Red Crow
Liczba postów: 12,674
Liczba wątków: 50
Oby The Idol wypaliło.
Ogólnie jeśli chociaż połowa z tego co tutaj zaprezentowali będzie trzymała poziom to szykuje się świetny rok, którego nie spierdolą nawet macki Zaslava.
22-12-2022, 13:49
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,200
Liczba wątków: 71
Najważniejsze, że w końcu dadzą 3 sezon "Warriora".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
22-12-2022, 13:51
Stały bywalec
Liczba postów: 18,510
Liczba wątków: 148
Pacjent / The Patient (2022)
Konkretny 10-odcinkowy miniserial z genialnymi kreacjami aktorskimi. Większość odcinków trwa około 25 minut, dopiero trzy ostatnie epizody są nieco dłuższe. W skrócie - mamy gościa, który jest seryjnym mordercą, ale chce z tym skończyć. W tym celu porywa terapeutę, którego zaczyna więzić w swojej piwnicy - ten ma pomóc mu z jego demonami i sprawić, że przestanie zabijać. Steve Carell w roli terapeuty, Domhnalla Gleesona jako tytułowy pacjent i seryjny morderca.
Akcji doświadczycie tu niewiele, ale są momenty trzymające w napięciu, dlatego chwała twórcom za to, że w serialu, którego akcja niemalże w całości dzieje się w piwnicy dało się wycisnąć tak wiele. No, ale nie o akcję tutaj chodzi, a o interakcje pomiędzy pacjentem, a terapeutą. Rozmowy pomiędzy nimi są naprawdę świetnie, słucha się tego z zainteresowaniem i te kolejne próby Steve'a Carella, aby nie tylko uratować pacjenta, ale przede wszystkim siebie. W ogóle wewnętrzna terapia i rozmowy ze samym sobą postaci Carella to też coś co zapada w pamięć - bo to nie tylko serial o seryjnym mordercy, który chce być lepszym gościem, ale też rzecz, która porusza kwestie rodzinne, trudne relacje na linii rodzic-dziecko, problemy związane z żałobą, kwestie religijne. W sumie pod koniec jest to nieco załagodzone, ale bohater i jego żona nazywają ortodoksyjnych Żydów sekciarzami.
Byłem mega ciekawy, jak twórcy zakończą tę historię i finał mnie naprawdę dotknął, wg mnie wyszli z tego perfekcyjnie. Jeden z ciekawszych tytułów z tego roku i chyba na ten moment najlepsza rzecz jaką oglądałem na Disney+.
8/10
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
24-12-2022, 12:46
Stały bywalec
Liczba postów: 1,637
Liczba wątków: 0
Serial inspirowany książką Bentley'a Little’a. Christoph Waltz w roli tytułowego konsultanta, który zostaje zatrudniony przez jedną z firm, by pomóc jej przetrwać po nieudanej fuzji.
Plus pełen zwiastun drugiego i ostatniego sezonu serialu "Hunters". Premiera 13 stycznia.
03-01-2023, 17:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2023, 19:58 przez Trailery Srailery.)
Stały bywalec
Liczba postów: 2,181
Liczba wątków: 14
tak chwaliłem Netflixowy "1899" bo podobał mi się vibe i fabuła. Liczyłem na rozwinięcie w drugim sezonie, a tu JEBS. Netflix anulował serię. Moje, kurva, gratulacje. Zjeby.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
04-01-2023, 09:59
Stały bywalec
Liczba postów: 10,274
Liczba wątków: 5
Swoją drogą ciekawe, że to anulowali, bo wydawało mi się, iż to jest jeden z popularniejszych seriali Netflixa ostatnich miesięcy, oceniany też w miarę wysoko (widziałem 5 odcinków i taka tam marna zrzyna z Losta, ale w miarę ok wykonana). Może po prostu realizacyjnie to nie było warte zachodu - międzynarodowa obsada, dużo FX-ów, itp, itd.
04-01-2023, 10:36
Stały bywalec
Liczba postów: 18,510
Liczba wątków: 148
A planowałem to obejrzeć - czyli nie ma sensu ruszać bo bez sensownego zakończenia? Twórcy ponoć 3-4 sezony mieli zaplanowane.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
04-01-2023, 10:41
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,904
Liczba wątków: 15
Netflix ma politykę kasowania hitów, bo idą w ilość nowych pozycji a nie w jakość. Oni mają model biznesowy oparty o pozyskiwanie użytkowników a nie ich utrzymywanie
04-01-2023, 10:46
Stały bywalec
Liczba postów: 2,181
Liczba wątków: 14
nie no, pierwszy sezon 1899 działa jako samodzielny też okej. Widać, że szło to w konkretną stronę, ale jako stand alone się sprawdza. Mnie serio zaciekawiło, jak potoczą się dalej losy ludzi i ich świadomość. Szkoda w chvj i tyle w temacie.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
04-01-2023, 10:53
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
(04-01-2023, 10:46)Corn napisał(a): Netflix ma politykę kasowania hitów, bo idą w ilość nowych pozycji a nie w jakość. Oni mają model biznesowy oparty o pozyskiwanie użytkowników a nie ich utrzymywanie
Nie oni pierwsi i nie ono ostatni, ale w sumie jak to działa? Czym się różni abonament zapłacony przez kogoś, kto ma konto od roku od kasy przelanej przez nowego jelenia?
.
04-01-2023, 10:57
There Can Be Only One!
No jeśli masz jednego człowieczka, który przelewa co miesiąc 10 zł to na koniec roku masz 120 zł, a jeśli w połowie roku wypuścisz produkt który skusi nowego człowieczka do zarejestrowania konta i płacenia 10 zł co miesiąc to na koniec roku masz 180 zł. Produkujesz serial który ma po prostu wkręcić nowego człowieczka w płacenie abonamentu. Potem serial się kasuje bo człowieczek złapany i cyk produkujemy nowy serial dla nowej grupy docelowej żeby złapać nowych człowieczków. Raz na jakiś czas strzelasz flagowca bardziej dla zbudowania marki. 1899 może był dobre, może przyciągnęło uwagę, ale nie rozbudowało netflixa jako marki. Zadanie wykonane, lecimy dalej.
04-01-2023, 11:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2023, 11:09 przez Corn.)
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Czyli zakłada się, że ci już złapani raczej nie uciekają. Pewnie działa
.
04-01-2023, 11:10
.
Liczba postów: 27,666
Liczba wątków: 61
Ta logika sprowadza się do tego, że pewnie efektywniej się reklamuje platformę na której są seriale X, Y i Z niż taką na której mamy tylko X, ale za to 4 sezony, które w sumie kosztowały tyle, co pojedynczy sezon trzech różnych seriali.
04-01-2023, 11:35
NUMA Director
Liczba postów: 2,092
Liczba wątków: 2
Obiecywali też, że teraz pójdą w jakość, a nie ilość. Pewnie nic z tego nie wyjdzie i zamiast produkować dużą ilość crapów, pośród których trafi się czasem coś dobrego, będą produkować małą ilość crapów pośród których (rzadziej) trafi się coś dobrego.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
04-01-2023, 11:38
Stały bywalec
Pierwsza zapowiedź drugiego sezonu "Fundacji". Premiera latem.
04-01-2023, 18:33
There Can Be Only One!
https://youtube.com/watch?v=4x2NzusLAqk
Rian Johnson bawi się w serial. Kurcze to wygląda jak adaptacja powieści Elmora Leonarda. Aż się zdziwiłem, że nią nie jest
06-01-2023, 09:18
Stały bywalec
Serialowy prikłel "Grease" z akcją rozgrywającą się cztery lata przed wydarzeniami z musicalu i w tej samej szkole, do której uczęszczali bohaterowie grani przez Johna Travoltę i Olivię Newton-John. Premiera 6 kwietnia.
https://www.youtube.com/watch?v=0a-NxzZgB0A&ab_channel=Paramount%2BUK%26Ireland
09-01-2023, 21:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2023, 03:26 przez Trailery Srailery.)
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
Film z 1978 mimo wad darzę sentymentem, ale to wygląda wręcz do dupy. Skoro serial ma miejsce lata przed akcją filmu i przed pojawieniem się w niej Sandy i Danny'ego to wnioskuję, że równie dobrze mogli zrobić z tego osobną historię bez słowa "Grease" w tytule, ale wiadomo - gdyby nie podciągnęli tego pod markę kultowego filmu to nikt nawet na to by nie spojrzał :P
09-01-2023, 21:57
NUMA Director
Liczba postów: 2,092
Liczba wątków: 2
Mel Brooks wraca z drugą historią świata:
Brooks zawsze ma u mnie kredyt zaufania więc czekam.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
14-01-2023, 13:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2023, 13:45 przez Dirk.)
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
Robert Downey Jr. jako James Caan na planie serialu Park Chan-wooka.
14-01-2023, 21:56
|