Indiana Jones
(02-12-2022, 10:33)Paszczak napisał(a): Z drugiej strony to o Fleabag odgrywającej ikoniczne momenty brzmi trochę zbyt samobójczo nawet jak na współczesne Hollywood.

Przypominam, że to samo studio prawie 3 lata temu (czas leci ;)) zrobiło ze złomiarki, której rodzice byli "niewiadomoskąd-niewiadomokim" , dziewczynę o nazwisku Skywalker. Tylko dlatego, bo kilka dni spędziła na szkoleniu z out-of-character Lukiem ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
To prawda. Liczę wszak na to, że tutaj miał coś do powiedzenia Ford, który autentycznie lubi Indianę (na pewno znacznie bardziej niż Solo). Może płonne nadzieje, ale zobaczymy.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):Przypominam, że to samo studio prawie 3 lata temu (czas leci ;)) zrobiło ze złomiarki, której rodzice byli "niewiadomoskąd-niewiadomokim" , dziewczynę o nazwisku Skywalker. Tylko dlatego, bo kilka dni spędziła na szkoleniu z out-of-character Lukiem ;)
Może i tak. Właśnie przypomniało mi się jak w komiksach America Chavez cofnęła się w czasie i wepchnęła się przed Kapitana Amerykę żeby dać w mordę Adolfowi. Także precedens istnieje.

Odpowiedz
Sorry, ale PWB jest dla mnie tak odpychająca z facjaty i zachowania, że aż musiałem o tym napisać. Szkoda, że na nią padło :(

Odpowiedz
(02-12-2022, 13:12)Dirk napisał(a): À propos Millenium Falcona (którego kokpit był oparty na prawdziwym bombowcu):
[Obrazek: 316950944-5740520289304632-2308996789757459232-n.jpg]

To prawda, choc mysle, ze tutaj to predzej celowa zagrywka pod fanow.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Na pewno, ale też ładnie wpisująca się w kontekst, skoro samolot naprawdę miał taki kokpit.

Odpowiedz
(02-12-2022, 09:38)raven.second napisał(a):
(02-12-2022, 09:32)Krismeister napisał(a): Co Wy macie6z tą brodą xd

Brody są fajne. Ford z Brodą wygląda lepiej niż bez brody.
Brody się świetnie komponują z kapeluszami, coś o tym wiem :P
Poza tym Sam Neill w ostatnim JW jest żywym dowodem na to,  że broda to świetny pomysł przy takich postaciach, a tutaj niestety zjebali.

Cytat:Sorry, ale PWB jest dla mnie tak odpychająca z facjaty i zachowania, że aż musiałem o tym napisać. Szkoda, że na nią padło :(

Same here.

Odpowiedz
Pierwszy po lewej to chyba Ingruber:
[Obrazek: Ingruber.png]

Odpowiedz
(02-12-2022, 10:40)Corn napisał(a): Nie no Buczo, te opisy z reddita brzmią komicznie ;) Helena jako nowa Indy? Donald Trump jako efekt nazistów? Przecież to jajca są grubymi nićmi szyte

Całe obecne Holly i nie tylko to grubymi nićmi szyte jajca. Ten opis jest bardziej prawdopodobny niż oldskulowa przygoda - taka prawda. A Mangold już ubił Logana, żeby go zastąpić dziewczynką z takimi samymi mocami, także tego xD
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(01-12-2022, 23:38)Gieferg napisał(a):
Cytat: a mi to wygląda wizualnie jak czwórka czyli spoko.
Mnie już czwórka odrzucała, również wyglądem -  miała sceny akcji rodem z Konga Jacksona.
Aha, czyli zajebiście :D
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Ależ kiepski ten zwiastun.
Te zdjęcia wyglądają tak sztucznie, żeby komiczny przesyt CGI mniej kłuł w oczy?
"I don't believe in magic" - w samych filmach Indiana zobaczył kosmitów, Arkę Przymierza wypalającą armię nazistów magicznymi piorunami i duchami, nieśmiertelnego rycerza, puchar który postarzał człowieka o 100 lat w przeciągu paru sekund, zawalającą się od środka świątynię, rytuał w którym kultysta wyrwał drugiemu człowiekowi serce, a ten nadal żył, jakby nigdy nic, a jego rana natychmiast się zagoiła...
Za dużo CGI.
90% zwiastuna to sceny akcji... w filmie gdzie Indiana ma 80 lat.
Punchlinem całego zwiastuna jest scena gdzie 20 ludzi nie trafia karabinami maszynowymi z 2 metrów do dziadka który się schylił... i strzelają w to samo miejsce przez kilka sekund.

Odpowiedz
To będzie tylko scena do zwiastuna.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(02-12-2022, 21:19)Capt. Nascimento napisał(a): "I don't believe in magic" - w samych filmach Indiana zobaczył kosmitów, Arkę Przymierza wypalającą armię nazistów magicznymi piorunami i duchami, nieśmiertelnego rycerza, puchar który postarzał człowieka o 100 lat w przeciągu paru sekund, zawalającą się od środka świątynię, rytuał w którym kultysta wyrwał drugiemu człowiekowi serce, a ten nadal żył, jakby nigdy nic, a jego rana natychmiast się zagoiła...

Piękne podsumowanie
.

Odpowiedz
(02-12-2022, 13:23)Snappik napisał(a): Przypominam, że to samo studio prawie 3 lata temu (czas leci ;)) zrobiło ze złomiarki, której rodzice byli "niewiadomoskąd-niewiadomokim" , dziewczynę o nazwisku Skywalker. Tylko dlatego, bo kilka dni spędziła na szkoleniu z out-of-character Lukiem ;)

Tyle że tak naprawdę to nazwali ją Palpatine :p

Odpowiedz
Ten tekst „I don’t believe in magic” pochodzi z „Poszukiwaczy zaginionej Arki” i od lat jest kością niezgody fandomu bo przeczy wszystkim przygodom Indiany sprzed tego filmu (a było ich trochę). Tyle Lucas dłubał przy star warsach a tego dialogu nie mógł po latach zmodyfikować ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Info od reżysera. Oczywiście każdy może je sobie interpretować wedle własnego uznania.

Odpowiedz
Jakby nie była prawda to by się nie zesrał. Źle to wygląda, a zwiastun fatalny. Chociaż pewnie i tak obejrzę ale raczej na jakimś streamingu.
Captain Obvious

Odpowiedz
(02-12-2022, 21:34)srebrnik napisał(a):
(02-12-2022, 21:19)Capt. Nascimento napisał(a): "I don't believe in magic" - w samych filmach Indiana zobaczył kosmitów, Arkę Przymierza wypalającą armię nazistów magicznymi piorunami i duchami, nieśmiertelnego rycerza, puchar który postarzał człowieka o 100 lat w przeciągu paru sekund, zawalającą się od środka świątynię, rytuał w którym kultysta wyrwał drugiemu człowiekowi serce, a ten nadal żył, jakby nigdy nic, a jego rana natychmiast się zagoiła...

Piękne podsumowanie

Zgadzam się.

Też mnie te zeznanie uderzyło :S
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Nikt nie czyta tego co pisze ¯\_(ツ)_/¯
Ten tekst pojawił się już w Poszukiwaczach

01:36 - "I don't believe in magic" - i to powydarzeniach z Indii niby, gdzie chłop wyrywał serca i wskrzeszał ludzi, więc to głupie, więc w tym fragmencie zwiastuna on podkreśla ze nie wierzy w magie ale uznaje, że nie wie wszystkiego. To jest próba naprawienia tego głupiego tekstu z Poszukiwaczy, który od lat męczy fandom
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Corn dobrze gada, polać mu ;)
Pamiętam, że jak pisałem dogłębną analizę czwórki (też jest tam scena, gdy Indy sceptycznie odnosi się do elementów nadnaturalnych), to też zwróciłem na to uwagę.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości