btw, fajny ten twój avatar, Deina ;)
30-01-2006, 18:25
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Ja lubię dział In Memoriam, wydaje mi się on znakomitym pomysłem i myślę, że tu właśnie chodzi o to, by w parunastu zdaniach przedstawić sylwetki odchodzących od nas artystów. Jest jest wyrazem wdzięczności wobec tych, którzy odeszli, a którym każdy kinoman zawdzięcza setki wzruszeń, śmiech, łzy, całe piękno kina - bardzo podoba mi się ta 'definicja'...
btw, fajny ten twój avatar, Deina ;)
Martwi Ludzie Poszli Nad Jezioro
30-01-2006, 18:25
ciesze sie oraz dziekuje;)
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.
30-01-2006, 22:03
Tak, ja wykasowałem 5 Waszych postów, dotyczących wielkości avatarka Dejny i tego co by się tam zmieściło, a co nie ;). Chcecie porozmawiać na temat czyjegoś avatarka, to sio na GG, a nie tutaj cyrk robić ;)
"It's alive!"
31-01-2006, 23:38
TYLKO MNIE KOCHAJ - recenzja Romecka
http://www.film.org.pl/prace/tylko_mnie_kochaj.html NOMINACJE DO NAGRÓD FILMOWYCH KMF 2005 http://www.film.org.pl/plebiscyty/nominacje_2005.html
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.
01-02-2006, 00:13
Romeck - fajna recka (czyżby debiucik? :) ), tylko z tym różem przesadziłeś, zwłaszcza w tekście :).
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 01-02-2006, 00:26
Dziękulski. :)
No, to tak nie do końca debiut, ale powiedzmy. W roli recenzenta debiut. ;) A z tym różem, to tak miało być (słodko i pod kolor napisu), ale jeśli razi, to poprawię. :) BTW, naszło mnie w robocie, akurat miałem wolniejszy dzień. ;) 01-02-2006, 01:45
Świetna recka Romeck!Przeczytałam a zasadniczo jeżeli dotyczy coś filmu, o kt. jestem pewna w 99 % iż nie chcę mieć z nim nic do czynienia, kończę na pierwszym zdaniu ; ). Tu jednak ... tekst po prostu wciąga, jest ciekawy, a zwłaszcza chwali Ci się lekkość stylu... oki, wystarczy komplementowania, bom nie oswojona z owym- zatem, w skrócie: Brawo i tyle ; )
Pluck out the pain...and give you another life ... ?
01-02-2006, 02:06
Mimo wszystko ja jestem zwolennikiem tradycyjnych cytatów, bez wytłuszczania czcionki. Jeżeli chcę coś podkreślić, coś bardzo ważnego, to ok - ale nie przez cały tekst.
Btw, "Całkowite zaćmienie" jeszcze nie ukazało się na stronie, jakbyś mógł Romecku właśnie te wytłuszczenia w cytatach zlikwidować, byłbym wdzięczny, pogrubienia są ok. przy cytatach (wierszach), ale w tekście, jak jest ich za dużo, to trochę 'nie tego' to wygląda. W twojej recenzji - bardzo fajnej tak przy okazji, wreszcie coś lekkiego - jeszcze to nie przeszkadza, ale w większym, bardziej ponurym tekście wolałbym cały czas chudego fonta. Thnx!
01-02-2006, 21:43
Wytłuszczone w Twoim tekście są cytaty, które jak wiesz są pisane kursywą, a do tego są jeszcze wyróżnione innym kolorem. A kursywa + inny kolor wygląda beznadziejnie, jeśli nie jest wytłuszczona (w mojej opinii). :) Ale jeśli tego sobie życzysz... ;)
EDIT: No może w przypaku Twojego tekstu nie jest tak źle. Sam ocenisz, ja już więcej tego tekstu przerabiać nie będę. :twisted: ...no pewnie, że będę jak będzie trzeba, tak tylko gadam. ;) Ale swój tekst zostawię jak jest. 01-02-2006, 23:42
Przeczytałem recenzję "TMK" (oglądałem z obowiązku jako opiekun wycieczki małoletnich fanek Zakościelnego) i uważam, że jesteś niezwykle łagodny w sądach (albo boisz się swojej drugiej połowy). Poza Julią Wróblewską która faktycznie ma kupę wdzięku ten film zasługuje na teksańską masakrę piłą łańcuchową. Nawet w kategorii "lekka komedia".
Dla miłośników efektów i kręcenia filmów: http://sfx.histo.pl/
02-02-2006, 02:28
Uwierz mi, jeśli w mojej opinii film zasługuje na zjeby, to je ode mnie dostanie. ;) W tym przypadku nie wydaje mi się. Ale chyba napisałem dlaczego i to dość wyraźnie, przynajmniej tak mi się wydawało. ;)
Poza tym pamiętajmy, że to moja opinia. Masz święte prawo do własnej. ;) A drugiej połowy się nie boję (każdy facet tak mówi, ale ja jeden mówię prawdę :)). 02-02-2006, 03:06 romeck napisał(a):Wytłuszczone w Twoim tekście są cytaty, które jak wiesz są pisane kursywą, a do tego są jeszcze wyróżnione innym kolorem. A kursywa + inny kolor wygląda beznadziejnie, jeśli nie jest wytłuszczona (w mojej opinii). :) Ale jeśli tego sobie życzysz... ;)Ale ja ich ani nie wytłuszczałem, ani nie użyłem kursywy - wszystkie cytaty zamieściłem w cudzysłowach... Pytaj się Didi...
02-02-2006, 20:48
Kakapo, Romeck - jeśli chcecie coś ustalać odnośnie oprawy HTML, idźcie z tym na priva, albo na GG, ok? To nie czat do rozmawiania o technicznych sprawach dotyczących naszej strony.
"It's alive!"
02-02-2006, 21:50
DOWÓD - recenzja Dziadka
http://www.film.org.pl/prace/dowod.html
03-02-2006, 03:45
Przesadziłeś DUX z prześmiewczym tonem, za mało jest recenzji Shuttera w recenzji Shuttera, klasyfikuje to raczej jako twoją impresję odnośnie kondycji j-horrorów niżeli recenzję filmu.
"Weźmy np. wyraz 'Kościół'... poprzestawiamy kilka liter, kilka dodamy, kilka wyrzucimy i wyjdzie nam 'szatan'" :D
by ks' 05-02-2006, 02:31
Mam takie pytanko - ile mniej więcej recenzje czekają na publikację po tym jak zostaną wysłane? (tak z ciekawości :roll: )
05-02-2006, 11:13
To zależy, jaka recenzja, jaki artykuł. Recki nowości kinowych trafiają od razu, jak Wódz szuka czegoś na gwałt, to też, ale na ogół tydzień-dwa się czeka, teraz to chyba będzie jeszcze dopasowywanie do plakatów na pierwszej stronie.
Btw, Dux, fajna recenzja, mi tam nie przeszkadza, że napisana z poczuciem humoru, ale co się tak na "Lśnienie" uparłeś? Ja bym tego filmu nie stawiał razem z "Amityville horror" czy "Ciemnością", jak piszesz o tym co Ameryka wnosi do światowego horroru, to się decyduj - albo sacrum, albo profanum, jak wiesz nie należy tego mieszać, bo może narodzić się Prawdziwa Groza... (no, wyżyłem się, zarzucić coś Duxowi, nawet taki detal, to jednak coś!)
05-02-2006, 12:35 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,459 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,339 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,159 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |