DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
(11-11-2022, 18:08)Rozgdz napisał(a):
(10-11-2022, 23:45)Gieferg napisał(a): Od zawsze powtarzam, że Momoa jest stworzony do tej roli i ze względu na to, obsadzenie go jako Aquamana nie miało sensu.

Wystarczy np że zrobią żart że Lobo wygląda jak Aquaman, np przyleci na Ziemię i zaczną go witać "Cześć Arthur, niezła stylówa :p"

Ja :p Pierdole :p

Odpowiedz
Biorąc pod uwagę że mówimy o postaciach które mogą się spotkać uznanie ich za sobowtórów byłoby tak naprawdę dość bezpiecznym rozwiązaniem ;)

Odpowiedz
Myśle, że bezpieczniejsze byłoby nie obsadzanie tego samego aktora w różnych rolach.

Odpowiedz
To fakt :p

Jak Lobo się u nas pierwszy raz pojawił w TM-Semicach (i skopał tyłek Supermanowi) to było chyba jeszcze przed Bisleyem i nie przypominał Momoy .

Odpowiedz
(11-11-2022, 17:45)Crov napisał(a):
(11-11-2022, 12:03)Bucho napisał(a):
(11-11-2022, 11:28)Crov napisał(a):
(11-11-2022, 11:22)Bucho napisał(a): Oba wybory dobre, ale Momoa dla mnie jednak ciut lepszy, przy czym tu jest wiadomy problem obsadowy. Drugi problem, wspolczesne kino i ogolny pierdolnik decyzyjno-artystyczny w DC, gdzie naprawde wtapie, ze oni oddadza ducha komiksu i zrobia z tego R-rated jazde bez trzymanki.
Akurat z gore nie ma tam jakiegoś strasznego problemu. TSS Gunna dawalo z tym rade totalnie.

Krew to akurat jeden z mniejszych problemow. Brutalnosc to jedno, ale Lobo to tez harkdorowy hedonista :) No i tu pytanie, czy DC zaryzykuje R-ke na film z tak malo znana postacia, gdzie TSS Gunna sie w USA nawet nie zwrocil. I jasne, jest sobie erkowy Deadpool, ktory byl wielkim sukcesem, ale jakos mam watpliwosci, ze DC dostarczy na poziomie historii, humoru itd, co potencjalnie przelozy sie na sukces filmu.
Nie wiem, ja nie czytalem dużo komiksów z Lobo, ale tam jakiegoś szczegolnego seksu chyba nie bylo, bo to jednak byl wciaz mainstreamowy komiks - nie wiem czy tam nawet przekleństwa były. (Bo brutalność zawsze łatwiej przechodziła w komiksach.) Mysle, ze bez Rki Lobo nie ma sensu i Gunn o tym wie. TSS moglo sie nie zwrocic, ale z jakiegos powodu jednak oddali Gunnowi kontrolę nad tym filmowym światem - więc myślę, że Lobo z mniejszym niż TSS budżetem, ale z Rką jest wielce prawdopodobny. A sam Gunn, jakby sie tym zajął, to w swoich dobrych momentach totalnie mógłby napisać dobry, zabawny, film o Lobo.

Tez nie cytalem, tyle, co pojedyncze PDF w czasach poznego LO i Studiow. No ja kojarze duzo przerysowanej do absurdu przemocy, seks (w zasadzie bardziej dobry seksizm, heh), uzywki i ogolny duch totalnego wyjebongo ze strony Lobo. I jezeli to ma wypalic to Gunn rzeczywiscie moglby byc spoko, bo to material na trzymanie sie bezpiecznej lini DC, ale docisniecie pedalu do dechy - ja totalnie wierze w potencjal jego przygod, po prostu ma watpliwosci co do polityki DC. Tylko znowu, niech Lobo ma wpierw jakies dobry dwa filmy (lub chociaz jeden) zanim DC zdecyduje sie na jakies wielkie bitwy z Supermanem.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:Okazuje się, że Regé-Jean Page, czyli książę z "Bridgertonów", przesłuchiwany był do roli dziadka Supermana, Seg-Ela, w serialu "Krypton" stacji Syfy. Początkowo twórcy byli zainteresowani nieoczywistym castingiem, jednak Page nie otrzymał roli. Dostał ją Cameron Cuffe.

"Superman nie może mieć czarnoskórego dziadka" – w taki podobno sposób Geoff Johnes, współzałożyciel DC Films nadzorujący serial, miał skomentować propozycję twórców. Według niego "fani oczekiwali, że ta postać będzie wyglądać jak młody Henry Cavill".

Gieferg, jak tak lubisz Lobo, odpal na YouTube jego sceny z Kryptonu. Fakt, że jest za chudy ale aktorstwo i charakteryzacja jak u Lobo wyjętego z komiksów Bisleya. A Braniac... Co za doskonała kreacja. Szkoda tego serialu. Lubię takie niedrogie telewizyjne scifi.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Ja nie lubię :P

Odpowiedz
Marsgrey bracie gdzie jesteś? Zniknąłeś akurat po ogłoszeniu Gunna jako bossa DCU. Gunna ponoć nie lubisz... Mam nadzieję że nic sobie nie zrobiłeś :P
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Znowu robią szum wokół Supermana/Cavilla. Zaczęło się już przy Comic Conie a jednak "Black Adamowi" to chyba zbytnio nie pomogło.. Tak w sumie to pomimo szumnych planów i pewnej siebie postawy Zaslava czy Gunna chyba jeszcze nigdy nie wyglądało to tak kiepsko... "Złoty okres" DCEU to filmy od MoS do "Aquamana".. a teraz wygląda na to że wszystko tonie, mam takie wrażenie.

Odpowiedz
Złoty okres DCEU to był jakoś tak od MoS do... MoS.

Odpowiedz
Tak też można postrzegać :P

Właśnie oglądam sobie taki filmik, i w sumie dopiero zacząłem ale jak ktoś chce się pośmiać

Tak ogólnie przypominam że wprowadzanie grupy postaci aby je dopiero później rozwijać to stały model w DCEU, ostatnio był w "Black Adamie", wcześniej właśnie w BvS i JL, SS i TSS , w "Shazam!"  (gdzie bohater wkroczył w świat z dodatkową ekipą) a i Marvel stosował coś takiego w "Civil War" z postaciami Spider-Mana i Black Panthera. Także był już czas i okazje aby to załapać.

Też "wizja Snydera" to coś zupełnie innego w MoS a innego w BvS..

ale Trzech Bystrzaków takich drobiazgów najwyraźniej nie zauważa. Kufa, a jestem dopiero na początku :p

Ja pierdziu, to jest naprawdę żałosne ^^

Odpowiedz
No tak... Tylko, że Gunn już pisał iż plany co do przyszłości DCU znają tylko on i Safran. I jak przypuszczam po to jest to planowane spotkanie z Zaslavem, żeby mu je teraz przedstawić.

Skąd więc są te wszystkie rewelacje? Bo na moje to pewny jest chyba news, że nie ruszają z WW3. Ale to też, pewnie w tej postaci w której przygotowała ją Jenkis.

Reszta wygląda jak spekulacje autora oryginalnego newsa.

Nie jestem do końca przekonany, że Gunn wywali do kosza wszystko, łącznie ze swoimi rzeczami.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
No i dobrze. To uniwersum trzeba zrównać z ziemią i zacząć od podstaw jeśli coś ma z tego być. Ja już po tej nadętej, szaroburej i chaotycznej rozwalance, jaką był"Człowiek ze stali", miałem dość, a potem... było gorzej.

Odpowiedz
(08-12-2022, 13:53)al_jarid napisał(a): No i dobrze. To uniwersum trzeba zrównać z ziemią i zacząć od podstaw jeśli coś ma z tego być. Ja już po tej nadętej, szaroburej i chaotycznej rozwalance, jaką był"Człowiek ze stali", miałem dość, a potem... było gorzej.
Już raz to zrobili nic to nie dało . Jeżeli to prawdziwe przecieki to będzie zaoranie tego uniwersum . Jeszcze takie cos znalazłem Nowe przecieki o przyszłości DCEU:

- Nie będzie Wonder Woman 3

- Czarny Adam 2 raczej nie powstanie

- Powrót Cavilla do roli Superman niepewny

- Jason Momoa pożegna się z rolą Aquaman w drugim filmie

Szczegółowy plan zostanie przedstawiony w Warnerze w przyszłym tygodniu.

Odpowiedz
To właściwie te same informacje, do których już podlinkował Gieferg.

Odpowiedz
Rozgdzg zaraz nam wytłumaczy, że to wszystko jest częścią Wielkiego Planu.

Odpowiedz
Może w ramach metawersum zrobią film superbohaterski o zmianach w filmowych uniwersum :0 :0
.

Odpowiedz
??

Nie wierzę że na ten moment ktoś z was to bierze na serio. Przeca to klasyczne "podgrzewanie atmosfery" które było już z tysiąc razy. Jakim cudem ludzie się na to nabierają za.. każdym razem? (pewno dlatego to wciąż stosują :p)

Trzeba poczekać na konkretne zapowiedzi pod którymi Safran i Gunn się podpiszą własnymi nazwiskami. Wtedy będziemy dywagować.

Ale najprawdopodobniej plan na universum już dawno znacie. Ode mnie ^^

Odpowiedz
Mam nadzieję, że ten plan gdzie matka Wayne’a będzie Jokerem granym przez Phoenixa się ziści :)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości