The Dark Knight (2008)
soldamn napisał(a):a skąd ty wiesz nie widzać filmu że recenzent nie widział filmu?
Bo sam - nie obejrzawszy jeszcze filmu - mógłbym napisać taką recenzję? Zaraz, piszę to już po raz drugi :roll:

Cytat Zmieniłeś bieg wydarzeń. Na zawsze. Nie ma odwrotu. Dla nich jesteś tylko dziwakiem. Tak jak ja... jest ewidentną wpadką recenzenta. Ta pochodząca z trailera wypowiedź Jokera została wyraźnie zmontowana.

PS. Ponad 300 mln w 10 dni 8)

W sieci kin Cinema City już można rezerwować bilety na seanse(kupować też już można). Eh jutro kupuję wejściówki i nic tylko czekać na 8 sierpnia :wink:
Military wytknąłeś tyle błędów filmowi a mimo tego dałeś dyszkę lub inaczej mówiąć :D w skali :D:&:):(
Zdębiałem :twisted:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

ogladam z 3 razy dziennie ( prawie codziennie ) prequela w HD a szczegolnie moment w ktorym Joker przemawia do Fichtnera ( menadzera banku )

(...) whatever doesn't kill you simply makes you...stranger (...)

poprostu rozwala mnie mina Ledgera oraz barwa jego glosu w jakosci HD wypowiadajacego te slowa !

Danus, ta skala jest duzo lepsza, bo nie pokazuje jakiejs abstrakcyjnej oceny, tylko jedyne mozliwe reakcje na film. A ja bawilem sie przednio, mimo ze mam swiadomosc bledow popelnionych przez Nolana. Po prostu nie uwazam, ze ten film zasluguje na pierwsze miejsce na imdb i ogolnie caly ten "hype" to jednak przesada, bo to zadne objawienie.

Sieć Helios już zaprasza na przedpremierę. 2 sierpnia o 19:45 :D Bileciki juz zarezerwowane.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

military napisał(a):Po prostu nie uwazam, ze ten film zasluguje na pierwsze miejsce na imdb
A który film zasługuje? Inaczej: który film zasługuje, żeby najwięcej ludzi (w stosunku do pozostałych ocen w skali) wystawiło mu 10? Bo tylko o to chodzi. Wystawiając ocenę filmowi X na imdb mam wybór 1-10, nie widzę nigdzie przycisku "najlepszy film ever".

Snappik napisał(a):Sieć Helios już zaprasza na przedpremierę. 2 sierpnia o 19:45 :D Bileciki juz zarezerwowane.
Dzwoniłeś do swojego kina? Bo na stronie wciąż nie ma informacji.

Mierzwiak napisał(a):Wystawiając ocenę filmowi X na imdb mam wybór 1-10, nie widzę nigdzie przycisku "najlepszy film ever".

Otoz to. Gdyby prawo do glosowania na stronie imdb przyslugiwalo wylacznie jakiejs Wielkiej Izbie Najlepszych Krytykow Swiata, przy niektorych wynikach moznaby zasadnie krecic nosem. Ale do imdb ma dostep kazdy internauta, co oznacza, ze pierwsze miejsce moze zajac utytulowane oscarami arcydzielo, pobijajacy box-office'owe rekordy blockbuster czy tez takie filmy jak Karzel 6 (brzmi kuriozalnie, ale nigdy niewiadomo czy gdzies na Swiecie 300.000 tlukow z dostepem do internetu nie uwaza tego filmu za obraz kultowy i wybitny). Liste z imdb cechowalo wprawdzie zawsze to, ze do pierwszej setki trafialy zazwyczaj solidne pozycje, aczkolwiek to sie moze w kazdej chwili zmienic i nie ma co ichniejszej top250 tak fetyszyzowac.

No właśnie, ja mam pytanie do military'ego...

Czy TDK przełamuje schemat filmu komiksowego, tudzież superbohaterskiego? Czy jest to "jedynie" najbardziej solidna adaptacja komiksowa jak na razie?

A co do rankingów.... największą zmorą człowieka jest rozdarcie między subiektywizmem a obiektywizmem. Rankingi to rzecz subiektywna, a takowy na imbd jest tworzony przez kolektyw ludzi różnych - z wyrobionym gustem i tych nie posiadających go. Takie rankingi są jedynie ciekawostką i nie warto sie na nie powoływać.
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!

Ha ha!

Jakiś idiota w USA umalował się na Jokera i usiłował ukraść z kina plakaty i inne materiały z TDK :lol:

Fotki policyjne:
[Obrazek: joker5yb3.th.jpg]

Mierzwiak, ja nie dzwoniłem, po prostu wszedłem na stronę szczecińskiego Heliosa i patrze, a tam w Aktualnościach zaproszenie na premierę nowej Mumii. A więc coś się już kroi. Kliknąłem na rezerwację i zauważyłem, że aktywna już jest sobota 2 sierpnia, a tam Mroczny Rycerz o 19:45. Swoją drogą ostatnie 3 rzędy były jż zajęte, coś czuję że kino przeżyje niezły nawał fanów.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Aha. Moje kino jeszcze nie oferuje rezerwacji na sobotę. Ale strzeż się drogi Heliosie, czuwam 8)

Czy tylko ja to zauważyłem że na IMDb, ktoś zhakował Dark Knighta i po kliknięci na Top 250 #1 pokazuje sie lista najgorszych filmów IMDb ?? :)

Przy TDK pokazuje że jest na pierwszym miejscu listy najlepszych i najgorszych.

Dodatkowo Iron Man, Wall-E, nowy Hulk i Hancock nie mają w ogóle głosów.

Je też czyham na rezerwacje do kinoplexu,ale raczej wybiorę się do multikina. Repertuar i rezerwacje odpalą od środy ;D

Taka tam mało istotna informacja ale :
http://film.onet.pl/0,0,1796913,wiadomosci.html - Jeśli Nolan planuje wizje gdzie Catwoman jest anorektyczkom to, to może się sprawdzić… :P

Życie byłoby takie szare i nudne gdyby nie te wszystkie zabawne, wzięte z dupy newsy filmowe na onecie.

PS. anorektyczkĄ :wink:

No Way! Angelina strasznie zbrzydła ostatnimi czasy i zupełnie mi do roli nie pasuje :P. Jako Catwoman widziałbym raczej Shannyn Sossamon.
http://www.imdb.com/media/rm1725274368/nm0815370
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Anorektyczką, anorektyczką...

Co do Oneta to dziś sobie właśnie dokładniej luknołem na posty i to w sumie zadziwiające że podczas gdy na stronach w USA wszystkie posty były zwykle "This will be the best movie ever! Yhe!!!" u nas dominuje "Ileż można robić takie głupie bajki dla dzieci..." :roll:

That. Is. ONEEET!!

Corn napisał(a):No Way! Angelina strasznie zbrzydła ostatnimi czasy i zupełnie mi do roli nie pasuje :P. Jako Catwoman widziałbym raczej Shannyn Sossamon.
http://www.imdb.com/media/rm1725274368/nm0815370
Zlituj się. Zero sex appealu, o drewnianej grze nie mówiąc. Pisałem wcześniej że po tym co (jak sądzę) Nolan zrobił z Jokerem BARDZO chciałbym zobaczyć Catwoman według jego pomysłu, ale wygląda na to że trzeci film totalnie pójdzie w jeszcze bardziej mrocznym kierunku i jakoś ta postać nie bardzo by pasowała.

Maik napisał(a):Co do Oneta to dziś sobie właśnie dokładniej luknołem na posty i to w sumie zadziwiające że podczas gdy na stronach w USA wszystkie posty były zwykle "This will be the best movie ever! Yhe!!!" u nas dominuje "Ileż można robić takie głupie bajki dla dzieci..." :roll:
Z ciekawości rzuciłem okiem na tematy na filmwebie. Wyszedłem po minucie bo mi ciśnienie niebezpiecznie skoczyło. Szkoda nerwów.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon