczojebne CGI itp. ale jednak jego wersja JL była dobra, BvS powstał za szybko na fali sukcesów Marvela, DC chciało gonić ich i się wkopali a mogli pociągnąć 3-4 solowe filmy i dopiero JL, potencjał zmarnowany, aktorzy się starzeją, co by nie było 9 lat temu MoS, 6 lat temu BvS

Odpowiedz
(28-10-2022, 01:24)Ted napisał(a): - I pytanie do Was. Jakieś propozycje na reżysera MoS2? Tylko poważnie, bez trollowania z Michaelem Bayem.

Joss Whedon

[Obrazek: joker-suicide-squad.gif]

Odpowiedz
Gdyby nie to, że problemy Whedona obecnie sięgają głębiej, niż to nieszczęsne JL, to pewnie i ta kandydatura byłaby na biurku.

Dorzucam 2 (a nawet 4) kandydatury, które pasują do "heheszkowego eSa"
- John Francis Daley + Jonathan Goldstein,
- Phil Lord + Chris Miller

2 teamy łączone niegdyś z Flashem.

Odpowiedz
(28-10-2022, 06:09)zombie001 napisał(a): Ale w sumie to nawet zabawnie byłoby, gdyby zaangażowali do takiego softrebootu znowu Snydera. Ten trzask pękających pup. Ah... Można pomarzyć.

Do tej pory w DCEU z "filmami grupowymi" było różnie, ale w seriach o postaciach każda ma "swojego reżysera"

Aquaman - Wan
Batman - Reeves
Shazam - Sandberg
Wonder Woman - Patty Jenkins
Black Adam - tu pewnie już zostanie Jaume Collet-Serra

Superman to postać Snydera. Więc... Na ten moment jest najbardziej oczywistym kandydatem ;)

Odpowiedz
Podobno na rozmowy do szefów WB udał się Spielberg. To byłby chyba najbardziej zaskakujący wybór na reżysera MoS2.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Byłoby pewnie spoko, ale Spielberg to był związany z tym

https://www.comingsoon.net/movies/news/1215940-blackhawk-movie-update-spielberg

I może tego dotyczyło spotkanie. Przy czym chodziły ploty, że WB może olać ten film bo:
1) za duży budżet,
2) nie pasuje im do koncepcji wspólnego uniwersum.

Odpowiedz
Spielberg spoko, ale to musiałby być reboot z nową obsadą (poza Cavillem), bo nie wierzę, że Stefan zgodziłby się na reżyserię sequela po kimś
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Jeśli planowali aby MoS 2 robił Donner, to Spielberg byłby niezłym zastępstwem.

Odpowiedz
Prędzej chodzi o "Ready Player Two".

EDIT: Albo o remake Bullitta.

Odpowiedz
(05-11-2022, 15:01)Rozgdz napisał(a): Jeśli planowali aby MoS 2 robił Donner

?????????????????

Zresztą... nie wiem po co sobie zadaję ten trud.

Odpowiedz
Pisałem o tym już kiedyś.

Odpowiedz
(05-11-2022, 14:41)Corn napisał(a): Spielberg spoko, ale to musiałby być reboot z nową obsadą (poza Cavillem), bo nie wierzę, że Stefan zgodziłby się na reżyserię sequela po kimś

Przecież to będzie reboot. Po Flashu wszystko z DCU będzie rebootem, bo tak działa Flashpoint - tworzy nowe uniwersum, w którym wszystko potoczyło się inaczej, ale niektóre rzeczy mogły tak samo (więc będzie TSS, BoP, Shazam i Aquaman jako sukcesy, pozostaną fabularnie niezmienne i kanoniczne z post-Flashowym DCU). Równie dobrze w nowym DCU Superman może być już 10 lat po ślubie z Lois i mieć 11 letniego syna, Jona aka Superboya. A Kevin Costner będzie żył i zabierał wnuka na ryby.

Corn, ominąłeś kilka ostatnich stron dyskusji? Co jakiś czas wpada tu zawodnik z choinki urwany i mówi o jakimś nierealnym koncepcie "sequela MoS". To jakiś efekt wirusa Rozgdza na tym forum.

Odpowiedz
Myślę że czeka Cię Wielka Niespodzianka :p

Odpowiedz
Cytat:Corn, ominąłeś kilka ostatnich stron dyskusji? Co jakiś czas wpada tu zawodnik z choinki urwany i mówi o jakimś nierealnym koncepcie "sequela MoS". To jakiś efekt wirusa Rozgdza na tym forum.
Ominąłem, bo nie czytam każdej wypowiedzi jaka tutaj się pojawia, zwłaszcza na tematy, które mnie mało lub w ogóle nie interesują ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Ale za to do wypowiadania się pierwszy. Twittera proponuję założyć, predyspozycje masz ;)

Odpowiedz
Ted, przecież w tym momencie robienie rebootu nie ma żadnego sensu. Miałoby jakiś po JL ale nie teraz, po latach spokojnego budowania universum, po tym jak wyszło ZSJL w czasach gdzy ludzie by chętnie zobaczyli znowu Cavilla, Batflecka czy Snydera za sterami jakiegoś filmu.

Inna sprawa że gadanie o rebootach, retconach, Wielkich Zmianach powtarzają się niemal przy każdym filmie począwszy od SS Ayera a na TSS Gunna skończywszy (bo ten chyba był ostatni z taką "otoczką") - i patrząc na filmy, to raczej nigdy nie były prawdą. Nie mam pojęcia czemu po raz n-ty ktoś miałby się nabierać na ten sam naprawdę tani trick ;)

Odpowiedz
Człowieku, Flash ma zrebootować wszystko od kilku lat mówi o tym każdy z Warner Bros. Jesteś chory psychicznie, Corn nie jest na bieżąco i miał prawo nie widzieć, Ty jesteś chory, nie pisz do mnie już nic, nie chce mi się nawet z Ciebie śmiać, jesteś wampirem energetycznym. Żyjesz w swoim świecie, ignorujesz fakty. Nie wierzę że funkcjonujesz w 100% zdrowo w życiu prywatnym, że ktoś taki gdzieś pracuje i wykonuje powierzone mu czynności.

Cytat:po latach spokojnego budowania universum

XD Ten dalej swoje, inny świat. Po BvS koncept na uniwersum zmieniał się tam co miesiąc. Czy Ty spałeś wtedy snem zimowym? Przecież pamiętam te Twoje schizofreniczne komentarze na Filmwebie, byłeś obecny wtedy w fandomie, widziałeś.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości